Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Şarkıları neler?

Uzun bir aranın ardından ekranlarda boy gösteren şarkıcı Aslı Zen, bilinmeyenlerinden bahsetmesiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Şarkıları neler? Detaylar haberimizde...

Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Şarkıları neler?

Gündüz kuşağının sevilen programı Demet ve Alişan ile Sabah Sabah'a konuk olan şarkıcı Aslı Zen, izleyici tarafından araştırılmaya başlandı.Peki  Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Şarkıları neler? İşte ayrıntılar...

ASLI ZEN KİMDİR? NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Aslı Zen, 1977 yılında İstanbul, Kanlıca’da dünyaya geldi. Tam adı Aslızen Yentur’dur. Annesi ile babası boşanmış olduğundan babaannesinin yanında büyümüştür. Kandilli Kız Lisesi'sinde okurken, okulu şarkıcı olma hayali ile terk etti. 17 yaşında iken annesini bulmak ve şarkıcı olmak için evden kaçmıştır. İki yaz sokaklarda yaşamıştır.

Çocuklu zor bir hayat geçirmiş. Yaz günlerini Bebek parkında yatıp kalkarak geçirir, kış günleri ise gizli gizli otellere girip, asansör boşluklarında, kapı arkalarında falan uyuyormuş. Sonra tesadüfen ona çok babalık yapan, çok yardımcı olan hatta evini açan reklâm ve TV piyasasında olan Nahit Altıparmak ile tanıştı. Derken çalışmaya başladı. İlk olarak Rumelihisarı'nda bir barda çalıştı. Hem barda çalışıyor hem de arada bir şarkı söylüyordu. Herkes gittikten sonrada orada uyuyordu. Aynı yerde karnını da doyuruyordu. İlk parasını orada kazanmaya başladı. Sonra Eylül Bar'ın sahibesi Ayten Hanım, 15 yıldır manevi annesi olarak görür. Ona hep sahip çıkmış, elinden tutmuştu. Onun yanında da çalıştı ve kazandığım parayla kendisine bir odalı ev tuttu. Öyle, öyle bugünlere kadar geldi. Yedi yaşında Arif Sağ ile ilk halk konserine çıktı. Sonrasında Sezen Aksu’yu keşfedince o tarzdan caydı.

Önceleri, Meral Okay sayesinde 14 tane dizi filmde oynadı, , bir firmanın reklâm yüzü oldu, bir sinema filminde oynadı. Buralardan kazandığı para ile evine stüdyo kurdu, bir aranjör arkadaşıyla stüdyoya kapanıp, şarkı yapmaya başladı. Bu dönem içinde, çevresini kullanarak, bestelerini ünlü isimlere verdi. Derken ilk şarkısını İzel Çeliköz seslendirdi. Sonra arkası geldi. Aslızen, Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu gibi birçok ünlünün vokalistliğini yaptı.

Şimdiye kadar birçok ünlüye bestelerini veren Aslızen, profesyonel sanat hayatına 2000 yılında 23 yaşında iken başlamıştır. Nota bilmeyen Aslızen’in bir ekibi var, bir de stüdyo kurmuş olup, onlar şarkılarını notaya dökmektedir.

Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı?

Aslızen Yentur, Ferhat Göçer’in “Cennet”, Fatih Ürek’in söylediği “Hadi, Hadi” şarkılarıyla ünlendi ama İzel Çeliköz’ün “Sayın Herşeyi Bilen”, Hakan Peker’in “Gel Otur Şöyle”, Rober Hatemo’nun “Yan Bahçe”, Demet Akalın’ın “Kader ve İhanet”, Pınar Aylin’in “Aşk Kılıcı”, Tuğba Özerk’in “Maşallah Kahpe Dünya”, söz yazarı ya da bestecisi olduğu şarkılardan sadece birkaçıdır.

2008 yılında ilk albümü ‘Şerefe’ piyasaya çıktı. Aslızen, 2012 yılında dört yıllık bir aradan sonra ikinci stüdyo albümü 'Işık' ile dinleyicileriyle tekrar buluştu.

Aslızen, 9 Şubat 2009 tarihinde o zaman Denizlispor’un kalecisi Okan Karabulutile evlendi. Mayra Esma Karabulut (d.2010) adında bir kız çocuğu vardır. Ailesi ile birlikte İzmir Karşıyaka’da yaşayan Aslızen, 16 Ağustos 2015 tarihinde İzmir’de eşinden boşandı.

2016 yılında 1 Ocak akşamı TV 8 ekranlarında yayınlanan İşte Benim Stilim Ünlüler yarışmasına katılmasıyla büyük kitleler tarafından tanındı. 

Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı?

EVLİ Mİ?

Aslı Zen 2017 yılında Bilal Yıldız ile  Alaçatı da yaptığı düğün ile hayatını birleştirmişti. Çiftin bu evlilikten Mayra adından bir kızı oldu. Aslı Zen, ikinci kez hamile kalmış ancak düşük yapmıştı. Aslı Zen'in 2 yıl süren evliliği eşi Bilal Yıldız'ın evi terk etmesiyle sona erdi. Eşini hiç tanımadığını söyleyen Aslı Zen, "2 yıllık eşim 'hiç eğlenceli değilsin' diyerek beni terk etti" ifadelerini kullanmıştı.

KIZININ RAHATSIZLIĞI NEDİR?

2018 yılında katıldığı bir programda Aslı Zen, kızı Mayra'nın disleksi rahatsızlığı için şunları söylemişti:

"Disleksi rahatsızlığından dolayı sürekli okul değiştiriyoruz, rehabilitasyon merkezine gidiyoruz. Okuyamıyor, yazamıyor. Gözü de ters mercek görüyor, yani bizim aynada gördüğümüz gibi görüyor. Her şeyi tersten yazmayı çalışıyor. Matematikte çok iyi, resimleri de üç boyutlu çiziyor. 1. sınıfa giderken İngilizce öğretmeni fark etti. Anaokulu zamanından beri her şeyi tersten tutar, tersten yazardı. Düz yazamıyor, bakamıyor inşallah atlatırız.''

ASLI ZEN'İN ALBÜMLERİ

2008 - Şerefe

2012 - Işık

2015 - Rüyalar

Aslı Zen kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Hangi dizi ve filmlerde rol aldı?

ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

2008 - Sıcak (Ayşe)(Sinema Filmi)

2008 - Dalgakıran (TV Dizisi)

2009 - Parmaklıklar Ardında 3. Sezon (türkücü mahkum) (TV Dizisi)

2004 - Büyük Umutlar (Nurten) (TV Dizisi)

2005 - Avrupa Yakası 2. Sezon (Bölüm Oyuncusu) (TV Dizisi)

Kaynak:Biyografi.info

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡