AÖL sınav sonucu öğren |AÖL ders geçme notu | AÖL 3. sınav tarihi

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) nin 2019 2. dönem sınavları 6-7 Nisan tarihlerinde yapılırken sonuçlar ise beklenenden erken olarak bugün 29 Nisan'da açıklandı. Peki sınav sonucu nasıl öğrenilir? AÖL girişi nasıl yapılır? AÖL 2019 3. dönem sınav takvimi nasıl? AÖL'e kimler kayıt yaptırabilir? Tüm cevaplar haberimizde

AÖL sınav sonucu öğren |AÖL ders geçme notu | AÖL 3. sınav tarihi

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) nin 2019 2. dönem sınavları 6-7 Nisan tarihlerinde yapılırken sonuçlar ise beklenenden erken olarak bugün 29 Nisan'da açıklandı. Peki sınav sonucu nasıl öğrenilir? AÖL girişi nasıl yapılır? AÖL 2019 3. dönem sınav takvimi nasıl? AÖL'e kimler kayıt yaptırabilir? Tüm cevaplar haberimizde...

AÖL 2019 SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENME

AÖL sonuçları 29 Nisan itibariyle açıklandı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Açıköğretim Lisesi II. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanacağı tarih olarak 30 Nisan 2019 tarihi verilirken sonuçlar beklenenden erken açıklandı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri    02/05/2019 - 14/05/2019

III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması    02 Mayıs 2019

III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması     14 Mayıs 2019

III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması    03 Temmuz 2019

AÖL SINAV SONUCUNUZU BU LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? AÖL sonuçları açıklandı mı?

AÖL SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL OLUR?

1- Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.
2- Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden ulaşabilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİ KİMLER YAPABİLİR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar III. Dönem sınavına katılamaz. Başvurular, il ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine yapılacak.

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme işleminiz yapılarak öğrencilik durumunuzu sistem üzerinde “Aktif” hale geldikten sonra iletişim bilgilerinizi (Telefon, adres) ve sınava girmek istediğiniz il/ilçe merkezini mutlaka güncelleyiniz. Kayıt yenileme ücretini yatırdıktan en geç bir iş günü sonra öğrencilik durumunuz kayıt yenilediğiniz dönem için aktif olmamış ise / kayıt yenile işleminiz yapılmamış ise kayıt yenile işleminizi yaptırmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ediniz.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? AÖL sonuçları açıklandı mı?

AÖL 3. DÖNEM SINAV TAKVİMİ NASIL?

Açıktan lise okuyan öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ise, il ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Toplamda 3 dönem olarak tamamlanan 2018-2019 eğitim öğretimin döneminin 3. dönem kayıt işlemi, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ders seçme ekranı ise 2 Mayıs tarihinde erişime açılacak.

Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek.Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos’ta yayımlanacak.

Yeni yıl itibari ile yani 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sınavları ise 6-7 Aralık 2019 tarihinde yapılacak. Sınav giriş yerleri ise 4 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? AÖL sonuçları açıklandı mı?

AÖL MEZUN OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açıköğretim lisesinden mezun olabilir.

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Liselerinin aynı zamanda mesleki açık öğretim ve imam hatip açık öğretim bölümleri de bulunmaktadır. Bu eğitim sürecini tamamlayan öğrencilerin diplomaları örgün eğitim gibi normal hayatta işlem görmektedir. Açık öğretim liselerini tamamlayan öğrencilerin üniversite sınavlarına katılma hakları da bulunmaktadır.

Eğitimini örgün eğitim içerisinde tamamlayamayan kişilerin diploma alması için ikinci bir fırsat kapısı olan ve binlerce öğrencinin sınavlarına katıldığı AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınavları 3 dönem halinde hafta sonlarında gerçekleştirilmektedir. Sınava girerek notunu merak eden öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanacağı zamanı heyecanla bekleyecek. Sınavda her dersten 20 soru sorulmaktadır ve her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmek için en az 45 puan alınması gerekmektedir.

Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim tamamen 4 yıla çıkarılmıştır. Dolayısıyla eskiden Açık Lise'de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise'de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır.
Açık Öğretim Lisesi 2009-2010 eğitim yılına kadar normal liseler gibi 4 senede bitirilebilirken, bakanlığın o dönem çıkardığı bir yönetmelikle Ocak ve Mayıs sınavına ek olarak 3. bir sınav yapılmaya başlanmış ve Temmuz ayında yapılan bu sınavlarla birlikte, yeni başlayan bir öğrenciye liseyi 2.5 yılda bitirebilme şansı doğmuştur.

AÖL'DE SINAV SİSTEMİ NASILDIR?

Açık Öğretim Lisesi'nde yılda 3 sınav yapılıyor ve bu sınavlar sırasıyla, Ocak, Mayıs ve Temmuz ayında yapılıyor. (Yalnız 3. dönem yani Temmuz sınavına bakanlığın kararıyla sadece 17 yaş ve üstü öğrenciler katılabiliyor)
Liselerde eğitim öğretim 2 tür yapılır. Ders geçmeli olan ''sınıflı'' sistem ve belli bir toplam krediye ulaşılması gereken ve dönemlik okunan ''kredili'' sistem. Açık Öğretim Lisesi, ikinci yazdığıma yani kredili sisteme tabi olduğu için, sınıf kavramı yoktur. Dönem olarak okunur. Dolayısıyla, ''ben kaçıncı sınıfım'' olayı yoktur. Örneğin ''ben lise 2 okuyorum değil'', ''ben 5. dönemdeyim'' demek daha doğrudur..
Açık Öğretim Lisesi'nde müfredat yani ders programı olarak örgün liselerle aynı derslerin döneme yayılmış hali vardır. Örneğin örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi AÖL'de, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak ''2'' döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Lise'deki karşılıkları şöyledir;
Lise 1: AÖL: 1. ve 2. dönem Lise 2: AÖL: 3. ve 4. dönem Lise 3: AÖL: 5 ve 6. dönem Lise 4: AÖL: 7. ve 8. dönem
2010-2011 eğitim öğretim döneminden itibaren MEB liselerde ''alan'' uygulamasını kaldırdı. Dolayısıyla AÖL'de de alanlar kalkmış oldu. Ancak şuan yeni öğrenciler için bu durum ve kademeli olarak tüm öğrenciler alansız okuyacak ve ''Sosyal Bilimler, Türkçe Matematik'' gibi alanlar tarihe karışacak. Yalnız şuan sadece ''İlkokul diplomasıyla ilk defa Açık Lise'ye kaydolanlar ile örgün bir lisede lise 1'den tasdikname alıp AÖL'ye kaydolanlar alansız okuyacak''. Bunlar dışında diyelim yıllar önce lise 2'de alanlı olarak okuyan bir öğrenci için alan uygulaması devam edecek. Şuan yeni kayıtların tümünde sistemde ''alansız'' yazar. Ancak yukarıda yazdığım şartlara göre alanlı okuması gerekenler önümüzdeki günlerde alan seçecekken. Şartları alansız olarak okumaya müsait kişiler mezun oluncaya kadar ''alansız'' ibaresi ile okuyacak.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? AÖL sonuçları açıklandı mı?

AÖL'E KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

İlköğretim/ortaokul mezunu olanlar
Lisede iki yıl sınıf tekrarı yapan öğrenciler
Aşağıda ismi geçen liselerden ayrılanlar
Genel lise veya mesleki liseler
Anadolu öğretmen liseleri
Askeri ve polis okulları
Sağlık meslek liseleri
Anadolu güzel sanatlar liseleri
Resmi ve özel Anadolu liseleri
Sosyal bilimler liseleri
Yabancı dil ağırlıklı liseler

Açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine kayıtlı olup öğrencilik durumu silik olan öğrenciler ile açık öğretim lisesi ya da mesleki açık liselerden tasdikname alan öğrenciler.

Türkiye dışına eğitim görmüş olup Türkiye’den denklik belgesi alanlar açık liseye başvurabilir. Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, gerekli ücreti öder. Akabinde dersleri seçer. Önceden bildirilen tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. Öğrencinin mezun olması için:

En az 8 dönem öğrenim görmesi,

Toplam kredisinin asgari 192 olması,

Dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.
Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır. Türkiye’de yüz binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi YGS ve LYS’ye girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmaz.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡