beIN Sports'tan maç özeti izni çıktı!

Süper Lig resmi yayıncısı beIN Sports, maç özetlerini kulüplerin paylaşmaları için izin verdi. Ama yalnızca 1 dakika! Sosyal medya hesaplarından paylaşılacak olan bu özetlerin ayda 1 dakikayı geçmemesi oldukça önemli. Bu konuya yönelik gerekli bilgi, Kulüpler Birliği'ne verildi bile.

beIN Sports'tan maç özeti için izin çıktı ama ne izin! Ayda 1 dakikalık şartıyla, takımların sosyal medya hesabından paylaşım yapılacak. Ancak şartlar bu kadarla da sınırlı değil.

Süper Lig yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports, kulüplere sosyal medya hesaplarından maç özetlerini yayınlayabilmeleri için şartlı olarak izin verdi:

"GÜZEL GÖRÜNTÜLER OLSUN"

Buna göre ayda toplam 1 dakika yeşil saha, tribün ve soyunma odasının güzel görüntülerini yansıtmak kaydıyla; ligin veya herhangi bir kulübün marka değerine zarar vermemek şartıyla Süper Lig kulüpleri, bir telif ödemesi yapmadan paylaşımda bulunabilecekler.

Spor Arena'nın edindiği bilgiye göre; yayıncı kuruluş bu konuyla ilgili Kulüpler Birliği'ne bilgi verdi.

Süper Lig kulüplerinin sosyal medya hesapları, son dönemde telif hakları nedeniyle görüntü yerine çizimle pozisyon anlatma uygulamasını kullanarak görüntüler paylaşıyordu. 

 

 

Bein Sports'un kulüplere koyduğu şartlar şu şekilde:

  •  Yapılan paylaşımlar, ayda 1 dakikayı geçmeyecek.
  •  Verilen görüntüler hakem hatalarını içermeyecek.
  •  Paylaşılacak görüntü öncelikle Bein Sports'a gönderilecek, onay gelmesi halinde paylaşım yapılabilecek.

Geçen günlerde Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh el Hudaifi, bu konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Kulüplerden bazıları hesaplarında belli içerik yayınlamak istiyorlarsa hakları olmayan içerikleri yayınlamamalılar. Dünyanın her yerinde böyle. Eğer belli içerikleri yoluyor ve hakları size ait değilse bu hatalı bir durum. Örneğin diziden bir bölüm yayınladınız, hakları size ait değil. O zaman başınıza ceza gelebilir. Taraftarlarınıza video hazırlamak istiyorsanız biz yine yardımcı oluruz. Ancak kulüplere şu ricam var, başka bir kulübe hasar vermek için görüntü paylaşmayın. Rekabette olduğunuz kulübü kötü yönde etkilemek için görüntü paylaşmayın. Kötü bir halde söylemek istemiyorum ama ummak istemediğimiz durumlara girebiliriz. Başka bir kulübe zarar verirseniz bu bizi de içine çekiyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡