Araç sahiplerinin cepleri alev alacak! EPGİS duyurdu: Oto gaza 71 kuruş zam geldi!

Son dakika... LPG fiyatlarına 2 Ekim 2021 Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 71 kuruş zam yapıldı. Söz konusu zam Eşel Mobil Sistemi'nden karşılanmadığı için pompa fiyatlarına yansıyacak.

Araç sahiplerinin cepleri alev alacak! EPGİS duyurdu: Oto gaza 71 kuruş zam geldi!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada," 02/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Oto gazda 71 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." denildi. Bu kapsamda söz konusu zam pompa fiyatlarına yansıyacak. 

Öte yandan akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

LPG FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Öte yandan söz konusu zamla birlikte LPG’nin İzmir’deki litre fiyatı 5.81 TL’ye, İstanbul’da 5.91 TL’ye ve Ankara’da 5.95 TL’ye yükselmiş oldu. 

 

 

0
4
0
1
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN