Bakan Koca, 40 yaş üstünün aşılaması için tarih verdi, Türkiye'nin aldığı aşı sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazeteci Gürkan Hacır'a yaptığı açıklamada, 40 yaş üstünde olan 35 milyon vatandaşın Haziran ayı sonuna kadar aşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türkiye'nin 210 milyon doz aşı almak için anlaşma imzaladığını kaydeden Koca, Sinovac firmasının taahhüt ettiği aşı miktarını yollayamadığını ifade ederek, hafta içinde Rusya'dan alınacak Sputnik V aşısının doz sayısını da söyledi.

Bakan Koca, 40 yaş üstünün aşılaması için tarih verdi,  Türkiye'nin aldığı aşı sayısını açıkladı

Korkusuz Gazetesi yazarı Gürkan Hacır, bugün yayımlanan köşe yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. Bakan Koca, Gürkan Hacır'a aşılamanın yavaşlaması, aşı tedariki ve belirlenen hedefler hakkında bilgiler verdi. 

"ELİMİZDE 8 MİLYON DOZ AŞI VAR"

Türkiye'de 28 milyon doza yakın aşı olduğunu kaydeden Koca," Bunun 20 milyonu vatandaşlarımıza yapıldı. Elimizde 8 milyon doz aşı kaldı. Bu sebeple aşılanma yaşını 55’e indirdik." dedi.

Bakan Koca,40 yaş üstünün aşılaması için tarih verdi, Türkiye'nin aldığı aşı sayısını açıkladı

SİNOVAC TAKVİME UYMUYOR

Gürkan Hacır'ın "Çok daha fazla aşımızın olması gerekmiyor muydu? Niye aşılama hızlı ilerleyemiyor?" sorusuna yanıt veren Koca," Sinovac firması taahhüt ettiği takvime ne yazık ki uymuyor. Nisan ayı içerisinde 100 milyon aşının gelmesi gerekiyordu, yollayamadılar. Bu firmanın üretim eksikliğinden değil Çin hükümetinin üretilen aşıları kendi ülkesi için kullanmasından kaynaklanıyor." diye konuştu. 

Bakan Koca,40 yaş üstünün aşılaması için tarih verdi, Türkiye'nin aldığı aşı sayısını açıkladı

BİONTECH'TEN 60 MİLYON DOZ AŞI ALINMASI PLANLANIYOR

Türkiye'nin Biontech'den 4,5 milyon doz aşı aldığını anımsatan Bakan Koca," 30 milyona tamamlayacağız. Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz gelmiş olacak. Bu sayıyı 60 milyona revize etmeye çalışıyoruz. Uğur Şahin hoca ile sürekli temas halindeyim." diyerek Pazartesi tekrar görüşeceğini dile getirdi. 

Rus aşısı Sputnik V hakkında bilgi veren Bakan Koca," Testler olumlu sonuçlandı. Ön anlaşma aşamasındayız. Bu hafta açıklama yapacağız. Önemli miktarda bir bağlantı yaptık. Kaç doz olduğunu hafta içi açıklayacağım." diye konuştu. 

Bakan Koca,40 yaş üstünün aşılaması için tarih verdi, Türkiye'nin aldığı aşı sayısını açıkladı

"Haziran ayı sonuna kadar 40 yaş üstü herkesi aşılamayı hedefliyoruz." diyen Koca," Ağustos Eylül Ekim ayında aşılama da sorun kalacağını düşünmüyorum. Çünkü hem üretim kapasitesi giderek artıyor hem de yeni aşılar devreye giriyor." dedi.

HAZİRAN AYI SONUNA KADAR 40 YAŞ ÜSTÜ HERKES AŞILANACAK 

Bakan Koca sözlerine şöyle devam etti:

"40 yaş üstü nüfus 35 milyon. Bunun yaklaşık 3 milyonu hastalığı atlattı iyileşti. Kalan 32 milyon vatandaşımızın da gene yaklaşık 12 milyonu aşılandı. 20 milyon kişiyi de Haziran sonuna kadar aşılarsak 40 yaş üstü herkes aşılanmış olacak."

210 MİLYON DOZLUK AŞI ANLAŞMASI YAPILDI

Bakan Koca, anlaşmalar bazında 210 milyon dozluk aşı anlaşması yaptıklarını kaydederek," Biz gene de aksamaları da dikkate alarak Haziran sonunda 40 yaş üstü aşılanmamış kimse kalmamasına çalışıyoruz. ABD’de aşılama 18 yaşa indi. Biz de Ağustos ayında bu seviyeye gelmeye çalışacağız." dedi. 

Kaynak: Bölge Gündem, Korkusuz.

2
0
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡