Berat Albayrak'tan kamu bankasına dair flaş açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programında konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Albayrak "3 kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programında konuştu.Önemli açıklamalarda bulunan Berat Albayrak kamu bankası kredi paketine de değindi.

"ÇOK UYGUN KOŞULLARDA, ÇOK DÜŞÜK MALİYETLİ , UZUN VADELİ"

Bugün, istihdama katkı sağlamak adına 3 kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz. Bankalarımızın istihdam yoğun sektörlerde istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; belirlediğimiz sektörlerde, özellikle 2 yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vade içeresinde, çok uygun koşullarda, çok düşük maliyetli, özellikle uzun vadeli işletme kredisi kullandırmasıyla birlikte dört yeni ürünü hayata geçireceğiz. Kamu bankalarımız, 1 Kasım itibarıyla rating oranlarına göre yüzde 13,00 ile yüzde 15,50 aralığında uyguladıkları kurumsal kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirilerek yüzde 11,00 ile yüzde 13,50 arasında uygulayacaklar. Böylece 2014 yılı nisan ayından bu yana en düşük ticari kredi faiz oranına ulaşmış bulunuyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡