Bir dolar kaç TL? 14 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 14 Ekim Pazartesi bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 14 Ekim Pazartesi bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

BİR DOLAR KAÇ TL? AN İTİBARİYLE DOLAR NE KADAR?

Fed kararının ardından başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere piyasalara hakim olan pozitif hava sürüyor. Bir süre 3 faiz artışı beklentisinden artık 3 faiz indirimine dönen piyasalarda gelişen ülke paraları dolar faizinin düşecek olmasıyla dolar karşısında değer kazandı.

Dolar/TL dün 5,90 seviyelerdeydi ve bayramda sığ piyasada yaşanan hareketin ardından en düşük seviyesine geriledi.

Analistler, Fed kararının ardından TCMB cephesinde de faiz indirimi için alan açıldığını ve enflasyon hedefinden sapmadan indirimin kademeli olarak gelecek toplantılarda gerçekleşebileceğini belirtiyor.

14 Ekim Pazartesi DOLAR KURU 5,90

.Bir dolar kaç TL? 12 Ekim Cumartesi dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR KURU FİYATLARINDA SON DURUM 14 Ekim Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Fed faizleri düşürdü ama benim ülkemde yüzde 24'lerde, böyle bir şey olmaz. Bu yüzden çok yakında buna kesin bir çözüm getireceğiz. Bu faiz politikasından Türkiye'nin dikkatli bir dönüş yapması lazım." demişti.

14 Ekim Pazartesi 5,90 TL'den el değiştiriyor.

Piyasalar dışarıda Çin ve ABD arasındaki yeniden açılacağı duyurulan ticaret görüşmelerine odaklanırken, Türkiye tarafında S-400 nedeniyle oluşan ABD ile ilişkilerdeki riskleri izliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'lerin Temmuz'un ilk yarısında geleceğini açıklarken, Trump ile G-20'de görüşeceğini ve yaptırım beklemediğini belirtti.

Bugünün veri gündeminde ise Avrupa'da açıklanacak ve sanayi üretiminin öncü göstergelerinden olan PMI rakamları öne çıkıyor.

14.10.2019 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri
Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı – Dolar Kuru USDTRY Paritesi Yorumu
USDTL için kritik süreç


USDTL için harekât izleniyor. Kritik günlerdeyiz. Hafta sonu ABD’den gelen açıklamalar piyasalar açısından olumlu algılanmıyor. ABD Başkanı D. Trump konuşmasında, Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre’nin birçok üyesiyle Türkiye’ye güçlü yaptırımlar uygulama konusunda görüştüklerini belirtti. Hazinenin uygulamaya hazır olduğunu, ek yasal düzenlemeler de yapılabilir ifadesinde bulundu. Bu konuda büyük bir görüş birliği olduğunu ve Türkiye’nin yapmalarını istediklerinin altını çizdi. ABD’den yaptırım ile ilgili bu gelişmeler TL üzerinde baskı kurduğu için kurda geri çekilmeler sınırlı kalıyor. Bundan sonraki süreçte harekatın nasıl seyredeceği ve ABD ile Türkiye arasındaki söylemler önemli olacaktır. Bugün için haber akışlarının yanında Türkiye sanayi üretimi rakamları izlenecek. 

Teknik Analiz: USDTL kurunda kritik seviyelerdeyiz. Kur 5.90 direncine yaklaştı. Bu direncin üzerine doğru hareketinde ısrarcı olması durumunda yukarı yönlü eğilimi sürebilir. Dolayısıyla bu noktaya dikkat etmekte fayda var. Buna karşın, zaman zaman geri çekilmelerle karşılaşılsa bile çok güçlü olmasını beklemeyebiliriz. Rahatlatıcı haber akışları gelene kadar kurda aşağı yönlü hareketin sınırlı kalmasını bekliyoruz. Geri çekilmelerde, 5.85 ve 5.84 bölgeleri takip edilebilir.
 Dirençler: 5.90 / 5.92 / 5.95
Destekler: 5.85 / 5.84 / 5.78 

 


Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Haftanın son işlem gününde yurtiçinde zayıf veri akışı devam ederken, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın 3 gününde de Türk varlıkları üzerindeki baskının devam ettiği görülürken,  ABD’de açıklanan Ekim ayı Michingan Tüketici Güveni verisinin beklentilerin üzerinde 96 olarak açıklanmasının Dolar üzerinde sınırlı etkileri gözlendi. Gün içerisinde, ABD ve Çin arasında 18 aydır süren ticaret müzakerelerinde daha geniş bir anlaşmaya zemin hazırlayacak kısmi bir anlaşmaya varıldığı haberleri ve Jeo-politik belirsizlikten dolayı Türk Lirasında değer kayıpları gözlendi. Gün sonunda, 5,90-5,82 seviyeleri arasında hareket eden Dolar’ın Türk Lirası karşısındaki kazançlarını haftanın ilk işlem gününe hızlandırdığı görüldü. Bugün, Türkiye Sanayi Üretimi verisi takip edilecektir.

Teknik olarak incelediğimizde, Dolar’ın 5,88 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda ise 5,91, 5,93 ve 5,96 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 5,84, 5,82 ve 5,79 destek seviyeleri takip edilebilir.

 


İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barışı ve huzuru getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı bugün 6. Gününde. Ve kuşkusuz piyasaların gündeminde de bu konu var ve gelen haber akışları TL üzerindeki volatiliteyi etkiliyor. Harekat ile birlikte her kesimden açıklamalar geliyor. Son olarak Cuma günü Ameirka Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in açıklamaları dikkat çekti. Mnuchin;ABD Başkanı Trump’ın kendilerine Türkiye’ye yönelik yaptırım getirme yatkisi tanıyan bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını fakat yaptırımların şuanda uygulanmayacağını belirtti. Bununla birlikte geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurtiçinden gelen cari denge takip edildi. Buna göre Türkiye’nin cari işlemler hesabı Ağustos ayında 2.6 milyar dolarlık fazla verdi. Piyasalardaki beklenti 2.85 milyar dolarlık fazla verilmesi yönündeydi. Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.90420 – 5.94022 – 5.98946 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.85010 – 5.79870 – 5.75700 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir. 

 

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

Geçtiğimiz hafta genelinde alevlenen jeopolitik riskler hafta ortasında artış gösterirken kur fiyatlamaları açısından yukarı yönlü işlemlerin yükselmesine neden oldu. Türkiye’nin Suriye’deki sınır ötesi operasyonu sonrasında Dünya gündeminde büyük bir yere sahip olduğu görüldü. Bir çok ülke liderinden gelen açıklamaların yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın, yaptırım konusunda tehditkar yaklaşımına ABD’li Senatörlerinde destek vermesi yukarı yönlü hareketliliğe hız kazandırdı. Bununla birlikte Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen tarafından, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına 90 gün içerisinde son vermemesi halinde askeri ve ticari sektörleri hedef alan ağır yaptırım uygulanmasında uzlaşı sağlanmasının ardından Temsilciler Meclisi’nin de bu yönde bir çalışma içinde olduğu ifade edildi. Bu gelişmeler sonrasında Avrupa Birliği’nden de cevap gecikmedi ve AB zirvesinde Türkiye’ye yönelik yaptırımların masada olacağı belirtildi. Bu bağlamda alınacak kararlar ve gelişmeler kur fiyatlamaların seyri açısından kritik önem taşımakta.

Diğer taraftan ABD kanadında takip ettiğimiz enflasyon rakamlarında görülen daralma sonrasında faiz indirim ihtimalleri yükselirken küresel tarafta Dolar varlıklarının değer kaybetmesi kur tarafında oynaklıklara neden oldu. Yeni günde yurt içinde açıklanacak olan; Sanayi Üretimi rakamları takibimizde olacakken jeopolitik ve siyasi risk unsurlarına dair gelebilecek haber akışları fiyatlamalar açısından kritik önem taşımaktadır.


Teknik Seviyeler;
Dirençler: 5.9225, 5.9500, 5.9850, 6.0235, 6.0540
Destekler: 5.8775, 5.8500, 5.8225, 5.8000, 5.7760


 

Dolar Kurunda Panik Yok, Yükselişler Sınırlı Kalıyor

Tunç Şatıroğlu: Dolar yorumumda olası yaptırımlar, ABD’nin stratejisi ve bunların dolar kuruna etkisini inceledim. Dolar ne olur? Dolar ne kadar çıkabilir? Nerede dirençle karşılaşır? Bu sorulara da teknik analizle cevap vermeye çalıştım. Videoda değindiğim konu ve ilgili makale: ABD’nin Afganistan ve Irak Savaşlarının Maliyeti


11.10.2019 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri
Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Barış Pınarı Harekatı gündemin ilk maddesi olmaya devam ederken, Dolar /TL dün 5,89’lu seviyelerden sert bir düşüş gösterdi. Kapanış ise 5,8370 seviyesinden gerçekleşti ve TL günü %0,6 oranında primle kapattı. Bu sabah ise dünkü kapanış seviyesinin hafif üzerinde seyreden kurda 5,81 – 5,89 bant hareketi takip edilebilir. Kurun bu seviyelerin dışına çıkması durumunda aşağıda 5,7650, yukarıda ise 5,93 takip edilebilir. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili haber ve açıklamalar haftanın son işlem gününde de yakından izlenecektir. Yurtdışına baktığımızda, ABD Başkanı Trump’ın devam eden ve bu akşam TSİ 21.45’te üst düzey görüşmenin yapılacağı ticaret görüşmelerinin “gerçekten iyi” gittiğini söylemesiyle bu sabah risk iştahı pozitif seyrediyor. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimler öncesinde zayıflayan ekonomik görünüm nedeniyle bir ateşkes anlaşması yapılabileceği beklentisi kısmen de olsa fiyatlandığı söylenebilir. ABD vadelileri ve Asya borsaları artıda. Şu aşamada, Fed’den de güvercin beklentilerin arttığı ortamda küresel çapta bu sabahki iyimserlik, olumsuz bir açıklama gelmedikçe söz konusu görüşmeye kadar devam edebilir. Veri tarafında bugün yurtiçinde saat 10’da ağustos ayına ilişkin cari işlemler dengesi verisi takip edildi. Buna göre Cari Denge ağustos ayında 2,6 milyar USD fazla verdi. Beklenti 2,8 milyar USD fazla verilmesi idi. Yurtdışında ise bugün veri takvimi sakin.

 

Anadolu Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Analizi

5,85’in altında TL’de güçlenmenin devamı görülebilir… Çavuşoğlu’nun dün yaptığı açıklamada operasyonun boyutunun 30 km ile sınırlı kalacağını belirtmesi ile Trump’ın Türkiye ile Kürtler arasında görüşmeler için aracılık edebileceğine ilişkin açıklaması ile risk iştahında bir miktar toparlanma ile kurda 5,85’in altına gerileme görüyoruz. Nitekim dün 5,90’ı test eden USD/TL’de öğleden sonra yaşanan satışlarla 5,8150 seviyesi görülürken kapanış 5,8367’den gerçekleşti. Bu sabahki işlemler ise 5,8361-5,8559 bandından geçmekte.


Son Fiyat : 5,8316
Destekler : 5,8300-5,8000-5,7900
Dirençler : 5,8500-5,8600-5,8800

 

İnvestaz – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu
DolarTL Geri Çekildi / 5.9000 Önemli Direnç Seviyesi / Günlük Değişim % – 0,61

ABD borsalarında, Dow Jones Endeksi % 0,57 artışla 26.496 puan, S&P 500 Endeksi % 0,64 kazançla 2.938 puan ve Nasdaq Endeksi % 0,60 yükselişle 7.950 puan seviyelerinde seyretti. ABD Başkanı Donald Trump, ticaret müzakelerinin ilk gününün “çok iyi” geçtiğini ve Cuma günü Çin tarafının üst düzey müzakerecisi Liu He ile görüşmeyi planladığını söyledi.

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 5 Ekim’de sona eren haftada 10 bin düşüşle 210 bin oldu. Bu, 3 haftanın en düşük seviyesi olarak kayda geçti. Beklenti 220 bindi. 4 haftalık ortalama başvurular bin artışla 213 bin 750’ye çıktı. Devam eden başvurular ise 29 bin artışla 1.68 milyona yükseldi.


ABD’de TÜFE Eylül’de beklentinin altında kaldı. Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre TÜFE Eylül’de değişmedi, yıllık bazda % 1.7 oldu. Beklenti TÜFE’nin aylık % 0.1, yıllık % 1.8 olmasıydı.

TCMB toplam rezervleri, geçen hafta 4 milyar 125 milyon dolar artarak 105 milyar 831 milyon dolar oldu. TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre, 4 Ekim’de Merkez Bankası brüt Döviz rezervleri, 4 milyar 186 milyon dolar artışla 79 milyar 841 milyon dolar olarak gerçekleşti. Brüt döviz rezervleri, 27 Eylül’de 75 milyar 655 milyon dolar seviyesindeydi.

Dört saatlik grafikte hareketli ortalamaların üstünde fiyatlanan kurda günlük pivot noktası 5,8400 olarak takip edilirken düşüşlerde 5,8100 – 5,7900 – 5,7600 destekler olarak takip edilebilir. Yükselişlerde 5,8800 – 5,9000 – 5.9300 dirençler olarak takip edilebilir.

 

Sevgül Yırtar Düzgün, Araştırma Müdürü, Piramit Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Dolar TL kurunda hafta başında 5,70 direncinin kırılması ile başlayan yukarı hareket, dünkü işlemlerde 5,90 direncine kadar sürdü. Kur 5,8590-5,8985 bandında hareket etti. Bir gün önce Türkiye’nin Suriye’ye Barış Pınarı Harekâtı başlatması ile kur 5,85 üzerinde güç kazanmaya başladı. 5 günlük AO noktasının da 5,85’ye yükselmesi ile kurda bu seviye kısa vadeli trend yönünde önemli hale geldi. Kısa vadede 5,85 üzerinde güç kazancının sürmesi halinde 6,00 -6,08 dirençleri test edilebilir. Kurda Mayıs ayında 6,2461’in görülmesi ile başlayan alçalan trendin üzerinde dört işlem gününde kalınması ve MACD’nin sıfır çizgisi üzerinde alım konumunu artırması nedeniyle yukarı yönde dalgalanmalar 5,80 kırılmadığı sürece devam edebilir. Veri gündeminde bugün Almanya Tüketici Fiyat Endeksi, ABD İhracat Fiyat Endeksi ve Michigan Tüketici Beklentisi verileri takip edilecek.

 

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY… TL Dalgalı Bir Seyir İzledi… Trump Twitter üzerinden Türkiye’ye yönelik mesajlar vermeye ve çelişkili açıklamalarda bulunmaya devam etti. Gün içerisinde dalgalı bir seyir izleyen Dolar TL kuru bu haftaki kayıplarının bir kısmını geri aldı. Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.58% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 5.8700 ve 5.9100’de, destek seviyeleri ise 5.8300 ve 5.7900’de bulunmaktadır.

 

NoorCapital – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Suriye kaynaklı jeopolitik haber akışı ve Trump ve AB tarafından gelen açıklamalara ek olarak yaptırım yasa tasarısının hazırlanması TL üzerinde baskıya yol açmaya devam etti. 5 yıllık CDS primi dün 407 bsp seviyesine kadar yükseldi. 5.8448 destek konumunda ve bu seviye üzerinde TL üzerindeki baskı devam edecektir. TL üzerindeki panik bir satış dalgasında 5.96 – 6.00 seviyeleri test edilebilir. Ekstrem bir senaryoda beklediğimiz maksimum seviye 6.20’dir. 5.8448 altına bir kırılım durumunda ise kalıcı bir rahatlama için 5.80 desteğinin de kırılması gerekecektir.
Destek : 5.8448 / 5.8000 / 5.7700
Direnç : 5.8800 / 5.9600 / 6.0000


 

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dün düşüş eğilimine geçen Dolar/TL kurunda Türk Lirası lehine işlemlerin devamı durumunda ilk olarak 5.82 desteği takip edilebilir. Bu desteğin kırılması halinde 5.7850 seviyesine kadar geri çekilme olabilir. Kurun 5.82 üzerindeki fiyatlamalarında ise 5.89 direnç seviyesi tekrar gündeme gelebilir.


 

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Analizi

Dolar/TL kuru dün 5,8150 ve 5,8985 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 5,8367 seviyesinden tamamladı. Jeopolitik risklere yönelik fiyatlamaların etkisiyle dün 5,90 seviyelerine yaklaşan Dolar/TL kuru kapanışa doğru TL varlıklarında görülen tepki alımları ve ABD-Çin ticaret görüşmelerine yönelik iyimser beklentiler kurda kapanışa doğru 5,85 seviyelerine gerilememizi sağladı. Bugün ABD’de Michigan tüketici güven endeksi ve ABD-Çin ticaret görüşmeleri, yurtiçinde ise cari denge rakamları ve harekâta ilişkin gelişmeler yakından izlenecek. Dolar/TL kuru sabah 08:41 itibariyle 5,85 seviyesinden işlem görüyor. Kurda bugün 5,87 noktası ilk önemli direnç seviyemiz olup üzerinde 5,89 ve 5,92 takip edilecektir. Aşağıda ise 5,85’in altında 5,81 ve 5,79 noktaları önem kazanacaktır.


 

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye ilişkin yaptığı tartışmalı açıklamalar ve ABD – Türkiye ilişkilerine yönelik endişeli havanın varlığını koruyor olması, TL’nin dolar karşısındaki düşüşünü genişletmesine neden oldu. Bununla birlikte USDTRY paritesi dün gün içerisinde 5,8985 seviyesine kadar çıktı. Bunun yanı sıra Türkiye 5 yıllı CDS primi ise 400 seviyesi üzerine yükselirken, gösterge tahvil faizi %15,25’e çıktı. USDTRY paritesi, bu sabah saatlerinde 5,8450 seviyesinden işlem görüyor. ABD – Türkiye ilişkilerine yönelik endişelerin varlığını koruması ve ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı ifadeleri ile birlikte TL varlıklarına yönelik negatif risk algısının da sürmekte olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, mevcut yüksek volatilite ortamında USDTRY paritesinde de işlem aralığının büyük ölçüde artmış olduğu görülüyor.

Bu noktada USDTRY paritesinin bugün içerisinde 5,80 – 5,90 seviyeleri arasında hareket etmesini bekliyoruz. Ancak, dün sabahki bültenimizde belirtmiş olduğumuz üzere kurdaki yukarı yönlü hareketlerde Mayıs – Ağustos ayları arasında yaşanan düşüş hareketinin %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesine denk gelen 5,9380 – 5,94 bandını yakından izliyor olacağız. Bugün yurt içi piyasalarda Ağustos ayı Ödemeler Dengesi verileri takip edilecek. Yurt dışında ise Almanya Eylül Ayı TÜFE verileri ve ABD Ekim Ayı Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi takip edilecek.

 

Fitch Ratings Türkiye Tahminlerini Revize Etti ve Dolar Kuru Yıl Sonu Beklentilerini Yayınladı

01.10.2019 – Fitch Ratings, bugün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda Türk ekonomisi için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Kurum daha önce büyüme tahminlerinde rebizyona gideceğini ve Türkiye’de daralma beklemediğini açıklamıştı.

Fitch, Dolar/TL kurunun 2019 sonunda 6,00 TL, 2020 yılında ise 6,60 TL olacağının öngörüyor. Uluslararası kuruluşa göre, Dolar/TL 2021 yılı sonunda ise 7,20 TL olacak. Raporla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

DolarTL’deki Yükselişte Japon Yenindeki Hareketler Neden Önemli? Alan Yatırım

03.09.2019 – ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yeniden alevlenmesi geçtiğimiz pazartesi Asya piyasalarında hareketliliğe yol açarken; Dolar TL kısa süre içerisinde 6.40 seviyesine yükseldikten sonra tekrardan 5.80 seviyelerine geri çekildi. Kısa süre içerisinde 60 kuruşa yakın değer kaybeden Türk Lirasının yine kısa süre içerisinde eski seviyesine dönmesi piyasa terminolojisinde ‘’flash crash’’ olarak isimlendiriliyor. Türk Lirasındaki bu sert hareketin arka planında ise ABD-Çin ticaret savaşının yeniden alevlenmesinin Çin Yuanında değer kaybına yol açması yer alıyor. ABD ve Çin arasındaki karşılıklı vergi misillemeleri Çin Yuanının bir süredir değer kaybetmesine neden oluyordu.

23 Ağustos günü Trump’ın G7 zirvesinde yaptığı açıklamalar sonrasında Yuan değer kaybını sürdürerek 7.18 seviyelerine kadar yükseldi. Yuan değer kaybettikçe riskli pozisyonlar kapatılıp güvenli liman olan Japon Yeni, ons altın ve ABD tahvillerindeki pozisyonlar ağırlıklandırıldı. Yuandaki değer kaybı ve Yen’deki değer kazancı, TL gibi risk primi yüksek gelişen piyasa ülke para birimlerindeki pozisyonların kapatılmasına yol açtı. TL uzun pozisyonlardaki zarar kes emirleri birbirini tetikledikçe, TL’deki değer kaybı %10’a ulaştı, sonrasında ise düzeltme hareketiyle kayıplarının bir kısmını geri aldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
İstanbulun göbeğinde maymun paniği! Firar eden maymun binalara tırmandı!
İstanbulun göbeğinde maymun paniği! Firar eden maymun binalara tırmandı!
Jandarma operasyonundan şok görüntüler! Aranan hırsız elbise dolabının gizli bölmesinden çıktı!
Jandarma operasyonundan şok görüntüler! Aranan hırsız elbise dolabının gizli bölmesinden çıktı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlara vatandaştan tepki! Sosyal medyadan 20- 21 Nisan'da boykot kampanyası başlatıldı!
Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlara vatandaştan tepki! Sosyal medyadan 20- 21 Nisan'da boykot kampanyası başlatıldı!
Çok Okunanlar
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…