AÖL sınavına eski kimlikle girilir mi? AÖL sınavına kimliksiz girilir mi?

AÖL sınavına eski kimlikle girilir mi? AÖL sınavında yeni kimlik şart mı? AÖL sınavına kimliksiz girilir mi? Açık Lise (AÖL) sınavına girerken yanımızda bulunması gereken belgeler dışında bir de kimlik zorunluluğu olup olmadığı merak ediliyor. İşte konuya ilişkin detaylar..

AÖL sınavına eski kimlikle girilir mi? AÖL sınavına kimliksiz girilir mi?

Eğitimlerini açık liseden devam ettiren yüz binlerce kişi sınava girmeden önce kafalarında soru işaretine neden olan konuları araştırıyor. En çok merak edilen konu ise sınava girerken eski kimliğin sorun yaratıp yaratmayacağı ve kimliksiz giriş yapılıp yapılmadığı oldu. Peki AÖL sınavına eski kimlikle girilir mi? AÖL sınavında yeni kimlik şart mı? AÖL sınavına kimliksiz girilir mi?

AÖL SINAVINA ESKİ KİMLİKLE GİRİLİR Mİ?

AÖL sınavına süresi dolmamış geçerli bir kimlikle girilebilir. 

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

NOT: Size verilen cevap kâğıdının adınıza düzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

AÖL SINAVINA KİMLİKSİZ GİRİLİR Mİ?

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. 

SINAVA GİRİLECEK YER NASIL TESPİT EDİLİR?

Sisteme öğrenci numarası ve şifresi ile girilerek çalışma takviminde belirtilen sürelerde sınav giriş yeri seçilir. Her sınav öncesi öğrenci sınav giriş yerini değiştirebilir. Özellikle taşınma, askerlik, terhis vb. nedenlerle adresin değiştiği durumlarda sınav merkezinin değiştirilmesi gerekmektedir. Sınav merkezini değiştirmeyen öğrenci bir önceki seçtiği sınav merkezinde sınava girmeye devam eder.

SINAV SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

SINAV SONUCUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 5 (beş) takvim günü, sonuçların ilanından sonra 10 (on) takvim günü içinde yapmaları gerekmektedir

İtirazlar için öncelikle, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,

1 - T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya

2 - Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya

3 - Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat

Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.

Ekte verilen dilekçenin doldurularak, banka dekontu ile birlikte aşağıda yazılı adrese gönderilmesi gerekmektedir.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan veya süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmamaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡