ATA AÖF harf notu karşılığı | AA, BA, BB, CB, CC ne demek?

AÖF sınavları 24 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sonuçlar ise 10 Haziran itibariyle erişime açıldı. Sınav notlarını göre öğrenciler AA, BA, BB, CB, CC ne demek? ATA AÖF harf notu karşılığı nasıl? gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. İşte AÖF harf notlarının anlamları...

ATA AÖF harf notu karşılığı | AA, BA, BB, CB, CC ne demek?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenciler bugün itibariyle bahar dönemi final sonuçlarını öğrendi. Sonuçlarını görüntüleyen öğrenciler. ATA AÖF harf notu karşılığını öğrenmek istiyor. 2020 yılında ATA AÖF ders geçme notu değişmişti. Peki, ATA AÖF ders geçme notu kaç?  AA, BA, BB, CB, CC ne demek? İşte ATA AÖF harf notu karşılığı...

ATA AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Harf Notu Ağırlık Katsayısı

AA 4,00
BA 3,50
BB 3,00
CB 2,50
CC 2,00
FF 0,00
G Geçer
Z Devamsız

ATA AÖF tarafından yapılan açıklamada  "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın 18.03.2016 tarih ve 75850160-106-158- 16196 sayılı yazısında, aynı programı uygulayan üniversiteler arasında haksız rekabetin önlenmesi, ölçme ve değerlendirme sistemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve üniversitelerimizin açıköğretim programlarındaki kalitenin belli bir düzeyin altına düşmemesi için, açık öğretim programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 35'e çıkarılmasına, 26.02.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karar verildiği belirtilmektedir.

Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30'dan 35'e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir." denildi. 

ATA AÖF harf notu karşılığı | AA, BA, BB, CB, CC ne demek?

AA, BA, BB, CB, CC NE DEMEK?

Öğrenci sınavdan "AA, BA, BB, CB veya CC" harf notu almışsa o dersten başarılı, "FF" harf notu almışsa başarısız sayılır.

ATA AÖF SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR? 

Sınav sonuçlarına itiraz için Öğrenim Yönetim Sistemi’nde (LMS) yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarınızı 14 Haziran'a kadar iletmek gerekir.

Ardından da itirazlar değerlendirilecek ve geri bildirimler sistem üzerinden yapılacaktır.

4
3
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡