AÖO 2020-2021 yılı kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020-2021 yılı? Kayıt yenileme nasıl yapılır? Açık Öğretim Ortaokulu 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm detaylar...

AÖO 2020-2021 yılı kayıt yenileme tarihi ne  zaman? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO kayıtları internette sıkça araştırılmaya başlandı. Peki AÖO kayıt yenileme tarihi ne  zaman 2020-2021 yılı? Kayıt yenileme nasıl yapılır? Açık Öğretim Ortaokulu 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman? Tüm merak edilenler haberimizde..

AÖO YENİ KAYITLAR VE KAYIT YANİLEME NE ZAMAN 2020?

Açık Öğretim Ortaokulu 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı I. Dönem ilk kayıt başvuru işlemleri 31 Ağustos 2020- 9 Ekim 2020, mazerete bağlı ilk kayıt işlemleri 10 Ekim 2020-16 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR 2020?

Açık Öğretim Ortaokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı ilk kayıt işlemleri, yapılan duyuru ile her kayıt yenileme ve ilk kayıt sürecinde olduğu gibi bu süreçte de İl, ilçe merkezlerindeki Halk Eğitim Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkez müdürlükleri tarafından http://aio.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yapılır.

İlk kayıt veya kayıt yenileme işlemi yaptıracak öğrencilerin mutlaka ilgili okulun sayfasını ziyaret ederek ilk kayıt kılavuzu veya kayıt yenileme kılavuzunu okumaları ve belirtilen tarihler arasında mutlaka kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Bilgilerinde güncelleme (T.C. Kimlik Numarası,SınavYeri,İletişim Bilgileri v.b.) yapmak isteyen öğrenciler ile ücret  muafiyetinden yararlanan öğrenciler sınav bedeli yatırmadan önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmalıdır.

AÖO KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

AçıkÖğretimOrtaokuluöğrencileri,mezun olana kadar her dönemde kayıt yenileme sınav bedelini ödemeleri gerekmektedir. Bir dönem için kayıt yenileme sınav bedeli, 30  TL olarak belirlenmiştir. Ücret muafiyeti durumunda olan öğrenciler mezun olana kadar her dönem en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptıracaklardır.

Bu işlemi yaptırmayanlar dönem sınavlarına katılamazlar. Öğrenci,T.C. kimlik numarası ileT.C. Ziraat Bankası,Vakıflar Bankası veTürkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 30  TLödeyecektir. https://odeme.meb.gov.tradresinden  tüm  bankaların  kredi  kartı  ile  sınav  bedelini yatırabilirsiniz.

Kayıt yenileme işlemi Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüklerinden yapılacaksa, kayıt yenileme  sınav  bedelinin  yanı  sıra 5TL’de, kurumun Okul Aile Birliği banka hesap numarasına veya kurumda görevli ilgiliye makbuz karşılığında ödenecektir. Kayıt Yenileme Sınav Bedeli ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın aktifleşmesini engeller. Bunun için sınav bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz

AÖO YENİ KAYITLAR NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Ortaokulu'na ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri'nde kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra, anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM' lerine sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

AÖO YENİ KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Ön kayıt işleminden sonra öğrenci adayı,T.C.kimlik numarası ile T.C.Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası  ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM)  ya  da  ilgili  bankaların internet bankacılığı üzerinden 30 TL ödeyecektir. https://odeme.meb.gov.tr adresinden  tüm  bankaların  kredi  kartı  ile  sınav bedeli yatırabilir. İlk kayıt yaptırılan Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya kurumda görevli ilgiliye makbuz karşılığında 10 TL ödenecektir. İlk kayıt sınav bedelini yatırıldığında öğrenci sistemde AKTİF duruma geçerek kayıt işlemi tamamlanmış olur.Sınav bedelinin doğru olarak yatırılmasından öğrenci adayı sorumludur. Yanlış hesaba yatırılan ücrette kayıt işlemi tamamlanmaz ve ön kayıt durumunda  kalır. Bunun  için  Açık  Öğretim  Ortaokulu  Bilgi  İşlem  Sisteminde  Aktif duruma geçilip geçilmediği öğrenci adayı tarafından kontrol edilmelidir.T.C. kimlik numarası olmayan yabancı uyruklu öğrenci adayları ilk kayıt sınav bedelini yatıracakları  hesap  numarasını  Açık  Öğretim  Ortaokuluna  ulaşarak  öğrenebilirler. Öğrenci adayları banka dekontunun aslını Halk eğitimi merkezi müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü banka dekontunu sisteme  yükleyerek  Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde öğrenci adayının AKTİFolmasını sağlayacaktır.

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO YENİ KAYITLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1. Öğrenim belgesinin aslı

2. Fotoğraf

3. Varsa Kalfalık, Ustalık Veya Usta Öğreticilik Belgesinin onaylı fotokopisi

4. Varsa Özürlü Sağlık Kurul Raporunun onaylı fotokopisi

5. Varsa Ücret Muafiyet Belgesinin onaylı fotokopisi

6. Ad, soyad, doğum tarihi vb. değişiklik olması durumunda mahkeme kararının onaylı fotokopisi

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO KAYITLARI YILDA KAZ KEZ YAPILIYOR?

Açık Öğretim Ortaokulu, kayıtları bildiğiniz gibi yılda 3 kez yapılıyor. Aöo 1.dönem, 2.dönem ve 3.dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme ile birlikte 3 kez de sınav yapılıyor. Örgün eğitim dışında diploma almanın ve eğitim öğretime devam etmenin yolu olan Açık Öğretim Ortaokul sistemi yıllık sınav dönemlerine ayrılmıştır. Sınavlara girip ders geçme kredilerini tamamlayan adaylar bir üst öğrenim türüne devam edebilmektedirler. Yıl içerisindeki sınavların başlangıçlarında sınavlara girecek adaylar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmek zorundadırlar. Açık Orta Öğretim sınav takviminde belirtilen süre içerisinde kayıt yenileme yapmayan adaylar sınavlara giriş hakkı kazanamazlar ve öğrenimlerini aksatmış olurlar.

AÖO NEDİR?

Açık Öğretim Orta Okulu ilköğretimin 5. sınıfını bitirmiş, ilkokulun 4. sınıfını bitirmiş ya da eski ortaokulda örgün eğitimde 6. 7. ve 8. sınıfı terk etmiş öğrencilerin eğitimlerini devam ettirmek amacıyla MEB tarafından düzenlenen ortaöğretim uzaktan eğitim sistemidir.

AÖO kayıt yenileme tarihi ne zaman 2020? AÖO 2. Dönem yeni kayıtları ne zaman?

AÖO'YA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlardan;
a) İlkokul 4 üncü sınıfı tamamladığını belgelendirenler,
b) Yetişkinler II nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar,
c) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
d) Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarından ayrılanlar,
e) Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) bentlerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar başvurabilirler.
 
Ancak; tutuklu-hükümlülerde, ıslah evinde kalanlarda, İl/İlçe Özel Eğitim Kurul Kararı ile

Açık Öğretim Ortaokuluna yönlendirilenlerde, Yurt Dışı Programlarına kayıt yaptıranlarda yaş şartı aranmaz.

0
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡