Bakan Soylu'dan polislerin şiddetine uğrayan gence telefon

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bahçelievler'de polis aracına götürülerek darp edildiğini açıklayan vatandaş Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek yardım istemişti. Bakan Soylu, polisler tarafından darp edilerek şiddete maruz kalan genci arayarak olayla ilgili bilgi aldı.

Bakan Soylu'dan polislerin şiddetine uğrayan gence telefon

Çalıştığı iş yerinden çıkıp evine doğru giderken Bahçelievler'de bir vatandaş polislerin maskesiz oldukları gerekçesiyle çevrilmişti. Vatandaş"Bize maskeniz nerede diye soruyorsunuz ,sizin de maskeniz yok siz neden takmıyorsunuz?" demesi üzerine polisler tarafından şiddete uğramıştı. Vatandaşlar polisler hakkında davacı olmuştu.

Vatandaş, polisler tarafından şiddete uğradıklarını Twitter'dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya aktarmıştı. Bakan Soylu, arayarak olay hakkında bilgi aldı.

Bakan Soylu olayla ilgili Ö. Törün’den özür dileyerek ilgili polis memurları hakkında inceleme başlatıldığını belirtti. Ayrıca konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın olayla yakından ilgilenip takip ettiğini belirtti.

Bu görüşmelerin ardından hem İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın Ö.  Törün’ü  aradığı ve olayla ilgili geniş bilgi aldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Şiddete maruz kalan kişinin anlattıklarına göre, kişi akşam saatlerinde çalıştığı iş yerinden çıkıp evine doğru giderken polisler şahsı çevirip "Maskeniz nerede lan?" diye söyledi.vatandaşın "Bize maskeniz nerde diye soruyorsunuz, sizin de maskeniz yok. Siz neden takmıyorsunuz?" cevabımıza sinirlenen polisler olay yerine de bizi darp etmeye kalktı.  Ardından olaya "kavga" süsü verebilmek için, "Silahımı almaya çalıştı" iftirası ile olay anlatıldı.

Bakan Soylu'dan polisin şiddetine uğrayan gence telefon

Ardından Kocasinan Sanayisinin kuytu köşelerinde polis aracının içine kapatılarak darp edilen kişi, en yakın merkeze götürülerek ifadesi alındı. Buradan sonra darp edildiğini söyleyen kişi, darp raporu isteyip hastaneye sevk edilmesini istemesi ve gerekli kişi, kişilerden şikayetçi olacaklarını söylemesi üzerine polisler "Sizi serbest bırakalım, siz de bizden şikayetçi olmayın" deyip olayı geçiştirmeye çalıştı.

Şahıs serbest bırakıldıktan sonra gittiği hastaneden darp raporu alıp şiddet uygulayan polis hakkında şikayetçi oldu. Bunun yanı sıra konuyu sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşım, İçişleri Bakanlığı ve ilgili mecralara bildirdi.

Bakan Soylu'dan polisin şiddetine uğrayan gence telefon

Çıkarılan darp raporu:

Bakan Soylu'dan polisin şiddetine uğrayan gence telefon

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡