Bakan Albayrak'tan EFT ücretleri açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, EFT ücretlerine gidilen indirim ile alakalı Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. En önemli açıklamalardan bir ise "Her kalemde ücretler 3’te 1 ila 6’da 1 oranlarında düşürüldü." cümlesi oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bankaların aldığı ücret ve komisyonların yeniden düzenlenmesiyle vatandaşların ve özellikle ticari işlem yapanların maliyetlerinde büyük düşüş sağlandığını bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabından, bankaların aldığı ücret ve komisyonlara sınırlandırma getiren düzenlemeleri değerlendirdi.

İşte Bakan Albayrak'ın açıklamalarından önemli satırbaşları: 

"Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız ve iş dünyamız bankaların aldığı ücret ve komisyonlar ile ilgili şikayetlerde bulunuyordu.
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitemizin (FİKKO) gündemine aldığımız konu ile ilgili Merkez Bankası ve BDDK, ücret ve komisyonlara standartlar getirdi.

bolge gundm

Ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400’den 51’e, finansal tüketicilerde 20’den 16’ya indirildi, önemli sınırlamalar getirildi.  Bu sayede vatandaşlarımızın ve özellikle ticari işlem yapanların maliyetlerinde büyük düşüş sağlandı.

jeylo-2.jpg

EFT ücretlerine hem ticari hem de finansal tüketiciler için üst sınır getirildi. 6 ila 850 TL arasında değişen EFT ücretleri 1 ila 100 arasında sınırlandırıldı. Her kalemde ücretler 3’te 1 ila 6’da 1 oranlarında düşürüldü." açıklamalarında bulundu. 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡