Bill Cosby kimdir? kaç yaşındadır? Nerede doğmuştur? Suçu nedir?

81 yaşındaki Bill Cosby cinsel taciz suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Peki Bill Cosby kimdir? kaç yaşındadır? Nerede doğmuştur? Suçu nedir? Bill Cosby'e ne oldu? Bill Cosby kimi taciz etti? Bill Cosby'nin suçu nedir?

Bill Cosby kimdir? kaç yaşındadır? Nerede doğmuştur? Suçu nedir?

Son günlerde adı taciz davaları ile anılan Amerikalı oyuncu Bill Cosby en çok aranılan isimlerden birisi oldu.Cosby ailesi filmi ile tanınan çok sayıda film ve dizide yer alan 81 yaşındaki Cosby cinsel saldırı suçundan elleri kelepçeli olarak cezaevine götürüldü. Peki Bill Cosby kimdir? nerelidir? kaç yaşındadır?

BILL COSBY NEDEN HAPİS CEZASI ALDI? SUÇU NEDİR?

81 yaşındaki Bill Cosby'nin temyiz süreci devam ederken kefaletle serbest bırakılma talebi de reddedildi. Ünlü komedyen eyalet hapishanesine elleri kelepçeli olarak götürüldü.

Nisan ayında yapılan duruşmada 2004 yılında Philadelphia'daki evinde Andrea Constand adlı arkadaşına ilaç vermek ve cinsel saldırı da bulunmak da dahil olmak üzere üç farklı ırza tasaddi suçlamasından suçlu bulunmuştu.

Cosby, kadınların güç sahibi erkekler tarafından uğradıkları taciz ve cinsel saldırıları kamuyoyla paylaşmalarına neden olan küresel #MeToo hareketinin başlangıcından bu yana cinsel saldırı suçundan hüküm giyen ilk ünlü isim oldu.

Montgomery'de görülen ceza duruşmasında Yargıç Steven O'Neill, "Bay Cosby, yaşananlar size geri döndü. O gün geldi, artık zamanı geldi." dedi.

BILL COSBY KİMDİR? ASLEN NERELİDİR? KAÇ YAŞINDADIR? NERDE DOĞMUŞTUR?

William Henry Bill Cosby Jr. 12 Temmuz 1937 tarihinde Philadelphia, Pennsylvania Germantown mahallesinde dünyaya geldi. Babası Deniz Kuvvetlerinde görevli Ilan Cosby, annesi Anna, evlerde temizlik işleri yapardı. Henüz 8 yaşındayken, erkek kardeşi James öldüğünde Cosby, büyük bir şok yaşadı. 9 yaşına geldiğinde ise evin gelirine katkıda bulunmak için ayakkabı boyamaya başladı. Ardından bir süpermarkette çalışmaya başladı. Annesi, Cosby'nin okumasını istese de Cosby,Germantown Lisesini bitirmedi.

KAFEDE ŞOVMENLİK YAPMAYA BAŞLADI

Bill Cosby, ABD Donanmasına katılmadan 1956 yılından önce birkaç işte çalıştı. Askerlik görevini yürütürken de çeşitli hastanelerde, tesislerde, gemilerde tıbbi yardımcı olarak çalıştı. Okulu bıraktığına pişman olan Cosby, askerlik hizmeti sırasında lise denklik diploması aldı. Donanmadan ayrıldıktan sonra, Temple Üniversitesine gitti. Üniversiteye devam ederken bir kafe-barda barmen olarak işe girdi ve şovmenliğe başladı.

'COSBY SHOW' EN BAŞARILI ÇALIŞMASI OLDU

Bill Cosby, insanları eğlendirmek için üniversiteyi bıraktı. İlk oyunculuk deneyimini 'I Spy' (1965-1968) da yapan komedyenin en başarılı çalışması NBC 1984 ile 1992 yılları arasında 'Cosby Show' oldu. Massachusetts Amherst Üniversitesi'nde okumaya devam etti ve 1977 yılında, mezun oldu.

COSBY AİLESİ TÜRK TELEVİZYONLARINDA DA YAYINLANDI

Cosby Show, bir dönem Türk televizyonlarında da 'Cosby Ailesi' adıyla yayınlandı. Cosby Ailesi, yayınlandığı dönem yakaladığı başarı ile 80'li yıllarda başta Emmy ve Altın Küre olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

AFRO-AMERİKAN TOPLUM İÇİN MÜCADELE ETTİ

Dönemin unutulmaz dizisi Cosby Ailesi'nden sonra Cosby, Nickelodeon Kids'te program yaptı. 2009'da Just for Laugh komedi festivalini sundu ve yakın zamanda Mark Twain Prize for American Humor ödülünü kazandı. Komedyen, aynı zamanda Afro-Amerikalı toplumun hakları için mücadele veriyor.

BİLL COSBY, THE SİMPSONS ÇİZGİ FİLMİNDE

Bill Cosby , 1965 yılında "I Spy" filmi ile Emmy, ödülü kazanan ilk siyah sanatçı oldu. Ekim 2009'da 12. Mark Twain Amerikan Mizah Ödülü aldı. 1989 yapımı "The Simpsons" çizgi filmindeki Dr. Hibbert Karakteri Cosby'e dayanır.

Bill Cosby kimdir? kaç yaşındadır? Nerede doğmuştur? Suçu nedir?

OĞLU VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Bill Cosby, 25 Ocak 1964 tarihinde Camille Olivia Hanks ile evlendi ve bu evlilikten 5 çocuğu oldu. Tek oğlu olan Ennis, 1997 yılında otoyolda aracının lastiğini değiştirirken vurularak öldürüldü.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡