Can Ataklı'dan uzaktan eğitimdeki türbanlı öğretmen hakkında skandal ifadeler

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim dersleri bugün başlarken gazeteci Can Ataklı'nın EBA TV'de ders anlatan türbanlı öğretmen hakkında söylediği, "Milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük mözgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. " sözleri tepki çekti

Türkiye'de ilk kornavirüs vakalarının görülmesinin ardından alınan tedbirler kapsamında okullar bir hafta tatile girdi. Tatilin ardından bugün TRT eve Eğitim Bilişim Ağında (EBA) üzerinden ilk dersler başlarken binlerce öğrenci de ders başı yaptı.

"TÜRBANLI ÖĞRETMENLE BAŞLAMAK KADAR FACİA BİR ŞEY OLAMAZ"

İlk dersler bugün sona ererken Korkusuz Gazetesi Yazarı Can Ataklı, Tele1 kanalında uzaktan eğitimi değerlendirdi.

Ataklı, "Milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük mözgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak değil. Var mı, maalesef var. Bana göre yanlış ama var. İlk gün türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz. Burada bari yapmayın ya." dedi.

"BU AYRIŞTIRMANIZ NE YAZARLIĞA NE DE HABERCİLİĞE SIĞMAZ"

Son yıllarda, duruşuyla ve yaptığı konuşmalarla, birçok insanın yakından takip ettiği isim haline gelen Muhammed Serkan Gül hoca, konuya ilişkin Instagram hesabında yaptığı paylaşımda "Allah’ımızın (celle celaluhu) emirlerini yerine getirenlerin, doktor, mühendis, öğretmen olmaya, üretip, paylaşmaya hakları yok mu? Bırakın artık insanların yakasını, ayrıştırmayı, kutuplaştırmayı... Bizler el birliği, sorumluluk bilinci ve bir birimize saygı ile corona virüsünü atlatmaya çalışırken, bu ayrıştırmanız, ne yazarlığa, ne de haberciliğe sığmaz. Şuan hastanelerde binlerce baş örtülü kardeşimiz, canlarını hiçe sayarak, vatandaşlarımıza yardımcı olaya çalışıyor. Yüce Allah korusun yarın bir gün belki sizde de çıkacak, inanın onlar sizin gibi ayrıştırmadan size de yardımcı olacaklardır. Çünkü onlar âhlakını Kuran-ı Kerim’den almışlardır. Ves’selam..." ifadelerini kullandı.

Muhammed Serkan Gül'ün paylaşımı:

Can Ataklı'dan uzaktan eğitimdeki türbanlı öğretmen hakkında skandal ifadeler

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡