Ayakkabı firması Yeşil Kundura batıyor mu, iflas mı etti? Yeşil Kundura konkordato istedi

Türkiye'nin en eski ayakkabı mağazalarından Yeşil Kundura konkordato istedi. Geçtiğimiz ay dev şirket Hotiç'in de konkordato talebinde bulunması ile Yeşil Kundura'nın iflas edeceği konuşuluyor.Şirket hakkında karar alan mahkeme hacize karşı Yeşil Kundura'

Ayakkabı firması Yeşil Kundura batıyor mu, iflas mı etti? Yeşil Kundura konkordato istedi

Son dönemde yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL’de yaşanan değer kaybı neticesinde birçok şirket iflas eşiğine geldi. Geçtiğimiz ay Hotiç mağazasının yaşadığı mali sıkıntıları atlatamamasının ardından konkordato istemesi ile bir kötü haberde ünlü ayakkabı firması Yeşil Kundura'dan geldi. Yeşil Kundura, konkordato başvurusunda bulundu. Şirket hakkında dün karar veren mahkeme, Yeşil Kundura’yı hacizlere karşı korumaya aldı. Üç ay geçici mühlet verilen Yeşil Kundura'nın faaliyetlerinin denetimi için de iki kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

MAHKEME HACİZ KONULMASINI YASAKLADI

13 Eylül günü İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesine başvuran şirketin talebi dün karara bağlandı. Mahkeme, şirkete yönelik yeni haciz yapılmasını yasakladı. Şirkete üç ay geçici mühlet veren mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de iki kişilik konkordato komiseri atadı.

Türkiye’nin ayakkabı ustası Yeşil Kundura’nın temelleri Yeşil Kardeşlerin açtığı ilk ayakkabı atölyesinde 1948 yılında atıldı. Dönemin şartlarına göre ayakkabının her aşaması için ayrı bir titizlik ve incelikle çalışan firma 1960 yılında fabrikasyon üretime başladı. Bu aşamadan sonra büyük çaplı üretimler gerçekleştiren Yeşil Kundura, Türk ayakkabı sektörü için her zaman öncü adımlar atan, üretimden dağıtımına kadar sektörün her alanında adından ilklerle söz ettirmeyi başaran bir marka oldu. Günlük kullanım için her zaman döneminin moda çizgisine sahip kadın, erkek, çocuk ayakkabı, bot ve çizme üretimini gerçekleştiren Yeşil Kundura sektörde birçok ilki hayata geçirdi. Türkiye’de ilk İş ve Güvenlik Botu üretimi Türk özel sektöründe ilk Askeri Bot üretimi Türkiye’de ilk fabrikasyon Ayakkabı ve Bot üretimi Türkiye’de ilk Askeri Bot ihracatı Türkiye’de ilk “Çelik Burunlu, Bombeli ( Steel Toe ) Bot ve Ayakkabı Üretimi Türkiye’de ilk “Ayakkabı Market” zinciri Türkiye’de ilk yabancı ayakkabı markalarının lisanslı üretimi Türkiye’nin ilk büyük konsept ayakkabı mağazası. 80’lı yıllarda kurmaya başladığı mağaza zincirini devam ettiren Yeşil Kundura, 90’lı yılların başında dünya markaları ile çalışmaya başladı. Hush Puppies bu kategorideki ilk marka oldu. Marka yöneticileri ile yapılan Türkiye’ de üretim ve pazarlama anlaşmaları ile Yeşil, marka üretimi konusunda özel haklar elde etti. Daha sonra portföyüne Cat, Wolverine, Harley Davidson, ve Sebago gibi dünya markalarının lisansörlüğünü, üretimini ve exclusive satışını da ekleyen Yeşil Kundura bu konumuyla dünyaya Türk ayakkabı sektörünü tanıtan önemli bir misyona da sahip oldu. Gelişen teknolojiyi ve dünyadaki üretim değişikliklerini anında uygulayabilme başarısını gösteren Yeşil Kundura, 68 yılık bir deneyimden doğan ustalıkla, hem Türkiye’ de hem de Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarına yayılmış güçlü yapısıyla yoluna hızla devam ediyor. Sektörün oyun kurucuları arasında yer alan Yeşil Kundura, bu misyonunun bir izdüşümü olarak Türkiye Ayakkabıcılar Sanayi Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV)’in kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

SATIŞLAR GİDEREK AZALDI

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, mahkemeye yaptıkları başvurunun gerekçesine ilişkin şunları söyledi: “Son dönemde, ülkemizde yaşanan; yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL’de yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi ve bunun gibi birçok olumsuz ekonomik gelişme nedeni ile, kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacı ile Av. Ertuğrul Kılınç aracılığı ile konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız.”

Ayakkabı sektöründe 1948 yılından bu yana sektörde bir çok ilke imza attıklarını aktaran Kızanlıklı, Konkordato süreci ile mevcut borçlarımızın vadelerini uzatarak işimize odaklanmayı, bu sayede ileriye dönük çalışmalarımızı müşteri, tedarikçi ve bayilerimizin nezdinde -bugüne dek yaratmış olduğumuz güven çerçevesinde- sürdürebilmeyi hedefliyoruz” dedi. Kızanlıklı, sahip oldukları varlıkların da borçları ödemeye yeter seviyede olduğunu kaydetti.

YEŞİL KUNDURA HAKKINDA

Türkiye’nin ayakkabı ustası Yeşil Kundura’nın temelleri Yeşil Kardeşlerin açtığı ilk ayakkabı atölyesinde 1948 yılında atıldı.

Dönemin şartlarına göre ayakkabının her aşaması için ayrı bir titizlik ve incelikle çalışan firma 1960 yılında fabrikasyon üretime başladı. Bu aşamadan sonra büyük çaplı üretimler gerçekleştiren Yeşil Kundura, Türk ayakkabı sektörü için her zaman öncü adımlar atan, üretimden dağıtımına kadar sektörün her alanında adından ilklerle söz ettirmeyi başaran bir marka oldu.

Günlük kullanım için her zaman döneminin moda çizgisine sahip kadın, erkek, çocuk ayakkabı, bot ve çizme üretimini gerçekleştiren Yeşil Kundura sektörde birçok ilki hayata geçirdi.

  •     Türkiye’de ilk İş ve Güvenlik Botu üretimi
  •     Türk özel sektöründe ilk Askeri Bot üretimi
  •     Türkiye’de ilk fabrikasyon Ayakkabı ve Bot üretimi
  •     Türkiye’de ilk Askeri Bot ihracatı
  •     Türkiye’de ilk “Çelik Burunlu, Bombeli ( Steel Toe ) Bot ve Ayakkabı Üretimi
  •     Türkiye’de ilk “Ayakkabı Market” zinciri
  •     Türkiye’de ilk yabancı ayakkabı markalarının lisanslı üretimi
  •     Türkiye’nin ilk büyük konsept ayakkabı mağazası.

80’lı yıllarda kurmaya başladığı mağaza zincirini devam ettiren Yeşil Kundura, 90’lı yılların başında dünya markaları ile çalışmaya başladı. Hush Puppies bu kategorideki ilk marka oldu. Marka yöneticileri ile yapılan Türkiye’ de üretim ve pazarlama anlaşmaları ile Yeşil, marka üretimi konusunda özel haklar elde etti. Daha sonra portföyüne Cat, Wolverine, Harley Davidson, ve Sebago gibi dünya markalarının lisansörlüğünü, üretimini ve exclusive satışını da ekleyen Yeşil Kundura bu konumuyla dünyaya Türk ayakkabı sektörünü tanıtan önemli bir misyona da sahip oldu.

Gelişen teknolojiyi ve dünyadaki üretim değişikliklerini anında uygulayabilme başarısını gösteren Yeşil Kundura, 68 yılık bir deneyimden doğan ustalıkla, hem Türkiye’ de hem de Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarına yayılmış güçlü yapısıyla yoluna hızla devam ediyor.

Sektörün oyun kurucuları arasında yer alan Yeşil Kundura, bu misyonunun bir izdüşümü olarak Türkiye Ayakkabıcılar Sanayi Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV)’in kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡