Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

Burs başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Burs veren kurumlar 2019 hangisi? KYK burs başvuruları ne zaman? Burs başvuruları ne zaman başlayacak 2019? Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar hangileri? soruları öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte burs veren kurumlar.

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

Üniversiteyi kazanan öğrenciler maddi olarak sıkıntı çekmemek için burs alabilecekleri araştırıyorlar. Peki Burs başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Burs veren kurumlar 2019 hangisi? KYK burs başvuruları ne zaman? Burs başvuruları ne zAman başlayacak 2019? Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar hangileri? Tüm merak edilenler haberimizde....

Kurumların aradığı koşullara sahip burs adayları, belirlenen tarihler arasında başvuru yapıyor. Başvurular genellikle kurumun web sitesinden alınıyor. Az sayıdaki kurum, üniversitelerin burs ofisleri üzerinden işlem yapıyor. Başvurular kurum tarafından değerlendirilerek, uygun görülenler mülakata çağrılıyor. Mülakat sonucunda burs almaya hak kazanan öğrencilerden online başvuru sırasında verdikleri bilgileri teyit eden belgeler talep ediliyor. Belgelerini eksiksiz tamamlayanlar burs alıyor.

KIZ ÖĞRENCİLERE BURS

Limak Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi kapsamında devlet üniversitelerinin bilgisayar, çevre, elektrik - elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs veriliyor. Ayrıca öğrencilere sertifika programları, online İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı gibi fırsatlar da sunuluyor. Başvurular, eylül-ekimde alınacak. Toplam 9 ay boyunca, aylık 600 TL burs ödenecek.

www.turkiyeninmuhendiskizlari.com

Başvuru dilekçesinde şu belgeler istenmektedir:

● Burs başvuru dilekçesi

● Onaylı öğrenci belgesi

● YKS yerleştirme sonuç belgesi

● Fotoğraf

● Nüfus cüzdanı fotokopisi

● Onaylı transkript (Ara sınıf öğrencileri için)

● Adli sicil belgesi

● Vukuatlı nüfus kayıt örneği

● Ailenin gelirini gösteren resmi belge ve SGK hizmet dökümü.

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

İSTANBUL, TEKİRDAĞ, KOCAELİ ÖĞRENCİLERİNE BURS

Başvurular 1-30 Eylül arasında ‘isov.org.tr’den yapılacak. Sadece İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan eğitim kurumlarının öğrencilerine burs veriliyor. Burs için ilgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görme şartı var. Geçen yıl 450 TL olan burs miktarının artıp artmayacağı eylülde belli olacak.

İSTANBUL TİCARET ODASI'NDAN ÖĞRENCİLERE BURS

Burs başvuru tarihi eylülde ‘ito.org.tr’de açıklanacak. İstanbul’daki devlet üniversitelerinin lisans öğrencileri ve ÖSYM tarafından yüzde 100 bursla vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilere burs veriliyor. Geçen yıl burs miktarı 665 TL’ydi. 9 ay boyunca burs veriliyor.

ANADOLU VAKFI BURSU 9 AY SÜREYLE VERİLİYOR

Burs başvuruları, her yıl 1-30 Eylül arasında online (anadoluvakfi.org.tr) olarak yapılıyor. Farklı kurumlardan alınan burslar, başvuruya engel değil. Burs 9 ay süresince aylık olarak veriliyor.

ANKARA'DA OKUYAN ÖĞRENCİLERE BURS

Sema Yazar Vakfı Bursu sadece Ankara’daki devlet üniversitelerinin öğrencilerine burs veriliyor. Ara sınıfta okuyan öğrencilerin burs başvurusu kabul edilmiyor. Burs başvuru tarihi ve miktarı eylülde ‘semayazar.org.tr’de yayınlanacak.

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

400 LİRALIK SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM VAKFI BURSU 19 AĞUSTOS'TA BAŞLADI

Burs başvurusu 19 Ağustos’ta başladı, 13 Eylül’de sona erecek. Aylık 400 TL burs veriliyor. Vakfın bursuna sadece tıp, eczacılık, hemşirelik, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinde okuyan öğrenciler başvurabilecek. Başvurular, belirtilen tarihlerde ‘ssyv.org.tr’den yapılabilecek.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURUSU İÇİN SON ZAMANLAR

Çelikel Eğitim Vakfı Burs başvuruları başladı ve 3 Eylül’de sona erecek. Başvurular vakfın web sitesinden (celikelegitimvakfi.org) yapılıyor. İstanbul’daki devlet veya vakıf üniversitelerinin lisans programlarını tam burslu kazanan başarılı öğrenciler burstan yararlanabiliyor. Aylık burs miktarı 700 TL olup, 12 ay veriliyor.

8 AY BOYUNCA 250 TL BURS İMKANI

Vakıflar Genel Müdürlüğü Başvurular, 15 Eylül-30 Ekim arasında yapılacak. 8 ay boyunca aylık 250 TL ödenecek. Anne veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere öncelik tanınıyor. Başvurular, sadece ‘vgm.gov.tr’den yapılabilecek.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI BURSU 30 EYLÜL'DE BİTİYOR

Burs başvuruları başladı ve 30 Eylül’de sona erecek. Başvurular, ‘cev.org.tr’den alınıyor. İstanbul’daki devlet ya da vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyan, geliri düşük öğrencilere burs veriliyor.

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU BU ÜNİVERSİTELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLERE VERİLİYOR

Başvurular, 2-30 Eylül arasında vakfın web sitesi üzerinden yapılacak. Vakıf, geçen yıl aylık 625 TL burs verdi. Bu yılki miktar eylül ayında netleşecek. 10 ay süre ile verilen burs, sadece belirlenen devlet üniversitelerinde (Akdeniz, Atatürk, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Fırat, Gaziantep, Harran, İstanbul Teknik, Marmara-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi- Mersin, Muğla Sıtkı Koçman, Ondokuz Mayıs, ODTÜ, Selçuk, Uludağ ve Van 100. Yıl) okuyan öğrencilere veriliyor. www.vkv.org.tr

E-DEVLET'TEN KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURSU

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) hem kredi (geri ödemeli) hem de karşılıksız burs veriyor. KYK burs ve kredi başvuruları ekim ayında e-devlet aracılığı ile yapılıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. KYK, burs alan öğrenciye kredi, kredi alan öğrenciye ise burs vermiyor.

YKS SINAVI'NDA BELLİ BİR SIRALAMAYA GİRENLERE 750-2 BİN TL ARASI BURS

Tübitak bursundan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda belli sıralamada yer alarak, TÜBİTAK’ın belirlediği alanlara yerleşen öğrenciler yararlanıyor. Başvurular ekimde başlıyor. Aylık burs miktarı 750 TL ile 2 bin TL arasında. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Uluslararası Proje Yarışması’nın sonucuna göre ÖSYM kılavuzunda belirtilen bölümlere yerleşen öğrencilere de aylık 1750 TL ile 5 bin TL arasında burs imkanı tanınıyor.

SABANCI VAKFI'NIN BURS MİKLTARI EYLÜL AYINDA BELİRLENECEK

Burs, üniversiteye girişle başlayıp mezuniyete kadar sürüyor. Geçen yıl lisans öğrencileri için aylık 600 TL olan burs miktarı, bu yıl eylülde belirlenecek. Sadece Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul- Cerrahpaşa, İTÜ, Marmara, ODTÜ ve Yıldız Teknik üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor.

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

1.400 TL'YE BURS

TEV’in üniversite öğrencilerine yönelik 2 bursu var. Biri başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen ‘TEV Üniversite Bursu’. Aylık 700 TL. İkincisi de üniversite sınavında ilk 5 binde yer alan öğrencilere verilen ‘TEV Üstün Başarı Bursu’. Bu burs aylık 1.400 TL. 9 ay verilen burslar için 1-22 Eylül'de ‘tev.org.tr’den başvuru yapılabilir.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ  BURSU WEB SİTESİ ÜZERİNDEN ALINACAK

Başvurular, 3-12 Eylül tarihleri arasında derneğin web sitesi (cydd.org.tr) üzerinden yapılacak. 10 ay süreyle verilen bursun bu yılki aylık miktarı 250 TL.

MEHMET ZORLU VAKFI'NIN BURS MİKTARI EYLÜL AYINDA BELLİ OLACAK

Belirlenen devlet ve vakıf üniversitelerinin sadece iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile mühendislik, hukuk, endüstriyel tasarım, matematik, fizik ve kimya bölümlerinde okuyan, başarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencilerine burs veriliyor. Başvurular, burs kapsamındaki üniversitelerin burs ofislerine yapılıyor. Vakıf burs başvurusu almıyor. Burs miktarı eylülde belli olacak. 9 ay ödeniyor. www.mzv.org.tr

21. YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI'NDAN 8 AY BOYUNCA 300 TL BURS VERİLİYOR

Başvurular, 23-27 Eylül arasında vakfın web sitesi (yekuv.org) üzerinden yapılacak. Sadece İstanbul’daki devlet üniversitelerinin öğrencilerine burs veriliyor. Bu yıl lisans öğrencilerine 8 ay boyunca 300 TL burs sağlanacak. Ailesi kırsal kesimde ikamet eden, anne ve babadan birisi veya ikisi de hayatta olmayan başarılı öğrencilere öncelik tanınıyor.

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

TOPLUM GÜNÜLLÜLERİ VAKFI BURSUNU ALAN ÖĞRENCİLERDEN GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA BEKLENİYOR

Başvurular, 2 Eylül-2 Ekim tarihler arasında ‘tog.org.tr’den yapılacak. Aylık burs miktarı 250-500 TL arasında olup, 10 ay süreyle veriliyor. Burs alan öğrencilerin haftada en az 4 saat ya da ayda en az 16 saat Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesindeki projelerde ve etkinliklerde gönüllü çalışmalar yapması bekleniyor. Kardelenler Bursu, Öğretmen Çocukları Bursu ve Soma Madenci Çocukları Bursu başta olmak üzere farklı burs seçenekleri var.

ÜZEYİR GARİH BURSU GEÇEN YIL 510 TL'YDİ

İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nde son sınıf veya lisansüstü öğrenim gören 5 öğrenciye Üzeyir Garih Bursu veriliyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 2 ve Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden bir öğrenci olmak üzere, bu üniversitelerde son sınıfta veya lisansüstü öğrenim gören öğrencilere de İshak Alaton Bursu veriliyor. Üzeyir Garih ve İshak Alaton bursları, Alarko Şirketler Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Destek Vakfı tarafından karşılanıyor. Alarko Eğitim-Kültür Vakfı da burs imkanı sunuyor. Aylık burs geçen yıl 510 TL’ydi. Başvurular, üniversitelerin burs ofislerine yapılacak. www.alarko.com.tr

GEÇEN YIL TEKFEN VAKFI'NIN BURSU 650 TL İDİ

TEKFEN Vakfı için başvurular, 9-22 Eylül arasında online yapılacak. Başarılı ve maddi ihtiyacı olan öğrencilere öncelik tanınıyor. Burs ödemesi, kasım-mayıs ayları arasında yapılıyor. İlk aya mahsus, aylık burs miktarının iki katı ödeme oluyor. Geçen yıl aylık 650 TL burs ödendi. Yeni dönemde bu tutar revize edilecek. Vakfın belirlediği akademik başarı kriterlerini yerine getiren ve her eğitim öğretim yılının başında kaydını yenileyen öğrenci, mezun oluncaya kadar bursu alıyor. www.tekfenburs.org

Burs başvurusu yapmak isteyenler dikkat! İşte burs alabileceğiniz kurumlar

BORUSAN KOCABIYIK VAKFI'NDAN İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ  ÖĞRENCİLERİNE BURS

İstanbul Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi üniversitelerinin mühendislik, işletme ve iktisat fakülteleri ile Uludağ ve Afyon Kocatepe üniversitelerinin hukuk fakültelerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor. Öğrenciler 12 ay süreyle burs alıyor. www.bkv.org.tr

ELGİNKAN VAKFI'NDAN 400 TL BURS

Vakfın bursuna İTÜ, İstanbul, ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Yıldız Teknik ve Celal Bayar üniversitelerinde okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Aylık 400 TL olan burs, 12 ay süreyle veriliyor. Burs başvuruları, eylülün başında burs programında yer alan üniversitelerin burs ofislerine yapılacak. www.elginkanvakfi.org.tr

BURS NEDİR?

Üniversite öğrencilerinden ihtiyacı olanlara ya da başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş ya da kişiler tarafından verilen karşılıksız eğitim yardımlarıdır. Üniversitenin bulunduğu illerde burs imkanları bulunduğu gibi, Türkiye genelinde burs veren yerler de bulunmaktadır. Bunlardan başbakanlık bursu en çok bilinenlerdendir.

HANGİ DURUMLARDA BURS KESİLİR?

Maddi durumunda okumasına yeterli gelişmeler olması,Öğrencinin okulu bitirmesi, bir üst okula devam etmemesi veya okuldan ayrılması, Burs başvurusu formundaki cevaplarında hakkında yapılan inceleme sonucunu etkileyecek şekilde farklılık bulunduğunun anlaşılması, Öğrenim durumunda büyük bir gerileme olması, Öğrencinin herhangi bir disiplin cezası almış olması, 3 aydan fazla burs ücretini almamış olması,  İstenen bilgi ve belgelerin zamanında iletilmemesi durumunda kesilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Emeklilikte yeni müjde! Gün sayısı düşüyor, milyonlar emekli olacak
Emeklilikte yeni müjde! Gün sayısı düşüyor, milyonlar emekli olacak
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu: “İşimizi mutlaka tamamlayacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu: “İşimizi mutlaka tamamlayacağız”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek