Bir dolar kaç TL? 13 Aralık Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 13 Aralık Cuma bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

Bir dolar kaç TL? 13 Aralık Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 13 Aralık Cuma bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

BİR DOLAR KAÇ TL? AN İTİBARİYLE DOLAR NE KADAR?

Dolar TL kurundaki hareketlilik ekonomik parametreleri izleyenlerin yakın takibinde yer alıyor. Gün içerisinde döviz alım satımı yapacaklar; “dolar ne kadar, kaç TL?” ve “euro ne kadar, kaç TL?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, bugün dolar ne kadar, kaç TL? İşte, 13 Aralık Cuma güncel döviz kuru…

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL, TCMB'nin 200 baz puanlık swap piyasalarında fiyatlanan tahmine paralel bir indirim yapması ardından her iki yönlü dalgalandı ancak tepkisi oldukça sınırlı kaldı. Dolar/TL bu sabah güne 5.79 seviyesinin hemen altında başladı. 

13 Aralık 2019 döviz alış satış fiyatlarında son durum:

Merkez Bankası (TCMB) yılsonu itibarıyla enflasyonun Ekim enflasyon raporunda verilen öngörülerin alt sınırına yakın gerçekleşebileceğine dikkat çekerken, 2020 yılı için öngörülen dezenflasyon patikasına dair risklerin dengeli olduğuna işaret etti. Buna paralel olarak politika faizini 200 baz puan indirimle %12’ye çekti.

Dolar Kuru bugün itibariyle, alışta 5.7775 TL, satışta 5.7816 TL seviyesinde bulunuyor Dolar Alış Kuru ve Dolar satış kuru 13.12.2019 tarihiyle saat 08:54'de güncellenmiştir. 1 Dolar 5.7816 Türk lirasına karşılık gelmektedir. 1 Dolar karşılığında 5.7816 Türk Lirası satın alınabilir.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “PPK metninde ufak değişiklikler var. Metinden TCMB’nin büyüme ve enflasyon konusunda iyimserliği artırdığını görüyoruz. Enflasyon konusundaki iyimserlik önemli” dedi ve ekledi:

“Ancak TL için çok daha önemli olan TCMB’nin önümüzdeki dönem faiz adımlarının daha da sınırlı olacağına yönelik söylemdi. TL’nin faiz indirimine karşın değer kazanmasındaki temel nedeninin PPK’daki bu metin değişikliği olduğunu düşünüyoruz. Çünkü TCMB faiz indirimlerinde artık daha da yavaşlayacağım diyor.”

TCMB’nin bir önceki PPK metininde yer alan, “Gelinen noktada, mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla büyük ölçüde uyumlu olduğu değerlendirilmektedir” ifadesi bugün yayımlanan metinde, “Gelinen noktada, mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla uyumlu olduğu değerlendirilmektedir.”

EURO TL NE KADAR?

Euro Kuru bugün itibariyle, alışta 6.4575 TL, satışta 6.4625 TL seviyesinde bulunuyor Euro Alış Kuru ve Euro satış kuru 13.12.2019 tarihiyle saat 08:54'de güncellenmiştir. 1 Euro 6.4625 Türk lirasına karşılık gelmektedir. 1 Euro karşılığında 6.4625 Türk Lirası satın alınabilir.

.Bir dolar kaç TL? 13 Aralık Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR KURU FİYATLARINDA SON DURUM 13 Aralık Cuma

Bir başka işlemci de TCMB’nin bir önceki metninde yer alan “büyük ölçüde uyumlu” ifadesinin “uyumlu” olarak güncellenmesinin TL’deki iyimserliği tetiklediğini belirterek, “TCMB’nin söylemiyle yola çıkarak olayı tarif edersem şöyle diyebiliriz: Faiz indirimi beklentimi ‘sınırlı indirimden’ ‘daha sınırlı indirim’e revize ediyorum” dedi.

TCMB’nin bir sonraki faiz kararı 16 Ocak 2020’de. TCMB önümüzdeki yıl 12 PPK düzenleyecek. 

DÖVİZ YORUMLARI NEDİR? 13 Aralık 2019

13.12.2019 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Cuma günü ABD’den güçlü gelen tarım dışı istihdam verisinin ardından Dolar endeksi (DXY) %0,3 oranında prim yaptı. Bu haftaya ise Dolar yatay bir görüntüyle başlıyor. Güçlü tarım dışı istihdama karşın Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde net bir değer kaybı gözlenmezken, verinin Fed’in mevcut politika duruşunu teyit ettiğini ve çarşamba günkü Fed toplantısının yeni bir bilgi içermeyeceğini, dolayısıyla kararın piyasalarda önemli bir etki yapabileceğini düşünmüyoruz. Avrupa Merkez Bankası’nın da faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Diğer yandan, Çin’e ek verginin 15 Aralık’ta uygulanıp uygulanmayacağı beklenirken, hafta boyunca ticaret gelişmeleriyle ilgili haber akışı önemli olacaktır. 12 Aralık’ta ise İngiltere’de seçim bulunuyor. Veri tarafında ise ABD’de perakende satışlar, enflasyon gibi önemli veriler takip edilecekken, Almanya’da ZEW endeksi ve enflasyon verileri izlenecek. Yurtiçinde ise, ekim ayı ödemeler dengesi ve sanayi üretim verileri dışında perşembe günü TCMB faiz kararı önemli olacaktır. Beklenti TCMB’nin 150 baz puan indirime gitmesi yönünde. Fiyatlamalara baktığımızda, geçen hafta baskı altında kalarak bir miktar negatif ayrışan TL, TCMB öncesinde sınırlı da olsa negatif ayrışmaya devam edebilir. Bu kapsamda, kur 5,77 ara desteğinin üzerinde kalmak isteyebilir ve 5,82 seviyesini hedeflemek isteyebilir

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru cuma günü 5,7433 ve 5,7898 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 5,7771 seviyesinden tamamladı. Haftanın son gününe sakin başlayan Dolar/TL kurunda öğleden sonra açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından yukarı yönlü hareketler görüldü. Geçen haftanın çoğunluğunda zayıf bir seyir sergileyen dolar endeksinin güçlü verinin ardından yönünü yukarı çevirmesi kurun 5,78 ile haftanın en yükseklerine ulaşmasını sağladı. Bugün yurtiçinde ve yurtdışında önemli veri akışı bulunmazken MB toplantıları öncesi beklentiler piyasaları etkileyebilir. Dolar/TL kuru sabah 08:47 itibariyle 5,78 seviyelerinden işlem görüyor. Kurda bugün 5,79 seviyesinin üzerinde 5,81 ve 5,85 seviyeleri önem kazanacaktır. Aşağıda ise 5,76 seviyesinin altında 5,73 ve 5,70 seviyeleri takip edilecektir.

Piramit Menkul – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kurunda geçtiğimiz hafta 5,7275-5,7714 bandında hareket edildikten sonra hafta üst banda yakın kapatıldı. Haftanın ilk yarısında Türkiye 3Ç19 ekonomik büyüme verisi ile Kasım ayı enflasyon verilerinin olumlu bulunması ile kurda 5,7275’e kadar düşüş yaşandı. Kurda 5,73 civarında destek bulunması ile haftanın ikinci yarısında yön yeniden yukarı döndü. Kısa ve uzun vadeli önemli ağırlıklı ortalamaların 5,73-5,75 bandında sıkışması nedeniyle bu bölge üzerinde güç kazanılması halinde yukarı hareket 5,78-5,80 bölgesi üzerine çıkabilir. Kurda 50 ve 200 günlük AO’ları 5,75 civarında bulunuyor olması nedeniyle trend yönünde 5,75’i izlemeye devam edeceğiz.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra yaptığı açıklamada; Türkiye’nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını açıkladı. Türkiye’nin kredi notu ‘Negatif’ görünüm ile ‘B1’ seviyesinde bulunuyor. Beklenti ise kredi notunun ‘B1’ olarak teyit edileceği, görünümün ‘Durağan’a yükseltileceği şeklindeydi. Yeni haftada küresel piyasalarda Merkez Bankaları kararları, ABD’nin Çin’e getirdiği ek verginin 15 Aralık’ta yürürlüğe girip girmeyeceği ve ABD ekonomik verilerinden perakende satışlar ile enflasyon izlenecek.

 

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY…TL Varlıklar İstikrarsız Bir Şekilde Toparlanma Eğiliminde… Ticaret iyimserliği ile yükselişe geçen gelişen piyasa ülke para birimleri istikrarsız bir şekilde toparlanma eğilimini sürdürüyor. Dolar TL kuru haftanın son işlem gününde dar bir bant içerisinde fiyatlandı. Doların global bazda değer kazanmasıyla kur 5.78 seviyelerine yöneldi. Yeni haftada Doğu Akdeniz’deki jeopolitik riskler ve S400 eksenindeki ABD-Türkiye ilişkileri gündemde olacak. Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.46% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 5.7800 ve 5.8000’de, destek seviyeleri ise 5.7700 ve 5.7500’de bulunmaktadır.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

ABD’de Tarım Dışı İstihdam Değişimi Kasım ayında beklentilerin oldukça üzerinde gelerek 266.000 olarak gerçekleşti (beklenti 180.000’di). Ekim ayı verisi ise 128.000’den 156.000’e yukarı revize edildi. ABD’de İşsizlik Oranı ise Kasım ayında a%3,6’dan %3,5’e indi. Ücret artışları cephesinde Ortalama Saatlik Kazançlar aylık bazda %0,2’lik artışla %0,3 olan beklentinin altında kalırken, yıllık artış %3,1 ile %3 olan beklentiyi aştı. Bunun yanı sıra, Ekim ayı ücret arışları verisi yıllık %3 yükselişten %3,2 yükselişe revize edildi. ABD’den gelen güçlü istihdam ve yıllık ücret artışları verilerinin atından dolar endeksi, Cuma günkü bültenimizde belirtmiş olduğumuz hedef bandımız olan 97,75 – 98 bandına doğru yükselişe geçti ve 97,84 seviyesine yükseldi. Dolar endeksindeki bu yükseliş ile birlikte USDTRY paritesi ise 5,75 seviyesinden 5,7898 seviyesine çıktı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Korkunç kaza kamerada! Üst geçidi kullanmayan genç bedelini ağır ödedi!
Korkunç kaza kamerada! Üst geçidi kullanmayan genç bedelini ağır ödedi!
Yalova’da devrilen kule vincindeki operatörün cansız bedenine ulaşıldı!
Yalova’da devrilen kule vincindeki operatörün cansız bedenine ulaşıldı!
İstanbul'da kaçakçılık operasyonu! Koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi!
İstanbul'da kaçakçılık operasyonu! Koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek