Bedelii askerlikte son durum? Çıkacak mı Çıkmayacak mı?

Atv ekranlarında geçen akşam canlı olarak yayınlanan söyleşide Recep Tayyip Erdoğan'a bedelli askerlik sorusu iletildi. Erdoğan bedeli askerlik çıkacak mı? çıkmayacak mı sorusana 1. ağızdan cevap verdi ve noktayı koydu.

Bedelii askerlikte son durum? Çıkacak mı Çıkmayacak mı?

Atv ekranlarında geçen akşam canlı olarak yayınlanan söyleşide Recep Tayyip Erdoğan'a bedelli askerlik sorusu iletildi. Cumhur başkanı 2017 yılı için şuanda böyle bir durum sözkonusu değil dedi. 2018 ve sonrası için ise henüz bir açıklamada bulunmayan Cumhurbaşkanının bu söylemleri daha sonra Bedelli Askerlik yasasının çıkabileceği şeklinde yorumlandı.

Atv ekranlarında geçen akşam canlı olarak yayınlanan söyleşide Recep Tayyip Erdoğan'a bedelli askerlik sorusu iletildi. Cumhur başkanı 2017 yılı için şuanda böyle bir durum sözkonusu değil dedi. 2018 ve sonrası için ise henüz bir açıklamada bulunmayan Cumhurbaşkanının bu söylemleri daha sonra Bedelli Askerlik yasasının çıkabileceği şeklinde yorumlandı

Recep Tayyip Erdoğan Bedelli askerlik konsunda kesinlikle bir çalşmaları olmadığını belirtti. Hatta Asker sayısında bazı eksikliklerin bulunduğunu açıkladı. Şuan bakaya durumunda olan veya askerlik çağı gelen gençlerimizi anında askerden bekliyoruz açklamasını yaptı

Yetkili Kişilerin Bedelli Askerlik ile İlgili Açıklamaları

Bedelli askerlik çıkmayacak mı? erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlik açıklaması;

Geçtiğimiz günlerde ise Kanal 24 ekranlarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan izleyenlerden gelen yoğun bedelli askerlik sorusunada açıklık getirerek cevapladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan “Bedelli askerlik çıkacak mı ?” sorusuna “Gerekirse bedelli askerlik çıkartılır” diyerek ülkenin içinde bulunduğu şartlar gereği bedelli askerliğin çıkarılabileceğinin müjdesini vermiş oldu.

bbp-genelbaskani-mustafa-destici-cankiri-da-halka-5756569_501_o.jpg

Mustafa Destici’nin Bedelli Askerlik Önerisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin bedelli askerlik hakkında önerisi ise şu sözlerle açıklanıyo "Kaynak bulunamıyorsa bizim önerimiz, değişik fonlarda milyarlarca TL para var ve daha az önemdeki farklı alanlarda harcanıyor. 2 milyar dolar buraya ayrılsın. Ya da bedelli askerliğe ilkesel olarak karşıyım. Lakin oluşacak kaynak buraya aktarılıp 2 bin canımız hayata tutunacaksa bu da yapılabilir. Son olarak Sakarya’da SMA hastası olan Eymen bebek, tedavisi yapılamadığı için hayatını kaybetti. Rabbim ailesine sabırlar versin, cennetinde buluştursun"
 

fikri-isik-kimdir--7082839.jpeg

Bakan Fikri Işık'a göre bedelli askerlik;

Bir açıklamada Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan geldi.Bakan Fikri Işık, ‘Fırat Kalkanı’ harekatının olduğu sürece bedelli askerliğin çıkmayacağını gündeme gelmeyeceğini ve çalışmasının yapılmadığını açıkladı.TGRT Haber’in yayınında konuşan Bakan Fikri Işık şu sözleri söyledi , “Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor.Şu anda terörle mücadele sürüyor, bir taraftan Fırat Kalkanı Harekatı yapılıyor. Böyle bir durumda bedelli gündemimizde yok.”diyerek bedelli askerlik konusuna açıklık getirdi.

Bedelli askerlik Çıkacak mı?

Ak Parti Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a göre bedelli askerlik;

Ülkemizde Bedelli Askerlik bekleyen binlerce vatandaşın beklediği haber nihayet geldi.Resmi bir açıklama olmasada Ak Parti Sözcüsü Numan Kurtulmuş’a gelen bir soru üzerine bedelli askerlik konusunda hükümetin bu konuda çalışma yürütüp yürütmediğini öğrenmiş olduk.Numan Kurtulmuş’a sorulan “Bedelli askerlik çıkacak mı ?” sorusuna Numan Kurtulmuş “Türkiye’nin şu ortamında bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nda da Bakanlar Kurulu’nda da konuşulan bir konu değildir. Yakın önemde de gündeme gelme ihtimali yoktur” cevabını vererek bedelli askerliğin yakın bir tarihte olmayacağını açıkladı.

Bedelli Askerlik Nasıl Yapılır, Kimler Bedelli Yapabilir?

Ülkemiz Türkiye’de askerlik normalde zorunlu olup, buna ek olarak isteyen kişiler şartlar sağlandığı durumda bedelli olarak yapabiliyor.

Bedelli Askerlik Nedir ?

Zorunlu askerlik yükümlülüğü taşıyanların (20 yaşını doldurmuş sağlıklı her bir birey) mevcut bu askerlik süresini kısaltmak için nakit bedel ödemesine “bedellik askerlik” adı verilir. İşin temel mantığı budur. Şartları sağlayıp gereken ücreti ödediğiniz durumda bedelli olarak askerliğinizi yapabilir, kısacası askerden “muaf” olabilirsiniz. Peki bu koşullar neler ve kimler bedelli yapabilir ?

Kimler Bedelli Askerlik Yapabilir ?

Bedelli askerlik yapmanını iki farklı yolu vardır. Bunlar;

    18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurtdışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti” tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir.
    Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

2011 senesinde yürürlüğe alınan 1111 sayılı askerlik kanununun geçici 46. maddesine göre; 29 yaşını bitirmiş (30 yaşından gün almış) olan ve ilgili ücreti ödeyen (30 bin TL) her kişi askerlik vazifesini yapmış sayılır. Yasanın ilgili madde düzenlemesiyle beraber 21 günlük temel askerlik eğitiminden de muaf olurlar.

Bedelii askerlikte son durum?

Bedelli Askerlik Hakkında Sıkça Sorular Sorular

Bedelli askerlik hakkında sıkça sorular sorulara bu alanda yer verelim. Eğer ki sizin de aklınıza takılan bir yer varsa yazının altından yorum yaparak sorabilirsiniz. Elimden geldiğince, bilgim dahilinde yorumlarınıza en kısa sürede cevap vermeye çalışacağım. Siz aklınıza takılan bir soru var mı diye düşünürken ben bedelli askerlik hakkında en sık sorular sorulara geçeyim.

Soru: Bedelli askerlik yapabilmek için ödenmesi gereken miktar nedir?
Askerliğinizi bedelli olarak yapabilmeniz için ilgili kuruma ödemeniz gereken miktar 30,000 liradır. İstenildiği taktirde bu miktarın yarısı (15,000 TL) peşin, diğer yarısı ilk ödemeyi takip eden 6 aylık süre içerisinde yapılabilir.

Soru: Bedelli askerlik başvurusu nereye yapılır?
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsanız bedelli askerlik başvurunuzu askerlik şubelerine, ülke dışında iseniz konsolosluklara şahsen yapmanız gerekir. Bedelli askerlik başvurusu vekaletle veya posta ile yapma şansınız yok. Şahsen yapmalısınız. Başvuru yapan kişiye ödemesi gereken tutar (30 bin TL) ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini barındıran bir belge verilir. Bedelli askerlik yapmak isteyen kişi bu belge ile beraber bankaya gidip ödemeyi gerçekleştirir. Ödemenin yapıldığına dair (30,000 liranın tamamı veya 15,000 lirası peşin geri kalanı ilk ödeme gününden itibaren 6 ay içerisinde olacak şekilde) bir asıl olmak üzere toplam üç nüsha dekontu, bedelli askerlik başvurusunu yaptığı yere götürür.

Soru: Bedelli askerlik ödemesi zamanında yapılmazsa ne olur?
Kişinin bedelli askerlik yapabilmesi için gereken şartları taşımadığı anlaşılırsa, kişi ödeme yapmaktan vazgeçerse veya ilgili ödeme zamanında yapılmazsa bu kişi bedelli askerlik kapsamının dışına alınır. Bedelli askerlik kapsamı dışına alınan kişi önceden yapmış olduğu ödemeyi alabilmek için dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Geri ödeme başvurusu, ödeme yaptıktan itibaren 6 ay içerisinde yapılmalıdır.

Soru: Geri ödeme başvurusu yapan kişiler, ödedikleri parayı ne zaman geri alabilir?
Geri ödeme başvurusu talebi askerlik şubesi tarafından 90 gün içerisinde incelenir. İnceleme sonucu durum olumlu çıkarsa kişinin dosyaları bakanlığa iletilir. İlgili bedel bakanlık tarafından 1 ay içerisinde kişinin geri ödeme başvurusu içerisinde belirttiği hesaba yapılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlara vatandaştan tepki! Sosyal medyadan 20- 21 Nisan'da boykot kampanyası başlatıldı!
Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlara vatandaştan tepki! Sosyal medyadan 20- 21 Nisan'da boykot kampanyası başlatıldı!
Canan Karatay'ı hiç böyle görmediniz! Yayınlanan gençlik fotoğrafları sosyal medyada olay oldu!
Canan Karatay'ı hiç böyle görmediniz! Yayınlanan gençlik fotoğrafları sosyal medyada olay oldu!
Aydın'da dehşet dakikalar! Hesap yüzünden çıkan kavgada, uzun namlulu silahlar çekildi!
Aydın'da dehşet dakikalar! Hesap yüzünden çıkan kavgada, uzun namlulu silahlar çekildi!
Erzincan'daki maden faciasında 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Erzincan'daki maden faciasında 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Çok Okunanlar
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…