Barış Pınarı Harekatı hakkında bakanlıktan son dakika açıklaması

Barış Pınar Harekatı hakkında Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi. MSB'den "Soçi mutabakatının hayata geçirilmesi ve kontrolü için oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir." açıklaması geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Fırat'ın doğusuna 12 gözlem noktası kurulacağı ancak sahanın ihtiyaçları doğrultusunda bu sayının azaltılıp, artırılabileceği de belirtildi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in beyaz fosfor iddiası üzerine ise, beyaz fosforun TSK envanterinde olmadığı vurgulandı.

Yabancı basın turu kapsamında Tel Abyad'da DEAŞ'lı teröristlerin tutulduğu ve PYD/YPG'li teröristler tarafından boşaltılan hapishane de yerinde incelenmiştir.

40 MAYIN, 227 EYP İMHA EDİLDİ

Barış Pınar'ı Harekat bölgesinde bölge halkının evlerine geri dönebilmeleri için uygun koşulların oluşturulması için mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi. Bu kapsamda şu ana kadar 40 adet mayın ve 227 adet EYP imha edildi.

TÜNELLER BİR BİR TESPİT EDİLİYOR

Özellikle meskun mahallerde terör örgütü tarafından şehri bir ağ gibi saran kilometrelerce uzunluktaki tüneller birer birer tespit edilerek, iş makinalarıyla kullanılmaz hale getirilmektedir.

RUS MUHATAPLARLA ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de varılan mutabakat hükümlerinin hayata geçirilmesi ve kontrolü maksadıyla oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir.

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡