Bir dolar kaç TL? 4 Kasım Pazartesi dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 4 Kasım Pazartesi bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 4 Kasım Pazartesi bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

BİR DOLAR KAÇ TL? AN İTİBARİYLE DOLAR NE KADAR?

Dolar TL kurundaki hareketlilik ekonomik parametreleri izleyenlerin yakın takibinde yer alıyor. Gün içerisinde döviz alım satımı yapacaklar; “dolar ne kadar, kaç TL?” ve “euro ne kadar, kaç TL?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, bugün dolar ne kadar, kaç TL? İşte, 4 Kasım Pazartesi güncel döviz kuru…

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL, küresel faiz indirimleri ve likiditeyi artıracak para politikalarının ardından Fitch'in Türkiye'nin not görünümünü 7 yıl aradan sonra yukarı yönlü olarak güncellemesi ve TL üzerindeki risklerin azalmaya başladığını belirterek 2019 büyümesini pozitife çekmesiyle haftaya düşüşle başladı. Yıllık yüzde 8.55'e inen tüketici enflasyonu sonra, 4 Kasım gününde dolar/TL 5.70 altına inerek 5.68'leri gördü.

4 Kasım 2019 döviz alış satış fiyatlarında son durum:

Dolar/TL, Fed'in faiz indirdiği geçen hafta 5.75 altına inip 5.70 altını zorladıktan sonra Türkiye'nin PMI verisinin beklentilerden kötü gelmesi ve ABD tarım dışı istihdam verisinin güçlü gelmesiyle 5.73 seviyesini zorlamıştı ancak cuma akşamı açıklanan Fitch raporuyla TL pozitif ayrışmaya başladı.

Fitch, Türkiye'nin not görünümünü negatiften durağana çekerek iyileşmeye işaret ederken, Türkiye'nin dolar borçlanması açısından önemli olan 2019 yılı büyüme tahminini de yüzde eksi 0,3'ten revize etti ve pozitif olarak yüzde 0,8'e yükseltti.

Fitch, iyileştirmeye gerekçe olarak aşağı yönlü risklerde rahatlama olduğunu faizlerin indirilmesine rağmen TL'nin değerlenmesi ve ABD'nin yaptırımları rafa kaldırmasını gösterdi.

TL haber akışı pozitif ayrışırken, dolar/TL rapor sonrası sığ piyasada yeniden 5.70 altını zorlamaya başladı. 4 Kasım haftasının ilk günü açıklanacak ekim ayı enflasyon verisi sonrası dolar/TL 5.6924 seviyesinde.

TÜİK'in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE aylık yüzde 2, yıllık 8.55 oldu. 12 aylık ortalama ise yüzde 16,81 oldu.

Dışarıda ise küresel PMI verileri piyasaların en önemli gündem maddeleri arasında. Enflasyon verisinin ardından ise aralık ayında 2019 içinde son kez toplanacak TCMB PPK'nın faiz kararı izlenecek.

EURO TL NE KADAR?

Brexit krizinin Ocak Ayı’na kadar etkilenmesi euro üzerindeki baskıyı hafifletti. Avrupa Birliği’nin erteleme talebini kabul etmesinin ardından yükseliş trendine giren euro TL bugün 6 lira 37 kuruş seviyelerinden serbest piyasada işlem görüyor.

.Bir dolar kaç TL? 4 Kasım Pazartesi dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR KURU FİYATLARINDA SON DURUM 4 Kasım Pazartesi

Analistler, küresel ölçekte sıkı para politikasının bırakılması, Fed başta olmak üzere likiditeyi artıracak faiz indirimleri, Brexit riskinin azalması ve Çin - ABD ticaret geriliminin çözümüne dair iyimser havanın da TL gibi gelişmekte olan ülke paralarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross liderlerin bu ay ticaret anlaşması imzalamamaları için bir sebep olmadığını belirterek ABD'li şirketlere çok yakın zamanda Huawei'ye parça satabilmeleri için lisans verileceğini bildirdi.

DÖVİZ YORUMLARI NEDİR? 4 Kasım 2019

04.11.2019 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Suriye’nin kuzeyie teröristlere yönelik yapılan operasyon; Amerika ve Rusya ile bu konuda yapılan görüşmeler; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz oranı kararı; 13 Kasım’da gerçekleşecek olan Trump Ve Erdoğan görüşmesi… USDTRY kanadından gündem oldukça yoğun. Piyasalar tüm gelişmeleri yakından takip ederken paritede zaman zaman sert hareketlenmeler yaşanabiliyor. Geçtiğimiz hafta merkez bankası beklentilerin üzerinde 250 baz puanlık faiz indirimine gitmiş ve paritede sert hareketlenmeler gerçekleşmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan; faizlerde tek haneye geçildiğinde seri olarak enflasyonda da ciddi manada düşüşün yaşanacağını, böylece Türkiye’de yatırımların sıçrama yapacağını belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yurtiçinde TL kanadında haftanın ilk iki günü volatilite diğer günlere nazaran bir miktar az olabilir. Bununla birlikte hafta içerisinde Amerika’dan gelecek olan ekonomik veriler yakından takip edilecek. Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.77981 – 5.80836 – 5.85984 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.75292 – 5.72144 – 5.68157 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir. 

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

Son 3 haftadır Suriye eksenli gelişmeler kur tarafında aktif bir rol oynamaktaydı. Yapılan operasyon sonrası artan jeopolitik riskler ile birlikte 5.93 seviyeleri test edilmişti. Akabinde ise ABD ve Rusya ile Güvenli Bölge konusunda anlaşma sağlandı ve kur 5.73 seviyelerine kadar geri çekildi. Perşembe akşamında ise dikkatler TCMB kararlarındaydı. Banka bu toplantıda beklentilerin üzerinde bir faiz indirimi gerçekleştirdi ve kur tarafında tepki alımlarıyla birlikte 5.77 seviyeleri test edildi. Şimdi ise dikkatler TCMB’nin 31 Ekim yayınlayacağı Enflasyon Raporu’na odaklanmış durumda. Zira bu rapor TCMB’nin yılın son toplantısında atacağı adımları kestirebilmek adına kritik olabilir. Bugün ise yurtiçi borsaları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle erken kapanacak. Ancak siyasi ve jeopolitik risklere yönelik gelebilecek açıklamalar ile küresel risk olarak takip ettiğimiz Brexit ve ticaret savaşlarına yönelik ekstra haber akışları önemli olabilir.

Önümüzdeki Hafta Dolar Ne Olur? Kritik Destek Kırılır mı?

Tunç Şatıroğlu: Dolar yorumumda teknik analize göre kritik gördüğüm ve daha önceki videolarda da bahsettiğim 5,75 desteği hakkındaki görüşlerimi anlattım. Bu destek kırılıp dolar düşecek mi? Dolar buradan tekrar çıkar mı? Dolar düşerse ne kadar düşebilir? Teknik analizle yapılan dolar tahminleri, dolar yorumları ne kadar geçerlidir? Bu sorulara cevap vermeye çalıştım.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡