Bir dolar kaç TL? 17 Ocak Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 17 Ocak Cuma bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

Bir dolar kaç TL? 17 Ocak Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 17 Ocak Cuma bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

BİR DOLAR KAÇ TL? AN İTİBARİYLE DOLAR NE KADAR?

Dolar TL kurundaki hareketlilik ekonomik parametreleri izleyenlerin yakın takibinde yer alıyor. Gün içerisinde döviz alım satımı yapacaklar; “dolar ne kadar, kaç TL?” ve “euro ne kadar, kaç TL?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, bugün dolar ne kadar, kaç TL? İşte, 17 Ocak Cuma güncel döviz kuru…

DOLAR NE KADAR?

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı ile birlikte mevduat faizlerinin reel getirisi eksiye inerken dolar/TL 1 ayın en düşük seviyelerini gördü.

17 Ocak 2020 döviz alış satış fiyatlarında son durum:

Merkez Bankası (TCMB) faizini piyasa beklentileri dahilindeki 75 baz puan indirimle %11.25’e çekerken enflasyondaki seyrin yıl sonu tahmini olan %8.2 ile “büyük ölçüde uyumlu” olduğunu belirterek “ölçülü” faiz indirimlerinin devam edeceği sinyali verdi.

Reuters’ın 21 kurumun katılımıyla yaptığı ankette medyan ise 50 baz puanlık indirimle politika faizinin %11.50’ye çekileceği yönünde oluşuyordu. Swap piyasasında ise beklentiler bu sabah itibarıyla 50-100 baz puan indirime işaret ediyordu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın göreve geldiği dönemi kapsayan son beş PPK toplantısında politika faizi %24 seviyesinden 1,275 baz puan indirilmiş oldu.

Bir dolar kaç TL? 17 Ocak Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

REEL FAİZ VE DÜŞÜŞTE, MEVDUAT GETİRİLERİ NEGATİF

Enflasyondaki gerilemeye karşın TCMB’nin sert faiz indirimleri reel getirileri mevduat sahipleri için negatif seviyeye düşürmüş durumda. Mevcut enflasyonun yanı sıra ileriye dönük enflasyon beklentilerini içerek reel faiz ise oldukça gerilse de hala pozitif.

Bankalar da TCMB’nin faiz indirimlerini hem mevduat hem de kredi faizlerine önemli ölçüde yansıtıyorlar. TL mevduat getirilerindeki düşüş ardından ise lokallerin 196 milyar dolar ile tarihi zirvedeki döviz birikimleri üzerindeki etkisi piyasa açısından önemli.

Ekonomi yönetimi döviz mevduat getirilerini sınırlayıcı adımlara üst üste yönelse de bankacılar birikim tercihlerinin getiriden çok TL’de ani bir değer kaybı riskine karşı yapıldığına dikkat çekiyorlar. Bu kapsamda piyasada lokallerin döviz birikim ya da azaltma eğilimi yakından takip ediliyor. Bugün açıklanan verilere göre birikim eğilimi geçen hafta yaklaşık 2 milyar dolar ile devam etti.

EURO TL NE KADAR?

Euro Kuru bugün itibariyle, alışta 6.5313 TL, satışta 6.5381 TL seviyesinde bulunuyor Euro Alış Kuru ve Euro satış kuru 13.01.2020 tarihiyle saat 08:18'de güncellenmiştir. 1 Euro 6.5381 Türk lirasına karşılık gelmektedir. 1 Euro karşılığında 6.5381 Türk Lirası satın alınabilir.

.Bir dolar kaç TL? 17 Ocak Cuma dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR KURU FİYATLARINDA SON DURUM 17 Ocak 2020

TL’nin son 3 yıldaki dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık %36, 5 yıllık kaybı ise %61 seviyesinde. TL’nin son 5 yıllık kaybı gelişmekte olan ülke para birimleri ortalamasının açık ara üzerinde.

Bankacılar TCMB’nin faiz indirimlerinde enflasyondaki düşüşün ötesinde adımlar atmasının TL için risk oluşturabileceği görüşünde. Ancak küresel düşük faiz ortamı ve kamu bankalarının döviz arzı bugüne kadar bu olumsuz fiyatlamanın henüz yapılmadığını da gösteriyor. 

 

DÖVİZ YORUMLARI NEDİR? 17 Ocak 2020

17.01.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi
Para Politikası Kurulu, politika faizini 75 baz puan kadar indirme kararı aldı. Bu durumda %12 olan bir hafta vadeli repo faizi %11,25’e indirildi. Piyasa tahminlerinin ise herhangi bir değişiklik beklemeyen katılımcıların yanında, ölçülü faiz indirimi (50- 100bps) beklentilerinin de olduğu bir resmi çizdiği görülmüştü. Kurum beklentimiz ise herhangi bir politika faizi değişikliği olmayacağı yolundaydı. Karar sonrasında TL’de oluşan ilk reaksiyonun pozitif olduğunu gördük. Faiz kararı sonrasında 5,8750 seviyesinden 5,85 seviyesine gerileyen kur, daha sonra 5,86 seviyesi civarında stabilize oldu. USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 5,8570 seviyesinden işlem görüyor. Dün ABD’den gelen güçlü Perakende Satışlar verileri sonrasında 97 seviyesinden 97,35 seviyesine doğru yükselişe geçen dolar endeksi, bu sabah saatlerinde 97,33 seviyesinden işlem görüyor. Bunula birlikte gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hafif satıcılı bir seyir izliyor. Türkiye 5y CDS priminin ise 243 seviyesine gerilediği görülüyor.

USDTRY paritesi, geçtiğimiz hafta Perşembe gününden bu yana 5,85 – 5,90 bandı arasında hareket etmekte. Bu noktada 5,85 seviyesinin de önemli bir destek olarak ön plana çıktığını görüyoruz. Teknik görünüm çerçevesinde, kuru kısa vadede 5,85 – 5,90 bandındaki hareketini devam ettirmesini beklemekteyiz. Ancak bu noktada, kurun 5,85 seviyesi altında bir günlük kapanış gerçekleştirmesi ve bu desteği aşağı yönlü kırması durumunda kurdaki düşüş hareketinin 5,80 – 5,82 bandına doğru hızlanabileceğini belirtmek gerekir. Bugün yurt içi piyasalarda Kasım ayı Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri ve Konut Fiyat Endeksi açıklanacak. Yurt dışında ise Euro Bölgesinden gelecek olan Aralık ayı TÜFE verileri ve ABD’den gelecek olan Aralık ayı Sanayi Üretimi & Kapasite Kullanım Oranı verileri takip edilecek.

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı, İntegral Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Merkez sonrası kur rahatladı

TCMB beklenen faiz kararını açıkladı. 2020 yılının ilk kararı piyasaların beklentisi doğrultusunda 75 baz puan faiz indirimiyle gerçekleşti. Bu doğrultuda Merkez politika faizini %12.00’dan %11.25’e çekmiş oldu. Karar metninde büyük bir sürpriz yok. Enflasyondaki iyileşme yinelenmiş. Jeopolitik risklere dikkat çekilmiş. Kısacası bundan sonraki süreçte de enflasyon görünümüne göre para politikasında değişiklik yapacağını bir kez daha görmüş olduk. Aslında dünkü karar için Merkezin eli rahattı. Jeopolitik risklerin yumuşaması, CDS primindeki düşüş, TL’deki stabil seyir ve enflasyondaki iyileşme TCMB’ nin faiz kararını vermesini destekleyen olumlu gelişmeler. Dünkü kararla birlikte kurdaki faiz kararı belirsizliği de ortadan kalkmış oldu ve kur daha da rahatladı. Bu durum aslında kurdaki fiyatlama üzerinde çok fazla hissedilmedi. Kur karar sonrası sınırlı bir şekilde aşağı yönlü hareket etti ve hala 5.85 çevresinde tutunma çabasını koruyor. Kurum olarak da beklediğimiz gibi karar sonrası kur üzerinde yeni bir fiyat hareketi görülmedi. Bundan sonraki süreçte de olası gelişmelere karşı dikkatli olunmasında fayda var. 

Teknik Analiz: USDTL kurunda ana resimde büyük bir değişiklik yok. Kur için 22 günlük ortalama 5.92 ve 50 günlük ortalama ise 5.83 seviyesinden geçiyor. Kur için 5.83-5.92 aralığını izlemeye devam ediyoruz. Bu aralıkta kaldığı sürece kurda yeni bir hareketten bahsetmenin zor olabileceğini düşünüyoruz.  

Destekler: 5.85 / 5.83 / 5.80
Dirençler: 5.90 / 5.92 / 5.95 

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Haftanın dördüncü işlem gününde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2020’nin ilk toplantısında enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla uyumunu koruduğu ifadelerine yer vererek, politika faizini 75 baz puan düşürerek % 12’den % 11.25’e indirdi. ABD’de ise Perakende Satışlar verisi üçüncü ayında da yükselmeye devam ederek Aralık ayında yüzde 0,3 artarken, Philadelphia Fed imalat endeksi Ocak ayında 2,4’ten 17’ye çıkarak Mayıs ayından beri en yüksek seviyede gerçekleşti. Gündemde ABD ile Çin arasında Çarşamba günü imzalanan birinci faz ticaret anlaşması ve piyasalar üzerindeki etkileri takip edilirken, TCMB 2020 yılının ilk Para Politikası Kurulu toplantısında beklentiler doğrultusunda 75 baz puan faiz indirmesi ile birlikte gün sonunda kurun kayıplarına ikinci gününde de devam ettiği izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Dolar’ın 5,86 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek satışlar ile birlikte kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 5,84, 5,82 ve 5,80 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası alımlar ile kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketinde ise 5,88, 5,90 ve 5,92 direnç seviyeleri takip edilebilir.

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

TCMB kararları sonrasında kur tarafında TL lehine hareketler görülse de 5.85 desteği üzerinde fiyatlamalar devam ediyor. Bu seviye üzerinde kalıcılıklarda ilk etapta 5.8730 ve 5.9000 seviyelerini önemli görmekteyiz. 5.90 seviyesinin kırılması durumunda ise 6.00 psikolojik direncinin kritik olduğunu düşünmekteyiz. 5.85 altına sarkması durumunda ise 5.8335, 5.8000, 5.7740 ve 5.7500 desteklerini takip edeceğiz.

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrası faiz oranı kararını açıkladı. Böylelikle merkez bankası 2020 yılının ilk toplantısında politika faizini 75 baz puan indirdi. Böylelikle faiz oranı %12’den %11.25 seviyesine çekildi. Karar metninde enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için temkinli duruşun sürdürülmesi gerektiği belirtildi. Merkez Bankası son 4 toplantısında 1200 baz puanlık faiz indirimi yaparak oranı %12’ye çekmişti. Karar ile birlikte TL üzerindeki volatilite arttı ve USDTRY paritesi 5.83 seviyelerini test etti. Beklentilerin üzerinde agrasif bir faiz indirimi yaşanmaması ve beklentiler dahilinde bir indirim olması TL üzerinde büyük baskılar oluşmamasına neden oldu. Paritede 5.85 seviyesinin altlarında fiyatlamalar uzun vadeye yayılmıyor. 5.85 seviyesinin altlarına sarkamalar ve uzun vadede buralarda fiyatlamalar ile aşağı yönlü hareketlenmeler hızlanabilir. USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.87839 – 5.90017 – 5.92572 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.85073 – 5.82456 – 5.79201 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”