Bu hafta sonu yasak var mı? 83 milyonun gözü bu toplantıda!

Korona virüs salgınında Türkiye'de normalleşme süreci 1 Haziran'da başladı. Uygulanan bir çok tedbir neredeyse yok denecek kadar azaltıldı. Bunun üzerine bir çok kişi Koronavirüs'ün pik yaptığı dönemlerdeki gibi normalleşme sürecine girdiğimiz bu hafta, hafta sonu yasak var mı? sorunun yanıtını arıyor.

Bu hafta sonu yasak var mı? 83 milyonun gözü bu toplantıda!

Yaz ayınında gelmesiyle birlikte koronavirüs yayılma hızı düştü. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu'nunda görüşlerini alarak yeni normalleşme sürecini açıkladı. Erdoğan, bir çok konuda uygulanan onlarca tedbirin kaldırıldığını duyurdu. Peki Bu hafta sonu yasak var mı? milyonlar bu sorunun yanıtını arıyor.

Bu hafta sonu yasak var mı?

Normalleşme süreciyle birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte seyahat yasağı kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte gözler bu haftaki Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Perşembe günü yapılacak olan toplantıda, sokağa çıkma yasağı, 18 yaş altı ile 65 yaş üstü kısıtlamaların ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme kararlar arasında 1 Haziran'da itibaren seyahat yasağının kaldırılması ve 20 yaş ve altına olan kısıtlamanın 18 yaşına indirilmesi yer alıyordu.

aw023688-01.jpg

83 Milyonun gözü bu toplantıda

Uzun süredir video konferans sistemi ile toplanan kurul bu hafta yüz yüze gerçekleşecek. Çarşamba günü AK Parti MYK toplantısına başkanlık eden Erdoğan, 4 Haziran Perşembe günü ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni toplayacak.

aw023688-03.jpg

Yüz yüze gerçekleştirecek toplantılarda sosyal mesafe ve maske kullanımı kuralları uygulanacak

Toplantıda yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ele alınacak, atılan adımlar sonrasında veriler analiz edilecek. Yeni adımlar için de görüş alışverişinde bulunulacak.

aw023688-12.jpg

65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor pazar günleri 14.00 ile 20.00 arasında istisna bulunuyordu. 

Ancak 65 yaş altında olan vatandaşlara geçen haftalarda olduğu gibi sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı yönünde henüz bir açıklama yapılmadı. 

aw023688-09.jpg

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡