Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Lübnan'da yaralanan Türk sayısı arttı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Lübnan'da yaralanan Türk sayısı arttı

Lübnan'ın  başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen patlamada 100 kişi hayatını kaybetti, 3 bini aşkın kişi de yaralandı. Olayın etkileri sürerken hastaneler yaralı sayılarının fazla olması nedeniyle hastaneler yaralı kabul etmiyor. Olayda Türk vatandaşları da yaralınırken son durum hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Lübnan’daki patlamada yaralanan vatandaş sayımız 6’ya yükseldi. 5’i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gidiyor. Aileleriyle de iletişim halindeyiz."

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında meydana gelen büyük patlamada bilanço ağırlaşıyor. Gün ağarınca gün yüzüne çıkan korkunç bilançoda ölü sayısı 100'e yükselirken yaralı sayısı ise 3 bini aştı. 

Lübnan Kızılhaç Örgütü'nün Twitter hesabında ise 75 ambulansın, 375 ilk yardım ekibiyle birlikte yaralılara yardım için çalıştığı ifade edildi. 

Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Lübnan'da yaralanan Türk sayısı arttı

HASTANELER YARALI KABUL ETMİYOR

Lübnan Kızılhaç Sözcüsü George Kittani yaptığı açıklamada, başkent Beyrut’ta patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 100'e yükseldiğini duyurdu. Yaralananların sayısının ise 4 binden fazla olduğunu aktaran Kittani, "Yaralı sayısı nedeniyle hastaneler doldu hastaneler artık daha fazla yaralı alamıyor" dedi. Patlama nedeniyle yıkılan binalarının enkazının altında ve denizde hala kayıp kişilerin bulunduğu ifade edildi. Yerel kaynaklar, önümüzdeki saatlerde ölü sayısının daha fazla da artabileceğini söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡