Bolu'da koronavirüs paniği! Tedbir amaçlı özel odaya alındı

Bolu'da yaşanan olayda, 1 hafta önce Çin'den dönen yüksek lisans öğrencisi F.İ., yüksek ateş ve öksürük şikayet ile hastaneye başvurdu. Koronavirüs salgınından etkilendiğini düşünen F.İ.'de virüse rastlanmazken, alınan örnekler incelenmek için Ankara'ya gönderildi. F.İ., test sonuçları gelene kadar özel odada tutulacak.

Bolu'da koronavirüs paniği! Tedbir amaçlı özel odaya alındı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs salgını Türkiye'de tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Yaklaşık olarak 1 hafta önce Çin'den dönen yüksek lisans öğrencisi F.İ., yüksek ateş ve öksürük olduğu için, virüsün kendisine de bulaştığını düşündü. Bu sabah Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden F.İ., Sağlık Bakanlığı'nın genel prosedürü nedeniyle tedbir amaçlı temassız özel odaya alındı.

Çin'den gelen öğrencide koronavirüs bulunmadığı tespit edilirken, F.İ.'ye üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konuldu. F.İ. buna rağmen test sonuçları gelene kadar tedbir amaçlı olarak özel odada tutulacak.

BOLU VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili olarak Bolu Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "6 Şubat tarihinde Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemize hafif öksürük yakınmasıyla başvuran bir T.C. vatandaşımız, 1 hafta önce Çin’den ülkemize gelmiş olması nedeniyle tedbir amaçlı olarak üst solunum yolu enfeksiyonu ön tanısıyla yatırılmıştır. Sağlık Bakanlığımız tarafından yayınlanan rehber çerçevesinde vatandaşımızdan alınan örnekler, Bakanlığımızın laboratuvarına gönderilmiştir. Genel durumu iyi olan ve koronavirüs lehine bir bulgu saptanmayan hastamız, tamamen tedbir amaçlı olarak dikkatle takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡