AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? Ne zaman açılanacak? Nasıl çıkarılır? Açık Öğretim Ortaokulu sınav yeri belli oldu mu 2020? Ne zaman ve nasıl öğrenilir? soruları arama motorlarında araştırılıyor. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte detaylar...

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO (Açık Öğretim Ortaokulu)  sınavına az bir zaman kala internette sınav zamanlarını araştırılmaya başlandı. Peki AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? Ne zaman açılanacak?  Nasıl çıkarılır? Açık Öğretim Ortaokulu sınav yeri belli oldu mu 2020? Ne zaman ve nasıl öğrenilir? Tüm merak edilenler haberimizde...

AÖO SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI MI 2020?

Açık Öğretim Ortaokulu İş Takvimi'nde 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Sınav Giriş Belgelerinin Sistem Üzerinden Yayınlanma tarihi 18 Mart 2020 Çarşamba olarak belirlenmiştir.

AÖO SINAV TARİHİ NE ZAMAN 2020?

2. Dönem Sınavı 21 Mart 2020 Cumartesi Günü yapılacak olup sonuçlar 17 Nisan 2020 tarihinde yayınlanacak. İlk oturum saat 09.30'da ikinci oturum saat 14.00'da yapılacak.

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO SINAVINDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO KİMLER BAŞVURABİLİR?

  1. Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşından gün alanlar. Ancak; özel eğitime muhtaç, tutuklu hükümlü, ıslah evindekiler ve bir yıldan fazla süreli kamu görevlisi ebeveynine bağlı olarak yurt dışına çıkmak zorunda kalanlarda yaş sınırı aranmaz.
  2.  İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirenler,
  3.  İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,
  4. Ortaokuldan ayrılanlar veya ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,
  5. Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,
  6. Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfını bitirenler düzeyinde denklik belgesi olanlar.

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO YENİ KAYITLAR İÇİN GEREKLİ BİLGİLER NELERDİR?

  • Öğrenim belgesinin aslı
  • İki adet fotoğraf
  • Varsa Kalfalık, Ustalık Veya Usta Öğreticilik Belgesinin onaylı fotokopisi
  • Varsa Özürlü Sağlık Kurul Raporunun onaylı fotokopisi
  •  Varsa Ücret Muafiyet Belgesinin onaylı fotokopisi
  •  Ad, soyad, doğum tarihi vb. değişiklik olması durumunda mahkeme kararının onaylı fotokopisi

AÖO sınav giriş belgeleri açıklandı mı 2020? AÖO sınav yeri belli oldu mu 2020?

AÖO DERS SEÇİMİ NASIL OLUR?

Yönetmelik gereği yeni kayıt yapan ve kayıt yenileten öğrenci bir üst sınıftan en fazla dört ders seçebilecektir. Aşağıda değişik konumda yer alan öğrencilerle ilgili örnek ders seçme işlemleri yer almaktadır.

Örnek 1:

6. sınıfa yeni başlamış bir öğrenci 6. sınıfın tamamından (Toplam 6 ders) ve 7. sınıftan seçtiği 4 dersten sınava girebilecektir. Bu öğrenci İlk sınavında 6. sınıftan 3 dersten 7. sınıftan da 2 dersten başarılı olsun. Kayıt yenilemesini yapan öğrenci için bir sonraki sınava gireceği dersler şu şekilde olacaktır. 6. sınıftan başarılamayan 3 ders, 7. sınıftan başarılamayan 2 ders ve 7. sınıftan seçilmemiş diğer 2 ders ayrıca 8. sınıftan seçeceği 4 ders şeklinde olacaktır.

Örnek 2:

7. sınıfta kayıtlı bir öğrenci 6. sınıftan sorumlu 3 dersi var. Bu öğrenci kayıt yeniletirken 6. sınıftaki 3 dersten 7. sınıfın tamamından ve 8. sınıftan seçtiği 3 dersten sınava girebilecektir (Bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girilmektedir. Bu sebeple bu öğrenci 8. sınıftan 3 ders seçebilecektir).

Örnek 3:

6.Sınıfta kayıtlı bir öğrenci kayıt yeniletirken 6. sınıfın tamamı ve 7. sınıftan seçtiği dört dersten sınava girecektir. Sınavda 6. sınıfın Türkçe dersinden başarısız diğer girdiği tüm derslerden başarılı olsun, bu öğrenci bir sonraki kayıt yenilemede ders seçerken 6. sınıfından başaramadığı Türkçe dersi, 7. sınıftan geriye kalan 2 dersi ve 8. sınıftan seçtiği 4 dersi alarak sınavlara girebilir. Bu sınavlarda da yine 6. sınıftaki Türkçe başarısız diğer girdiği dersler başarılı olsun. Yine kayıt yenilerken 6. sınıftan başarısız Türkçe dersi ve 8. sınıftan geriye kalan 2 dersten sınava girilecektir. Bu sınav sonucunda 6. sınıf Türkçe başarısız 8. sınıf dersleri başarılı olsun. Bu durumda öğrenci 6. sınıftaki Türkçe dersini başarmadığı sürece mezun olamaz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡