Bir dolar kaç TL? 20 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 20 Haziran Perşembe bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

Bir dolar kaç TL? 20 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 20 Haziran Perşembe bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

BİR DOLAR KAÇ  TL? AN İTİBARİYLE DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL dün açıklanan Fed kararının ardından 5.80 seviyesinin altına çekildi. Avrupa Merkez Bankası'nın gevşeme sinyali vermesi ve durdurduğu varlık alımlarına tekrar kapıyı aralamasının ardından ABD Merkez Bankası da bu toplantıda faizleri düşürmese de karar metninden "sabırlı" ifadesini çıkardı ve üyelerin yarısı 2019 için daha düşük faiz beklentisi açıkladı.


Fed, politika faizini 2.25 - 2.50 aralığında sabit bırakırken 17 üyeden 7 tanesi 2019 için nokta tahminlerinde 2 faiz indirimi, 1 tanesi tek faiz indirimi öngördü. Medyan faiz beklentisi ortalamaları bu sene için aynı kalsa da gelecek sene için düştü.

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Fed kararının ardından ABD borsalarında ralli geldi. Dolar endeksi 97.5 puandan 96.9'a kadar indi. Tüm gelişen ülke paraları dolar karşısında değer kazanırken TL, en çok değer kazanan 5 paradan biri oldu.

20 Haziran gününde dolar kuru 5.78 TL'lerde ve aşağısını zorluyor. Dolar karşısında değerlenen euro ise 6.53 seviyesinden el değiştiriyor. Kararın ardından en büyük sıçramayı ise 1.3 primlenen altın yaptı. Altının onsu 1379 dolara çıktı.

.Bir dolar kaç TL? 20 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR KURU FİYATLARINDA SON DURUM 20 HAZİRAN 2019 PERŞEMBE

İşlemciler TL'deki sınırlı geri çekilmenin devamının gelmesi için başta S-400 olmak üzere ekonomik risklerde iyileşme görülmesi gerektiğini belirterek TL aleyhine risk fiyatlamasının halen güçlü olduğu görüşünde.

Öte yandan Fed Başkanı Powell, sabit iş yatırımlarında ve ticari faaliyetlerde bir yavaşlama olmasına rağmen istihdam piyasasının güçlü olduğuna, enflasyonun düşüklüğüne ve ekonomik genel olarak iyi olduğuna dikkat çekti. Faiz indiriminin risk görünümüne göre şekilleneceğini belirten Powell, durumu yakından izlemeye devam ettiklerini yineledi.

Fed'in kararı öncesi Temmuz ayında indirim beklentisi yüzde 67'yken karar sonrası yüzde 20'ye geriledi. Eylül için yüzde 32 olan indirim beklentisi ise yüzde 70'e çıktı. Piyasada indirim beklentisi 3. çeyreğe atılmış görünüyor.

Yarın İngiltere ve Japonya Merkez Bankaları kararı var, Türkiye'de ise tüketici güveni açıklanacak.

 Bir dolar kaç TL? 20 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DÖVİZ YORUMLARI NEDİR? 20 HAZİRAN 2019

Sevgül Yırtar Düzgün, Araştırma Müdürü, Piramit Menkul – Dolar Kuru Yorumu

Dolar/TL kurunda dünkü işlemlerde 5,7878-5,9198 bandında hareket edildikten sonra gün 5,7912’den kapatıldı. Kurda kısa vadeli kanal destek noktası 5,82 kısa vadeli yönde önemli hale geldi. Bu seviye altında kapanışların devam etmesi halinde 5,75 seviyesine kadar geri çekilme söz konusu olabilir. Kurda yukarıda ise 50 günlük AO’nın olduğu 5,90-5,92 direnç bölgesi teknik olarak önemli konumdadır. Bu bölge üzerinde ise 6,00 ve 6,08 sonraki dirençleri oluşturmaktadır. Kısa vadeli yükselen kanalda hareket eden kurda kısa vadeli göstergelerden RSI yatay, stochastic ve momentum satım yönünde hareket etmektedir. Orta vadeli gösterge MACD sıfır çizgisi altında yataya dönmektedir. Fed toplantısından güvercin bir tutum sergilenmesinin ardından gerileyen dolar endeksi (DXY) bu sabah %0,25 aşağıda bulunuyor. DXY’deki zayıflamanın devam etmesi halinde dolar/TL’de zayıflama devam edebilir. Ana destek bölgesi 5,75-5,70 bandında bulunmaktadır.

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Fed’in Kararı Ardından DolarTL’de Gevşeme Hareketleri

Fed’in dün akşam verdiği kararın ayrıntılarında 17 Fed üyesinin 8’inin 2019 yılı için daha düşük faiz öngörüsünde bulunması faiz indirim sinyali olarak algılandı. Bununla birlikte karar ardından TSİ 21:30’da Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenledi. Buradaki konuşmasında Powell; enflasyonun zayıf kalmayı sürdürdüğünü, Federal Açık Piyasa Komitesi’nde birçok üyenin faiz indiriminin uygun olduğu görüşünde olduklarını belirtti. Yaşanan bu faiz indirim sinyali doların önemli piyasa paraları karşısında gerilemesine neden oldu. Yaşanan bu gerilemeden USDTRY pariteside etkilendi ve kur karar ile birlikte 5.80’in altını gördü. Yurtiçinde ise piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın yayımladığı PPK toplantı özetini takip ettiler. Açıklamada; iç talep gelişmeleri ve parasal sıkılaştırmanın etkilerinin enflasyondaki düşüşü desteklediği, net ihracatın büyümeye güçlü katkısının süreceği ve parasal duruşun enflasyonu hedeflenen patika ile uyumlu seviyelerde tutacak şekilde belirleneceği ifade edildi.

Bununla birlikte kur fiyatlamasında S-400 konusu takip edilmeye devam ediliyor. Amerika kanadından yaptırım tehditleri gelmeye devam ederken, hükümet kanadından ise geri adım atılmayacağı açıklamaları gelmeye devam ediyor. Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.8230 – 5.8716 – 5.9286 seviyeleri direnç noktaları; 5.7554 – 5.7101 – 5.6624 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir

 Bir dolar kaç TL? 20 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Fed Faiz İndirim Sinyali Verdi

Türk Lirası lehine işlemlerin devam ettiği Dolar/TL kuru dün 5.7855’e kadar geriledi ve 5.7890 seviyesinden dünü sonlandırdı. 1394 seviyesine doğru sert yükseliş gerçekleştiren ons altın 1382 sınırından günü tamamladı. 1.1250 üzerinde fiyatlanan EURUSD paritesi ise 1.1226 noktasından günlük kapanışını gerçekleştirdi. Fed dün akşam beklendiği gibi %2.50 düzeyindeki faiz oranını değiştirmedi. Piyasada dikkatler Fed açıklaması ve sonrasında gerçekleştirilecek basın toplantısında faiz indirimine ilişkin verilebilecek olası sinyaller üzerindeydi. Fed Başkanı Powell yapmış olduğu konuşmada, büyümeye yönelik risklerin ve düşük enflasyon bekleyişlerinin enflasyonda hedefin altında kalmaya devam edileceği endişelerini oluşturduğunu, Fed’in sadece verilerin işaret ettiğine tepki vermek istemediğini ve ekonomik büyümeyi sürdürmek için uygun araçları kullanacaklarını söyledi. Bu gelişmelerin ardından Fed’in Temmuz’da yapacağı toplantıda 25 ile 50 puan arasında faiz indirimi yapabileceği beklentileri artarken Dolar Endeksi değer kaybetti.

Dün TCMB’nin yayınlamış olduğu toplantı özeti ve Fed’in etkisiyle Dolar/TL kuru 5.7855’e kadar düştü. 5.77 aşağısında tutunması durumunda kurda 5.6280 seviyesi destek olarak çalışabilir. Dolar lehine gerçekleşebilecek işlemlerde ise 5.84’den sonra 5.97 direnci hedeflenebilir.

Bir dolar kaç TL? 20 Haziran Perşembe dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR NE OLUR UZMAN YORUMLARI?

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Fed, Haziran ayı toplantısı sonucunda faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek faizleri %2,25 – %2,5 aralığında korurken; faiz oranlarına ilişkin daha önce kullanılan sabırlı ifadesi kaldırdı ve belirsizliklerin arttığına işaret ederek 2008’den bu yana ilk kez faizleri indirmeye hazır olduğu mesajını verdi. Kararın açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Fed Başkanı Powell, ticaret görüşmelerine ilişkin “giderek artan belirsizlik” ifadesini kullanırken, çok sayıda Fed yetkilisinin artık teşvik politikasına olan ihtiyacın daha da arttığı görüşünde olduğunu belirtti. Powell, ticaret savaşlarının daha da kötüleşmesi durumunda Fed’in harekete geçmeye hazır olduğunu ifade etti. Genel olarak bakıldığında, dün Fed’den gelen açıklamaların ve Powell’ın ifadelerinin oldukça güvercin bir tutum ortaya koyduğunu görmekteyiz. Fed’den dün gelen açıklamaların ardından dolar endeksi değer kaybederken 97,40 seviyesi üzerinden 97 seviyesi altına gerilerken, USDTRY paritesi ise 5,82’li seviyelerden 5,80 seviyesi altına geriledi. Kur bu sabah saatlerinde 5,78 seviyesinin hemen üzerinde hareket ediyor. Bu noktada, gelişen ülke para birimlerindeki pozitif seyrin ve dolar endeksindeki satış baskısının devam ediyor olması ile birlikte, kurdaki mevcut düşüş eğiliminin kısa vadede devam edebileceği görüşündeyiz.

Bununla birlikte USDTRY’nin 5,75 seviyesine doru geri çekilmesinin söz konusu olabileceğini düşünüyoruz. Ancak teknik görünüme baktığımızda, trend ve momentum göstergelerinin kurun 5,80 seviyesi altında kalıcı olmakta zorlanabileceğini ve bu seviye altındaki hareketlerinin orta vadeli alım fırsatı verebileceğini işaret ettiğini görmekteyiz. Bugün yurt içi piyasalarda 7 – 14 Haziran haftasına ilişkin açıklanacak olan yabancı portföy hareketleri ve para & banka istatistikleri ve Haziran ayı Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek. Yurt dışında ise Euro Bölgesi Tüketici Güveni, ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları, Philadelphia Fed İmalat Endeksi ve ABD Conference Board Öncü Gösterge verileri izlenecek.
 

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Sabah saatlerinde ABD’de Trump yönetiminin S-400’ler için yeni yaptırımları değerlendirdiği yönünde gelen haberler sonrası  5.92 yakınlarına kadar yükselen kurda 50 günlük hareketli ortalamanın test edilmesinden sonra geri çekilmeler yaşandı. Moody’s’in 18 Türk bankası hakkında not düşürme kararı ve negatif görünüm teyidinin de TL varlıklar üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

Gün içinde kademe kademe geri çekilen kurda FED kararları sonrası 5.7850 seviyesi yakınlarına kadar düşüşler meydana gelse de bunun henüz devamı gelmedi. FED’in güvercin tonunu biraz daha artırması GOÜ ülke para birimleri için bir fırsat fakat bu fırsatı tepmemek bizim de içeride öncelikle bazı belirsizliklerimizi ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Bahsettiğimiz gibi 50 günlük hareketli ortalama 5.9180’i geçemeyen kurda bu seviye ilk önemli direnç olarak izlenecek. Bu seviye altında kaldığı sürece satış baskısı bir adım önde olmaya devam edebilir. 5.80 altı kalıcılık gerçekleşirse 5.75-5.70 bölgesine doğru hareketler yaşanabilir. 5.9180 aşımında ise 5.95 ve 5.9850 seviyeleri gündeme gelebilir.

 

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı – Dolar Kuru USDTRY Paritesi Yorumu

Fed sonrası kur 5.80 altında ancak temkinli 

Beklenen Fed kararı açıklandı. Piyasaların beklentisi doğrultusunda Fed politika faizinde değişikliğe gitmedi. Ancak karar metninde “sabırlı” ifadesini kaldırarak bundan sonraki toplantılar için “faiz indirimi” kapısını açmış oldu. Yayımlanan projeksiyonlarda PCE, çekirdek PCE ve işsizlik oranında 2019 yıl sonu için aşağı yönde revizeler dikkat çekiyor. Diğer yandan Fed belirsizliklerin arttığına da değinmiş. Kararın ardından başkan Powell konuşması takip edildi. Trump nedeniyle sürekli eleştirilen Powell’a görev süresi ile ilgili bir soru geldi. 4 yıllık görev süresini tamamlamayı düşündüğünü vurgulamış oldu. Bundan sonraki toplantısı 31 Temmuz tarihinde bulunuyor. Bu toplantısına yönelik faiz indirimi beklentisi kuvvetlenmiş durumda. Dün akşamki güvercin Fed sonrası Dolar negatif bir algı oluştu. Dolayısıyla USDTL kurunda 5.80 altı seyirler izleniyor. Ancak hareketinde ne kadar kuvvetli olur bunun için zamana ihtiyaç var. TL varlıklar üzerinde baskının sürdüğünü göz önünde bulundurursak bu durum bir süre daha kurun rahatlamasını zorlaştırabilir. 

Teknik Analiz: USDTL kuru 14 ve 50 günlük ortalamalarının altında seyrediyor. 14 günlük ortalama 5.82 seviyesinden geçiyor. Bu seviye direnç konumunda. Bu direncin üzerine yükselmekte zorlandığı sürece kurun yükselişinde zorlanması beklenebilir. Buna karşın, olası geri çekilmelerde, kurda 5.75 ve ardından 5.72 seviyeleri en yakın destek noktaları olarak takip edilebilir. 

Dirençler: 5.82 / 5.85 / 5.92 
Destekler: 5.75 / 5.72 / 5.70

 

Serkan İşlek, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Yurtiçinde dün sabah saatlerinde S-400 – F-35 konusuna yönelik yaşanan gelişmeler kur tarafında sert fiyat hareketlerine neden oldu. Bazı haber kaynaklarından Trump yönetiminin S-400 için Türkiye’ye yeni yaptırımlar değerlendirdiğine yönelik gelen haber akışları kurda 5.91 seviyelerine kadar ataklara neden olsa da, piyasa tarafının FED’in faiz indirim beklentilerini güçlendirmesi kurdaki kayıpları nispeten törpüledi. Nitekim akşam saatlerinde yayınlanan FOMC kararlarında da FED piyasa beklentilerine paralel olarak 2019 yılında faiz indirim sinyali verdi ve başta TL varlıkları olmak üzere gelişmekte olan para birimleri güçlendi. Diğer tarafta Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin, geçtiğimiz günlerde ek teşviklere yönelik yapmış olduğu açıklamalar da yine gelişmekte olan para birimlerini desteklemekte. Ancak gerek jeopolitik gerekse ekonomik taraftaki risklerin devam ettiğini belirtmekte fayda görmekteyiz.

Teknik olarak ise şuanda 5.77 desteğine yakın seyreden bir fiyatlama görmekteyiz. Zira aşağı yönlü hareketlerin devamında bu nokta kırılırsa TL lehine hareketler hız kazanabilir ve 5.7500, 5.7340, 5.7000 ve 5.6845 destekleri test edilebilir. 5.77 üzerinde kalıcılıklar da ise kurda tekrardan yukarı yönlü ataklar görülebilir. Bu durumda ise ilk etapta 5.82 direnci kritik olacaktır. Buranın geçilmesi halinde ise 5.8500, 5.8885, 5.9240 ve 5.95 dirençleri takip edilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”