Aziz Yıldırım: "Şenol Hoca Paraya Bizden Farklı Değer Veriyor"

Olaylı Fenerbahçe Beşiştak derbisinin ardından Fenerbahçe Genel Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım Şenol Güneş'i topa tutarak" Oyuncusunun gırtlağını sıkar, kimse birşey demez. Beşiktaş ne kadar

Aziz Yıldırım: "Şenol Hoca Paraya Bizden Farklı Değer Veriyor"

FenerbahçeKulübü Başkanı Aziz Yıldırımve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu FenerbahçeŞükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi.

İşte Aziz Yıldırımın açıklamaları;

1995-96 yılıydı Trabzon'da Otto Bariç'in sırtına taş geldi ve o da yere düştü. Sahadan ayrıldık ve magnumla mı vuruldu dedi. 2 yıl cezaaldık sonra bu ceza1 yıla düştü. 98'de ben geldim ve cezabitince yeniden kupada yer aldık. Otto Bariç'e o gün Türk medyası her türlü suçlama ve hakareti yaptı. Perşembe günü oynanan maçın ardından bazı haberler çıktı Güneş'in yaptığı 'Yandım Allah' dercesine açıklamalar yaptı. Güneş'e yapıldığı zaman bir şey olmayacak ama Fenerbahçeye gelince herkes her şeyi yapabilir. Güneş burada tiyatro oynamıştır. Ondan beklenen Güneş gibi, filozof gibi konuşan eğitici bir insanın maçın devam etmesi için gayret etmesini bekler ve isterdik. Onu yapsa haklı olurdu. Siz tiyatro oynayacaksınız kafasına dikiş atıldı - atılmadı bu tartışmalar. Tolga Trabzonspor Mustafa Pektemek Trabzonsporlu... 95-96 ve 2010-11 yıllarındaki şampiyon olamamaların acısını çıkarmaya çalışıyorlar. Bursa'dan bağırıyor Şenol Güneş 'Burada havalar temiz' diye... En az sizler kadar temiziz. Biz ona saygı gösteriyoruz, onun da bize saygı göstermesi lazım. Buraya maça geliyor bordo kravat ve takım elbiseyle geliyor.

Ben yapılacak her türlü küfür ve şiddete karşıyım. Bu olaylara bu olaylarda kumpas vardır, incelemeler devam ediyor. Son zamanlarda çok fazla Passolig alınmıştır.

Şenol Güneşoyuncunun gırtladığını sıkar bir şey denmez. Denizli maçı 16 dakika uzatıldı. 20 defa maç durdu, şampiyonluğu kaçırdık tabi. O maç kriterlere veya şikayet edilen konuya benziyor mu? O gün maçın durdulması ve bizim lehimize karar verilmeliydi. Ama Fenerbahçekelimesi var önünde...

Git hakemle konuş bütün haklarını tüketti. 'Söyle dirayetli olsun' dedim. Hakem de 'Kafalarına bir şey gelirse tatil ederim' demiş. Bugüne kadar uygulandı mı? Hayır. Fenerbahçemilat olsun. Temsilcilere, emniyete söylememe rağmen neden sen maçın hakemi olarak korner köşelerinde polisler beklemiyor. Polis gelemiyor çünkü hakemin söylemesi lazım. Ertuğrul'un kafasına taş atıldı Sivas'ta neden maçı tatil etmedin. İçeri girdin, daha sonra maçı tatil ediyorsun. İçeri de görüşmeler yapıyor, hakemlerin kendi aralarında konuşulan

İki kulüpte 100'er yıllık çınarlar ve dostlar. Ama hayır cezaneyse o uygulanmalıdır. Kimseyi tehdit etmiyoruz ama doğru kararın verileceğini düşünüyoruz. Bu camia sıkışmış durumdadır. Fenerbahçehaklarının hepsi savunulmalıdır. Kurşunlandık bunun faali bulunmalıdır. 24 Haziran seçimi yaklaştıkça FETÖörgütü bir şeyler yapabilir hepimiz dikkatli olmalıyız.

Masada alınan skora değil, sahada oynanarak alınan skora saygılıyız. Yarım kalan maçın devam etmesini istiyorlar. Ben ise Beşiktaşın hükmen mağlup sayılması gerektiğini söylüyorum. Koltuk atıldı,o atıldı, bu atıldı deniyor. Peruk atılmıştır, bozuk para atılmıştır.

SORU - CEVAP KISMI

Yıllar önce İBB ile Diyarbakırspor maç yaptılar. Olaylar çıktı, Diyarbakır'ın ligden düşürülmesi gerekiyordu ve Fenerbahçe bu memleket meselesidir diyerek buna tenezzül etmedi. Galatasaray- Fenerbahçemaçı ilk devre hakemi yabancı madde Mehmet Topaldüştü sardılar oyuna devam etti. Aklında başka bir düşünce olsaydı etmezdi, hastaneye giderdi. Biz bunlara tenezzül etmedik. Biz herkese saygılıyız. O da Fenerbahçeye saygı göstermek adına maçı bitirecekti.

Tolga'nın annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahüratlar yaptı. Tolga bunları unutmasın. Herkes dua etmeli ki daha vahim olaylar yaşanmadı.

Beşiktaşın maçın kaldığı yerden devam ettirme kararı çıkarsa maça çıkmayacak iddia ediliyor sorusuna Mosturoğlu, "Bunu yapmanın belirli bedelleri var. Kurul kararını vermeden kurul ve kurumlar için bir şey söyleyemeyiz. Başkan da izah etti, kötü örnekler üzerinden Fenerbahçehedef alınıyor. Bıçak kemiğe dayanmış hatta geçmiştir." dedi.

Biz uğradığımız maddi zararın karşılığını almak için Tolga Zengini dava edeceğiz.

Göztepemaçı öncesinde seneye 'Demba Bayı alacağız' diyor. Şekip Bey Emeniketransferi yüzünden hapis cezası yattı. Yok mu bu ülkede savcı ya?Biz gerçek kimliğimizle ortadayız onlar değiller. Her yerde konuşuruz ben değil biz demeliyiz. Biz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Hastaneye gidecektik, orada taraftar var gitmeyelim. Mehmet Topalın başı kanadığında Hasan Çetinkaya'nın kafası kanadığında gelip bir geçmiş olsun dediler mi? Her şeyi bizden bekliyorlar. Böyle bir şey yok.

İŞTE ŞEKİP MOSTUROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Şenol Güneşin tekrar kararı halinde maça çıkmama sözlerinin hatırlatılması üzerine Mosturoğlu "Beşiktaşın bunu (Maça çıkmama) yapacağını düşünmüyorum. Bu durumun yaptırımları var. Şu anda kurulları baskı altına almaya çalışıyor. Bu açıkça şantajdır." dedi. Mosturoğlu ayrıca konuyla ilgili "Beşiktaşmaçında Van Persie dil çıkardı ve Şafak Bey bizzat suç duyurusunda bulundu. Van Persie, bunun futbolun doğasına aykırı olduğunu söylüyordu. Biz, Beşiktaşlı oyuncular için suç duyurusunda bulunmayacağız. Tolga Zengini uğradığımız maddi zararlar için dava edeceğiz." şeklinde konuştu.

Şekip Mosturoğluilk olarak Beşiktaşın sahadan çekildiğini belirtirken,"Olay tamamen bir taraftarlar, Tolga Zenginin göz göze temasıyla başlıyor. Oğuzhan Özyakup Tolga'yı teşvik ediyor. Bu kadar görüntüye rağmen bir kısım medya yalan, dolan ve karalamayla olayı sunmaya çalışıyor. Teknik direktörün kafasına koltuk atıldığı ve Beşiktaşlı oyuncuların izin alarak içeri gittiği belirtildi. Görüntüleri izlediniz, olaylar bu şekilde mi olmuş? Gökhan Gönüliçeride 'Sahaya çıkalım yoksa hükmen yeniliriz diyor. İzinsiz gittikleri ortada. Aykut Kocamanmaçın tekrar oynanması gerektiğini söyledi. Ancak bana göre durum çok açık, Trabzonspor- Fenerbahçe(Otto Baric) maçındaki olay emsal alınırsa, Beşiktaşsahadan çekilmiştir 3-0 hükmen yenilgisine karar verilir."ifadelerini kullandı.

'HÜKMEN MAĞLUBİYET...'

Derbiyle ilgili hükmen yenilgi beklediklerini dile getiren Şekip Mosturoğlu"Mete Kalkavan, Beşiktaşın sahadan çekildiğini görüyor. Beşiktaşı ve Şenol Güneşi sahaya çağırıyor. Şenol Güneşin arkasından giderek gerek olmadığı halde ismen sahaya çağırıyor. Gökhan Gönülün söyledikleri de ortada. Mete Kalkavan durumu kurtarmak için maçı tatil ediyor. Bu görüntülerin başında olayların olmasına neden olan Beşiktaşlı futbolcular çok net belli oluyor. Sadece Tolga Zengin tüneldeki olaydan dolayı sevk edildi. TFF yönetim Kurulu bir karar vereceği için oraya bir savunma yapılamıyor. Birinci tezimiz, Beşiktaşın hükmen yenilgisi çünkü sahadan çekildiler. Mete Kalkavan iki tane madde sayıyor, birincisi müsabakada olan olaylar, ikincisi Şenol Güneşin başına aldığı madde. Maç 57. dakikada tatil ediliyor, saha içerisinde Şenol Güneşve Beşiktaşa yaptığı hareket 'Sahaya gelin.' Mete Kalkavan sahanın güvenliği olduğunu işaret ediyor, bunu da uyarılarıyla gösteriyor." dedi.

'MAÇ KALDIĞI YERDEN TEKRARLANMALIDIR'

Tatil kararının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Mosturoğlu;''Mardin 47 Spor ile Arsin Spor maçı tatil edildi. Ancak o maçın hakemi Arsin Spor kalecisinin hem yaralandığını gözüyle görüyor hem de 112 sağlık personeline durumunu tarafsız olması için soruyor. Bizim olayımızda böyle bir şey yok. Mete Kalkavan'ın maçı tatil etmesi hukuka uygun değildir. Ayrıca TFF'nın tatil kararına aykırı bir işlem yaptı. Emsal kararlar esas alınırsa, maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır. UEFA sopasının yeni şeklini gazetelerde görüyoruz. Ne Fenerbahçene de kamuoyu bunlara kanmamaktadır. FETÖiletişimi olan bu yolun son bulması gerekmektedir. Ayrıca Fenerbahçenin en ağır şekilde cezalandırılması gazetelerde yer almaktadır. Fenerbahçeye birçok maçta, birçok yabancı madde atılmıştır. Bu maçlarda alınan kararlar da ortadadır. Bu kararlar emsal olarak kabul edilmezken, Fenerbahçeye bu kez emsal olması için ağır cezalar verilmesini istemek bizim saf olduğumuzu düşünmektir." dedi.

'ŞENOL HOCA, PARAYA BİZDEN FARKLI DEĞER VERİYOR'

Şekip Mosturoğluson olarak Şenol Güneşhakkında konuşurken, "Şenol Güneş 3 Temmuz'dan tutsak olduğumuz zamanda benimle ilgili bir iddia ortaya atmıştı. Ve gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Kamuoyunda gösterilen derin filozofik yüzünün ardındaki gerçekleri de göstereceğim. (Şenol Güneşin maçlardaki görüntüleri ve basın toplantılarından açıklamaları gösterildi.) Takdir kamuoyunundur. Şenol Hoca, paraya bizden farklı değer veriyor. Bahsettiği konu, TFF'nin sözleşmesini feshetmesi sonucu Tahkim Kurulu'na açtığı davayla ilgili. Şekip Mosturoğlunun noter ihtarnamesini değiştirdiğimi söylüyor. Ben bunu nasıl yapabilirim? Bunu bir açıklarsa, cevap veririm. O dönemde TFF ile 3 yazışması var, sanırım beni noter zannediyor. Şenol Güneş 4 yıl boyunca Digitürk'e göre uyarlanmış döviz kuruna göre parasını aldı ve hiç sesini çıkarmadı. Fakat görevden ayrıldığı zaman döviz kuruna karşı çıktı. Paraya değer vermeyen ve TFF'de parasını bırakan hocam, 48 aylık alacak farkını istedi ve Tahkim Kurulu bunu reddetti. O günkü Tahkim Kurulu'nda kimler vardı, açıklayayım. Başkan Türker Arslan'dı. Üyelerden biri Celil Demir Bakırcıoğlu, Bakırköy savcısıdır, Trabzonlu'dur. Bütün talepleri 5-0 reddedildi. Şenol Güneşin nasıl bir kini varsa bunu benden bildi ve 3 Temmuz'da biz tutukluyken, biz konuşamazken bunları anlattı. TFF'den 5 aylık alacağını alamadığını söylüyor. Şenol Hoca, o günlerde günahımızı aldı. 3 defa nasıl noter tebligatını değiştirmişim, bunu açıklamalı. Ben soruyorum, 15 yıl olmuş, bu parayı almayı hak etmediğin Tahkim Kurulu ile kesinleşmiş, insanları zan altında bırakman sana ne kadar yakışıyor?"

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
YÖK’ten önemli yabancı öğrenci açıklaması: “Türk öğrencilerin hakları kayba uğramıyor”
YÖK’ten önemli yabancı öğrenci açıklaması: “Türk öğrencilerin hakları kayba uğramıyor”
Bakan Şimşek, Amerika’dan seslendi: Güçlü ekonomi ve OVP mesajı dikkat çekti…
Bakan Şimşek, Amerika’dan seslendi: Güçlü ekonomi ve OVP mesajı dikkat çekti…
Kafe ve restoranlara boykot çağrısı: Hafta sonu gitmeyin…
Kafe ve restoranlara boykot çağrısı: Hafta sonu gitmeyin…
Tokat’taki depremle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı: Gece iki artçı sarsıntı yaşanmış…
Tokat’taki depremle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı: Gece iki artçı sarsıntı yaşanmış…
Çok Okunanlar
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
Mehmet Şimşek, ekonomi ile ilgili tarih verdi çok net açıklamalarda bulundu!
Mehmet Şimşek, ekonomi ile ilgili tarih verdi çok net açıklamalarda bulundu!
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
Vatandaşları sevindiren haber! Su faturası yüzde 25 düşecek
Vatandaşları sevindiren haber! Su faturası yüzde 25 düşecek
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…