Bedelli askerlik başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

Bedelli askerliğe başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir? soruları internette araştırılırken Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama ile 2020 yılında uygulanacak bedelli askerlik ücretini açıklamıştı. Bakanlık, bedelli askerliğe başvuru şartlarını da ve kimlerin başvurabileceğini de açıkladı. İşte detaylar...

Bedelli askerlik başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

Bedelli askerliğe başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir? soruları internette araştırılıyor.Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama ile bedelli askerliğe başvuru şartlarını ne kimlerin başvurabileceğini açıkladı. Detaylar ve daha fazlası haberimizde...

BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KİMLER BAŞVURABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. 

-Yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

-2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır.

-2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir. "

Bedelli askerliğe başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00’e kadar ödeyecekleri bedel 35 bin 054,64 TL’dir. 01 Temmuz-31 Aralık 2020 (dahil) arasında ödenecek bedel ayrıca duyurulacak.Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılabilecek.

BAŞVURU SAYISI FAZLA OLURSA KURA ÇEKİLECEK

Başvuru sayısının Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıdan fazla olması halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecektir. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eğitimi yapacakları birlikleri Ocak 2021 ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

Bedelli askerliğe başvuracak yükümlülerin; yoklama kaçağı ve bakaya kalmadan, yoklamalarını yaptırmaları ve bedelli askerliği tercih tarihinden itibaren iki aylık süre içerisinde 31 Aralık 2020 saat 18.00’i geçirmemek şartıyla bedeli ödemeleri gerekmektedir. Yükümlülerin hak kaybına uğramamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları önem arz ediyor.

Bedelli askerliğe başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

DÖVİZLE ASKERLİK HİZMETİ

2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin; uzaktan eğitim programını tamamlamaları, başvuru evrakı ile yurt dışı temsilciliklerimize müracaat ederek hak sahibi olduklarının tespit edilmesi ve belirtilen dövizi ödemeleri gerekiyor.

DÖVİZLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

30 Haziran 2020’ye (dahil) kadar başvuruda bulunacakların ödeyeceği döviz miktarı 5 bin 261,09 Avro veya karşılığı konvertibl yabancı ülke parasıdır. 01 Temmuz-31 Aralık 2020 (dahil) arasında ödeyecekleri döviz miktarı ayrıca duyurulacak.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye askerlik şubelerinden ve https://asal.msb.gov.tr/ internet adresinden ulaşabilecek."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡