Bakan Selçuk'tan EBA'nın çökmesi hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV'de yaşanan erişim sıkıntısı hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, ''Yüz yüze eğitimle birlikte talepte sıçrama oldu. Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor. Aksaklıkların giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. '' dedi.

Bakan Selçuk'tan EBA'nın çökmesi hakkında açıklama

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ile başladı. Milyonlarca öğrenci derslerini EBA üzerinden canlı yayın ile alabiliyor. Bugün ders başı yapmaya hazırlanan öğrenci ve öğretmenler sistemdeki “çok kalabalık” uyarısı ile karşılaştı. Sisteme girilememesi ile de eğitim bir süreliğine durdu.

Konuya ilişkin açıklama yaoan Bakan Selçuk, ''Yüz yüze eğitimle birlikte talepte sıçrama oldu. Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor. Aksaklıkların giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak konu ile ilgili bir takım çabalar içindeyiz, EBA destek merkezlerinin 8668 olduğunu ifade ederken aslında bunun da çözüm yollarımızdan bir tanesi olduğunu vurgulamak isterim bu arada hayırseverlerimizin desteği var onlara da çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin çok büyük bir kısmının erişimi ile ilgili başka yollar metodlar oluşturuyoruz." dedi

ÖZEL OKUL TARTIŞMASI

Selçuk, özel okulların tüm öğrencilerini çağırdığına ilişkin iddialara da cevap verdi. Milli Eğitim Bakanı şu ifadeleri kullandı:

"Bazı özel okulların bütün sınıflara öğrenci alınmasıyla ilgili birtakım haberler bize de ulaşıyor. Ama çok net olarak bir şeyi söylemek isterim. Bununla ilgili bütün takipler yapılıyor. Derhal soruşturma açılmasıyla ve bu konudaki yaptırımların, cezaların uygulanması söz konusu. Bu, ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi düzeyde bu kararlara uymayan okullar varsa gereken tedbirler alınıp cezalar verilir." 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡