Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Diğer yumurtalara oranla fosfor ve demir açısından zengin olan bıldırcın yumurtasının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Peki öksürük, astım gibi hastalıklara iyi gelen bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir. Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Nasıl pişirilir? Nasıl tüketilir? Çiğ mi yenmelidir?

Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Diğer yumurtalara oranla fosfor ve demir açısından zengin olan bıldırcın yumurtasının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bıldırcının eti B1,B2,B6 vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca mineral ve yağ asitleri ile Pantotenik asit kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Bıldırcın yumurtası diğer yumurtalardan daha fazla proteinin en önemli maddesi olan amino asit içerir. Tam bir protein deposudur. Çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişim, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi faydaları olduğu bilinmektedir. Peki bıldırcın yumurtasının diğer faydaları nelerdir. Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Nasıl pişirilir? Nasıl tüketilir? Çiğ mi yenmelidir?

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI NELERDİR?

Vitamin Deposudur:

Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha besleyici ve sağlıklıdır. Bıldırcın yumurtası, günlük olarak önerilen protein gereksiniminin %13’ünden fazlasını karşılar. Bıldırcın yumurtası, özellikle B vitaminleri bakımından zengin olup, günlük gereken B1 vitaminin % 140’ını karşılar.

Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Öksürüğü Geçirmekte Etkilidir:

Bıldırcın yumurtası kısa sürede öksürükten kurtulmanızı sağlar. Özellikle astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde bilinen bir alerjiniz yok ise kullanılır. Ancak dikkat edilmesi gereken husus yumurtanın organik olmasıdır.

Ölümcül Hastalık Riskini Azaltır:

Vücudunuzdaki düşük potasyum oranı kalp hastalığı, yüksek tansiyon, kanser, felç ve sindirim bozuklukları yaşama riskini arttırır. Potasyum açısından zengin içeriği ile bıldırcın yumurtası sizi bu hastalıklardan korumaya yardımcı olur.

Kansızlığı Önler:

Bıldırcın yumurtası demir bakımından da zengindir. Demir sadece bağışıklığı güçlendirmekle kalmaz oksijenin vücuttaki diğer organlara hızlı bir şekilde ulaşmasına yardımcı olur. Ayrıca demir kansızlığı da önler ve kan için yararlı olan potasyumu da içerir.

Bağışık Sistemini Güçlendirir:

Bağışıklık sisteminin zayıf olması hastalıklara daha çabuk yakalanmanıza sebep olur. Bıldırcın yumurtası vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek demir içeriği ile bıldırcın yumurtası aynı zamanda vücudunuzdaki hemoglobin seviyelerini artırmaya yardımcı olur.

Taş Oluşumunu Engeller:

Bıldırcın yumurtası böbrek, safra kesesi ve karaciğer sağlığınız için önemlidir. Mesane taşlarının oluşumunu önler ve parçalanmasında yardımcı olur.

Cinsel İsteği Arttırır:

Bıldırcın yumurtası fosfor, proteinler ve vitaminler gibi pek çok önemli madde içerir. Bunlarda cinsel isteğinizi arttırır ve cinsel sağlığınızı olumlu yönde etkiler.

Çocukların Sağlıklı Büyümesinde Etkilidir:

Çocuklarınızda daha sağlıklı bir büyüme için haftada en az bir adet yumurta tüketmeleri önemlidir.

Saç Kalitesini Arttırır:

Bıldırcın yumurtası saçlarınızı daha parlak hale getirirken güçlenmesinde de önemli rol oynar. Uzun, güçlü ve parlak saçlar için bıldırcın yumurtası yemeyi ihmal etmeyin.

Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Cilt Bakımında Kullanılır:

Cildin daha parlak görünmesi ve ten renginin eşitlenmesinde önemli rol oynayan bıldırcın yumurtası son dönemlerde cilt bakım ürünlerinin çoğunda bulunmaktadır. Direkt olarak cilde sürülebileceği gibi cilt bakımında kullanılan yağlar ile de karıştırıp uygulanabilir. Düzenli kullanımda gözle görülür sonuçlar elde edebilirsiniz.

BILDIRCIN YUMURTASININ ZARARLARI NELERDİR?

Bıldırcın yumurtasının faydaları oldukça etkileyici olsa da bir zararı var mı öğrenmeden harekete geçmemeli dedik, bıldırcın yumurtasının olası yan etkilerinden de söz edelim istedik.

Çocukların ve hatta bebeklerin gelişiminde oldukça etkili olduğu söylense de çocuk ve bebeklere bıldırcın yumurtasını düzenli olarak yedirmeye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızda fayda var. Alerjik reaksiyonlardan tutun da aşırı tüketimin neden olabileceği böbrek sorunlarına dek birçok problemle karşılaşma ihtimalinizi asla göz ardı etmeyin, aman diyelim.

Bıldırcın yumurtası da kolesterol ihtiva ettiğinden aşırı tüketimi kolesterol ve kalp rahatsızlığı yaşayanlarda olumsuz sonuçlar görülmesine neden olabilir. Bu nedenle kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere eğer ciddi, kronik bir rahatsızlığınız varsa bıldırcın yumurtasını tüketmeye başlamadan önce yine doktorunuzdan fikir almanızda ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmenizde yarar var.

Bıldırcın yumurtası tüketim şeklinden dolayı çeşitli enfeksiyonel hastalıklara da yol açabildiğinden mutlaka güvenilir yerlerden yumurtayı temin etmeniz ve çiğ ya da pişirerek yemeniz fark etmeksizin doğru bir şekilde tüketmeniz de önemli, bizden söylemesi.

BILDIRCIN YUMURTASI NASIL PİŞİRİLİR?

Bıldırcın yumurtası genellikle katı haşlama, salamura, kızartma, omlet şeklinde pişirilebilir. Bıldırcın yumurtasına alerjiniz varsa çiğ tüketilmesi önerilmez. Haşlayarak tüketilecek bıldırcın yumurtası aynı tavuk yumurtası gibi haşlanır. Uzmanlar besin değerinin kaybolmaması için sade bir şekilde tüketilmesini tavsiye ediyor. Omlet şeklinde yapacağınız bıldırcın yumurtasını sahanda ya da sebzeli omlet olarak yapabilirsiniz.

Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

BILDIRCIN YUMURTASI NASIL TÜKETİLİR? ÇİĞ Mİ YENMELİ?

Bıldırcın yumurtasını çiğ şekilde tüketebilirsiniz. Çiğ olarak içeceğiniz yumurtanın içine biraz bal ilave ederek de içebilirsiniz. Bıldırcın yumurtasını salamura olarak yapmak isterseniz su ve beyaz sirkeyi küçük bir tencereye koyup içerisine kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karabiber, kişniş tohumu, karanfil, defneyaprağı, kırmızıbiber, deniz tuzu ve dilimlenmiş arpacık ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 3 dakika kadar daha pişirin. Pişirilen bu karışımı 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Bıldırcın yumurtalarını kavanoza yerleştir ve soğumuş sirke karışımını yumurtaların üzerine dökün. Kaynar su ile sterilize edilmiş kavanoz kullanmaya özen gösterin. Kavanozu 24 saat buzdolabında sakladıktan sonra servis edebilirsiniz.

BILDIRCIN YUMURTASININ FİYATI NEDİR?

Yumurtanın fiyatı marka ve adet sayısına bağlı olarak değişse de ortalama 3 tl den başlamakta.

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡