Başakşehir'de karantinaya alınan kızıyla böyle konuştu

İstanbul/Başakşehir'de yurt dışından gelenlerin karantina altına alındığı yurdun önüne gelen bir baba kızının bulunduğu odanın karşısında kızıyla telefondan görüştü. Ayrıca kızının durumunu ve ihtiyacını da soran baba, yer yer duygusal anlar yaşadı.

Avrupa'nın 9 ülkesinden getirilen Türk vatandaşları İstanbul'da boşaltılan öğrenci yurtlarına yerleştirilerek karantina altına alınmıştı. İstanbul Başakşehir'deki karantina yurdu Kanuni Sultan Süleyman yurduna yakınları bulunan ailelerden bazıları yurdun önüne geldi.

KIZINI ANCA 15-20 METRE MESAFEDEN GÖREBİLDİ

Yurtta Fransa'ya dil eğitimi için gitmiş olan kızı bulunan baba Levent Demirkale de kızının ihtiyaçlarını sormak için yurdun önüne geldi. Giriş çıkışlara izin verilmediği ve polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yurt çevresinde baba Demirkale kızının bulunduğu odaya yakın bir noktada durarak kızını telefonla aradı. Kaldırımda bekleyen baba yurtta bulunan kızı Ecenaz ile telefonla arayarak görüştü ve ihtiyaçlarını sordu. Baba Levent Demirkale arada bulunan 15- 20 metre mesafeden kızını görmüş oldu.

bolge gundem

Kızının dil eğitimi için Fransa'da bulunduğunu söyleyerek baba Demirkale, "Tam dönecekti bir hafta öne aldık ama bu olay patlayınca Dışişleri'ne başvurduk. Kaldırdılar uçakları dün geldi. İçeride her şeyleri iyiymiş ama ıslak mendil, sprey, yer temizlemek için bir şeyler istiyor. Diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Çamaşır, t-shirt gibi şeyleri verebilir miyiz diye sorduk. Şu anda hiçbir şey kabul etmiyorlar. Yurt yönetimiyle görüşeceğiz. Yemekleri veriliyor. Tek kişilik odalarda kalıyorlar" diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡