Apple, İphone ve Mac'leri çökerten o kod için güncelleme yayınladı!

Apple, uygulamaların çökmesine neden olan Telugu hatasını çözmek için iOS 11.2.6, watchOS 4.2.3, tvOS 11.2.6 ve macOS 10.13.3 güncellemelerini yayınladı.

Apple, İphone ve Mac'leri çökerten o kod için güncelleme yayınladı!

Bu iki sembolden birinin bir uygulama içinde oynatılması halinde ise uygulamanın yazılımı anında çöküyor, bu durumun sonucunda genellikle uygulama tekrar açılamıyor ve uygulamanın yeniden indirilmesi gerekiyordu. Aloha Browser ekibi, Apple’a bu konuda bilgi verdiklerini de söylemişti.

Apple da bu sorunun çözümü için elini çabuk tuttu ve bu önemli sorunu, iOS için 11.2.6 ve macOS için 10.13.3 sürümü ile bugün giderdi. Şimdiye kadar Mail, Twitter, Mesajlar, Slack, Instagram ve Facebook uygulamalarının çökmesine neden olan bu sembollerin, yeni sürümler sonrasında sorun yaratmayacağı düşünülüyor. Yeni sürümler, bu hatanın çözümüne ek olarak, bazı üçüncü taraf uygulamalarının yarattığı sorunları da ortadan kaldırıyor.

Şu anda Apple cihazlarınızda güncellemeler mevcut bulunuyordur. Değilse bile üzülmeyin, her iki güncellemeyi de Apple’ın kendi sitesinden sorunsuz olarak indirebiliyorsunuz.

Apple, İphone ve Mac'leri çökerten o kod için güncelleme yayınladı!

iOS Güncelleme Notları:

    Belirli karakter dizilerinin kullanılması sonucu uygulamaların çökmesi sorunu düzeltildi.
    Bazı üçüncü taraf uygulamaların harici aksesuarlara bağlanamaması sorunu düzeltildi.
    MacOS güncellemesinde de benzer şekilde Telugu hatası giderildi.

Apple, aslında şu anda iOS 11.3 güncellemesi üzerinde çalışmakta ve bu güncellemenin beta sürümleri dahi Telugu hatası için düzeltme zaten içermektedir. Yine de Apple, kullanıcıların iOS 11.3 güncellemesi önümüzdeki ay yayınlanana kadar mağdur olmamaları için bir ek güncelleme yayınlamayı tercih etti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡