Elazığ ve Malatya'da okulların yarı yıl tatili uzatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Elazığ'ın tamamında, aynı zamanda Malatya'da Doğanyal, Pötürge, Kale ve Doğanyol'da okulların 10 Şubat'ta açılmasına karar verildi. Yarıl yıl tatili devam eden Fırat Üniversitesi'nin de 17 Şubat'ta açılması uygun görüldü." dedi.

Elazığ ve Malatya'da okulların yarı yıl tatili uzatıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Valilikteki koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kamu düzenini bozan hiçbir asayiş olayı olmadı. Tüm güvenlik görevlilerimize, kolluk kuvvetlerimize asayişi temin ettikleri, vatandaşımızın el birliği içinde asayişin oluşmasında katkısı olduğu için teşekkür ederim. Hem yıkılan binalar, hem bizim yıktıklarımızla ilgili ödemeler başlayacak demiştik. Dün itibariyle ödemeleri başlattık, bankalar gece 12’ye kadar açık.

Şu ana kadar bin 384 artçı sarsıntı meydana geldi.

Elazığ ve Malatya'da okulların yarı yıl tatili uzatıldı

ELAZIĞ VE MALATYA'DA YARI YIL TATİLİ UZATILDI

Önemli bir bilgi daha; 3 Şubat'ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya'yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. dışardan gelecek öğretmenlerimiz var. ortaya koyduğumuz sonuç, sayın milli eğitim bakanımızla da değerlendirdik, sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettik.

Elazığ'ın tamamında, aynı zamanda Malatya'da Doğanyal, Pötürge, Kale ve Doğanyol'da okulların 10 Şubat'ta açılmasına karar verildi. Yarıl yıl tatili devam eden Fırat Üniversitesi'nin de 17 Şubat'ta açılması uygun görüldü.

Elazığ'da 10 okul yıkılacak.

"BAĞIŞLAR HAKKANİYET ÖLÇÜSÜ İÇERİSİNDE DAĞITILMAKTADIR"

Bütün milletimiz rahat olsun. Buraya gelen bütün yardımlar ve bağışlar itinayla, hakkaniyet ölçüsü içerisinde dağıtılmaktadır. Yani geçmiş alışkanlıklardan kalan "Acaba ne olacak" sorusu Elazığ ve Malatya üzerinde speküle edilmesi bizi üzer. Burada yüce bir gönüllü ordusu var, Elazığlılar, Malatyalılar bu konuda çok güçlü bir iradeye sahipler.

 

TOPLAM BAĞIŞ 72 MİLYON LİRA

Malatya ve Elazığ için Kızılay'a gelen bağış toplamı 27,5 milyon lira, AFAD'a gelen bağış toplamı 72 milyon toplam lira.

Elazığ ve Malatya'da 23 bin 286 çadır, 52 bin 658 battaniye, 19 bin 568 yatak dağıttık. Gerekli taramalar yapılıyor, eksik ne varsa hepsi tamamlanacak. Jandarma ekipleri her gün her kötü iki kere ziyaret ediyor. Günlük 65 bin kumanya dağıtılıyor.

"2 BİNİN ÜZERİNDE ÇADIRIMIZ BOŞ"

Geçici barınma ve konaklama konusunda tespitlerimizi yaptık. Özellikle ağır hasarlı binalarda oturan vatandaşlarımız için 15-20 gün içerisinde gerekli işlemler yapılacak. Şu anda 2 binin üzerinde çadırımız boş. Hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayacağız.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Hastanelerimizde yatarak tedavi edilen 7'si yoğun bakım olmak üzere 64 yaralımızı servislerimizde takip ediyoruz.

Elazığ ve Malatya'da okulların yarı yıl tatili uzatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Elazığ merkez, Sivrice ve Maden ilçesinde 58 yıkık, 568 ağır, 531 orta hasarlı bina var. Bu binaların 118'i acil yıkılacak. Malatya'da, Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yeşilyurt'ta 430 yıkık, 4 bin 125 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak binamız var." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Elazığ ve Malatya'da SGK pirim ödeme süresini 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzattık. Ertelenen pirim borçlarını da 12'ye kadar faizsiz olarak taksitlendirme imkanı olacak. İşsizlik ödeneğini de öne çekerek 31 Ocak'ta ödemeye başlayacağız.

"İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Bugüne kadar toplam bin 500'e yakın haneyi ziyaret etmiş durumdayız, 5 bin 500'e yakın vatandaşımızla da birebir görüşme yaptık. AFAD ve Kızılay ile koordineli şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

KATILIM PAYI ÖDEMEKSİZİN SAĞLIK HİZMETİ

Depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımız prim borçlarına bakılmaksızın, katılım payı ödemeksizin sağlık hizmetine ulaşabilecekler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡