Basri Bağcı kimdir, nereli, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda, Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Basri Bağcı'nın yemin törenine katılacağı haberinden sonra Basri Bağcı internette sıkça aratılanlar arasına girdi. Basri Bağcı kimdir, nereli, kaç yaşında? başlığı altında aratılan bu konuyu sizler için haberimizde derledik.

Basri Bağcı kimdir, nereli, kaç yaşında?

2 Nisan 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Basri Bağcı, şu sıralar çokça aratılanlar arasına girdi. Biz de herkes tarafından Basri Bağcı kimdir, nereli, kaç yaşında? başlığı ile aratılan bu konuyla ilgili detaylara haberimizde yer verdik.

BASRİ BAĞCI KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

11/9/1967 tarihinde Ankara’nın Elmadağ ilçesinde doğmuştur. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

1989 yılında Ankara adli yargı hâkim adaylığına başlamıştır. Sırasıyla Sivas Gürün, Siirt Pervari, Konya Hüyük’te Cumhuriyet savcılığı yapmış; 1999 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına adalet müfettişi olarak atanmıştır. 2005 yılında adalet başmüfettişi olmuştur.

Basri Bağcı kimdir, nereli, kaç yaşında?

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri genel müdür yardımcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri genel müdür yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 5/7/2017 tarihinde Yargıtay üyesi olmuş, 2/4/2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

İngiltere Exeter Üniversitesinde uluslararası insan hakları hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır.

İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡