Boris Johnson koronavirüse yakalandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs (Kovid-19) test sonucu pozitif çıktı.

Tüm dünyada hızla yayılan politikacı,sanatçı ve çok sayıda ünlünün yakalandığı koronavirüsün(Kovid-19) bulaştığı önemli kişilerden biri de İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. Johnson'a yapılan  koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Dün başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Sokağı 10 Numara'da hafif belirtiler göstermesi üzerine yapılan testin pozitif çıktığını belirten Johnson, hükümetin koronavirüsle mücadelesine önderlik etmeyi sürdüreceğini açıkladı:

"Şimdi kendimi tecrite alıyorum, ancak bu virüsle mücadele ettiğimiz müddetçe, hükümetin müdahalesine videokonferans yoluyla liderlik etmeye devam edeceğim."

 

 

Soyağacı nedeniyle 'Osmanlı torunu' diye anılan Johnson, 55 yaşında olması itibarıyla koronavirüs pandemisindeki riskli gruplar içinde.

Başbakanlık sözcüsü de, Avam Kamarası'nda Başbakan'ın soru-cevap oturumunda milletvekillerine yanıtlar vermesinden bir gün sonra, perşembe günü hafif belirtiler gösterdiğini belirtti. 

İngiltere'de önceki gün de tahtın varisi Galler Prensi Charles'a da Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti. 

SAĞLIK BAKANI DA KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Boris Johnson'ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Hancock'a yapılan koronavirüs testinin de pozitif çıktığı açıklandı.

Hancock'un genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, evinde izole edildiği duyuruldu.

BORİS JOHNSON KİMDİR?

Alexander Boris de Pfeffel Johnson 19 Haziran 1964 tarihinde ABD New York’ta doğdu. Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal'in torunu olan Stanley Johnson'ın oğludur. Babasının Kral II. George'a uzanan kökeninde İngilizlik, Almanlık ve Fransızlık vardır. Annesi ise Rus-Yahudi paleograf Elias Avery Lowe'un torunudur.

Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta çalışmaya başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti. 1999'da The Spectator'da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi.

Boris Johnson koronavirüse yakalandı

İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini yerine getirdi. 13 Temmuz 2016 tarihinde başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

23 Temmuz 2019'da, Muhafazakar Parti'nin lideri seçildi. 24 Temmuz 2019'da Theresa May'in istifasını takiben Birleşik Krallık başbakanı görevini üstlendi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡