Bolu'da içme suyu zehirlenmesi! Bakan Koca son durumu açıkladı: 10'u yoğun bakımda 21 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'da içme suyundan zehirlenen 52 kişiden 31'inin tedavisinin tamamlandığını, 10 yoğun bakımda olmak üzere 21 kişinin tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Alınan bilgilere göre merkeze bağlı Yuva köyünde yaşayan bazı vatandaşlar, kusma ve bulantı şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Su veya gıda zehirlenmesinden şüphelenen yetkililer olay hakkında inceleme başlatırken Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri köydeki su deposundan örnek aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir ekip de köye gelerek inceleme yaptı.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, gazetecilere, Yuva köyünde 20 kişinin kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere başvurduğunu söyledi.

Bolu'da içme suyu zehirlenmesi! Bakan Koca son durumu açıkladı: 10 yoğun bakımda 21 kişinin tedavisi sürüyor

VALİ KILIÇ: SU KAYNAKLI VEYA GIDADAN OLABİLİR

Tedavi sürecinin sürdüğünün bilgisini veren Vali Erkan Kılıç, "Su kaynaklı veya gıdadan olabilir, araştırma devam ediyor, daha netleşmedi. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Depoda klor cihazı da vardı, klorlama da yapılıyordu ama bakıyoruz. Şu an net bir şey yok." dedi.

Bolu'da içme suyu zehirlenmesi! Bakan Koca son durumu açıkladı: 10 yoğun bakımda 21 kişinin tedavisi sürüyor

"YOĞUN BAKIMDA OLANLAR VAR"

Hastaneye başvuran ve durumu ağır olanların olduğunu belirten Vali Kılıç," Yoğun bakımda olanlar var ama bir kısmı çıktı, diğerleri de çıkacak gibi. Bir süre gözetimden sonra yoğun bakımdan çıkma durumları oluyor. Şu an hayati tehlikeleri yok." diye konuştu.

Vali Kılıç, hastaneye başvuranların bir kısmının ise il dışına gönderildiğini kaydetti.

Bolu'da içme suyu zehirlenmesi! Bakan Koca son durumu açıkladı: 10 yoğun bakımda 21 kişinin tedavisi sürüyor

BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI: 21 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Öte yandan hastaneye kaldırılan vatandaşların son durumu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca," Bolu’nun Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkin hastanelere nakledilmiştir. 31 kişinin tedavisi tamamlandı. 10’u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin tedavisi sürüyor. Çaydurt Yuva Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastanede 12 yaşındaki oğlunun tedavisi devam eden Sezgin Aydoğan, çocuğunun karın ağrısı, ishal ve halsizlik gibi şikayetleri olduğunu anlattı.

Zehirlenmenin nedeni hakkında bilgilerinin olmadığını dile getiren Aydoğan, "Sudan da başka bir şeyden de olabilir. Konunun araştırıldığı söyleniyor." dedi.

Bolu'da içme suyu zehirlenmesi! Bakan Koca son durumu açıkladı: 10 yoğun bakımda 21 kişinin tedavisi sürüyor

BOLU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bolu Valiliği tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Merkez ilçeye bağlı Yuva Köyü’nde zehirlenme şüphesi yaşandığına dair bazı haber sitelerinde ve basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

İlimiz merkeze bağlı Yuva Köyü’nde bazı çocuklarda ve yetişkinlerde görülen karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetleri nedeniyle vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına müracaat etmişlerdir. Valiliğimizce konuyla ilgili ivedilikle 16.07.2022 tarihinde inceleme başlatılmıştır.

Zehirlenme şüphesi üzerine vatandaşlarımıza yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu 8 vatandaşımızın tedavisi İlimizde devam etmekte olup, 12 vatandaşımız tedbir amaçlı çevre illerde bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir.

Gerekli incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alınmış, köyde geniş kapsamlı tarama yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın şikayetlerinin su kaynaklı olma ihtimaline karşı suların kaynatılarak kullanılması hususunda sağlık birimlerimizce gerekli uyarılar yapılarak vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir.

İlgili kurumlar ile koordinasyon içerisinde gerekli incelemeler ve araştırmalar devam etmektedir."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN