Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

Bir süre önce Akciğer kanserine yakalanan Gazeteci Mehmet Derviş Canbekli için İstanbul Crowne Plaza Harbiye Hotel’de ‘’Nefesim Nefesine Can olsun’’ adlı iftar programı düzenlendi. Yapılan tüm yardımlar Canbekli'nin tedavisi için kullanılacak.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

Bir süre önce Akciğer kanserine yakalanan Gazeteci Mehmet Derviş Canbekli için İstanbul  Crowne Plaza Harbiye Hotel’de ‘’Nefesim Nefesine Can olsun’’ adlı iftar programı düzenlendi. Mehmet Derviş Canbekli’yi bu özel gecede Tuzla, Maltepe, Sultanbeyli, Kartal, Pendik’ten dan katılan gazeteci dostlarıda yalnız bırakmayarak mesleki dayanışmanın en güzel örneğini verdiler.

İstanbul Şişli Harbiye’de bulunan Crown Plaza Hotel’de düzenlenen sunuculuğunu Kaçkar Tv program yapımcısı UYGAD üyesi Recebiye Çataksezer’in yaptığı ‘’Nefesim Nefesine Can Olsun’’ iftar programına Türkiye Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av.Mustafa Kuran, aynı zamanda geceye ev sahipliği yapan 23.dönem Akparti Milletvekili Prof.Dr. Cüneyt Yüksel, Mardin Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Biter, Tüm Hukukçular Federasyonu Genel Başkanı Av.Dr. Bulut Müslüm Gezer, Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve ATV program yapımcısı Mevlüt Yüksel, Tuzla Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuzhan Bayrak, Ses sanatçısı Mahmut Mardinli, Şair Cevdet Bildik, Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği, Tuzla Gazeteciler Derneği ve Uluslararası Gazeteciler Derneğine mensubu çok sayıda gazeteci, STK Temsilcileri ve Canbekli’nin dostları katıldı.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

İftar programı öncesinde mevlidhan Ali Vural gönüllerin pasını silen Kuran tilaveti okundu. Ezan ve iftar duasını Ender Bayındır Hoca yaptı. Yapılan duanın ardından ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı. Canbekli’nin hastalığı sebebiyle tedavi sürecinde  vermiş olduğu mücadelenin seyircilere yansıtıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Kanserle mücadele kapsamında gösterilen sinevizyon programı kanserin yaşama yansıyan boyutunu gözler önüne serdi.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

MÜCADELEMDE YANIMDA OLAN HERKESE MİNNETTARIM!

Sinevizyon sonrası gecenin ilk konuşmasını UYGAD Genel Başkanı gazeteci Mehmet Derviş Canbekli yaptı. Canbekli yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı : ‘’ Her gün yüzlerce insan kanser hastalığı ile tanışmış oluyor ve birçok hasta iyileşmeden vefat ediyor. Hastalığın psikolojik olarak hem bireyi hem ailesini hem de yakın çevresini oldukça etkilemesinin yanı sıra ciddi boyutta da masraf gerektirmesi tehdit altında bulunan her bireyi çaresiz kılıyor. Bir an önce önlem alınmaz ise tedavisi çok zor olan bu hastalığın maliyeti devletimize de bir yük olarak binecektir. Bu sebeple hükümetin bu konuda bilinçli bir önlem alması gerekir diye düşünüyorum.’’Başta bu yardım gecesinin fikir babası ve mimarı olan değerli başkan yardımcım gazeteci Mükremin Özkaya başta olmak üzere maddi manevi  katkısı olan ve özellikle bu gecede beni yalnız bırakmayan yanımda olan dostlarıma ayrı teşekkür ediyorum. Dedi.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

CANBEKLİ’YE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Canbekli’den sonra kürsüye çıkan UYGAD Genel başkan Yardımcısı Mükremin Özkaya yaptığı konuşmada ’’Değerli emektar bir gazeteci olan Mehmet Derviş Canbekli ağabeyimiz için elimden gelen çabayı sarf ettiğime inanıyorum. Hastalığı ile bizzat yakından ilgileniyorum. Doktorlar ile sürekli görüşüyorum. Doktorlar Küba’ya gitmesinde hiçbir sakınca olmadığını söyledi ve farklı tedavi yönetiminin kendisine faydası olabileceğini belirttiler. Küba’dan alacağı tedavi ile birlikte sürdürülebilen tedavileri sonucunda sağlığına tekrar kavuşacağını düşünüyorum. Biz elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam edeceğiz inşallah. Bu dayanışmanın birlik ve beraberlik içinde süreceğini de inanıyorum, uzak mesafeden gelerek iftarımıza katılım gösteren gazeteci arkadaşlarımız ve dostlarımıza, yürüttüğüm kampanyada her daim aynında olan Mevlüt Yüksel,İbrahim Biter ve Mustafa Kuran Başkanlarıma teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

BİRLİKTE DAHA ÇOK HABER PEŞİNE KOŞACAĞIZ

Gecede kürsüde konuşma yapan TUGADER Başkanı Oğuzhan Bayrak ise şöyle dedi : ‘’Mehmet Derviş Canbekli Başkanı geç de olsa tanıdım, iyi ki de tanımışım. Ben de elimden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyorum herkes gibi. Bu saatten sonra da kendisi ile birlikte çalışmaya devam edeceğim inşallah. Bu hastalığı atlatacak, sağlıklı bir şekilde yeniden aramıza dönecek ve biz elimizden gelen her gayreti sarf edeceğiz. Kendisine Allah’tan şifa diliyorum. Bize düşen görev ne varsa baş ile göz üstüne.’’ diyerek konuşmasının ardından kürsüden ayrıldı.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

GEREKİRSE ARABAMI SATAR TEK BAŞINA TEDAVİSİNİ ÜSTLENİRİM!

Bayraktan sonra söz alan Takvim Gazetesi Haber Müdürü UYGAD Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yüksel maddi anlamda yeterli desteğin olmadığını gerekçesiyle  sitem dolu bir konuşma yaptı. Yüksel ise yaptığı konuşmada ‘’Üzüntü ile ifade etmek zorundayım ki Genel Başkanımız Mehmet Derviş Canbekli’yi  tedavi için yurtdışına  gönderemeyeceksek bu toplantının hiçbir amacı ve hiçbir özelliği yoktur . Bizler bazı şeylerin bilincine varamadık arkadaşlar. ‘Bugün ona ise birgün benim başıma geldiğinde ben ne durumda olurum acaba?’ diye düşünmedik. Ben daha önce de çoğu kez belirttiğim gibi maddi ve manevi kendisinin her zaman yanındayım. Şayet gerekli yardım toplanamaz ise ben araba mı satar kendisini Küba’ya gönderip iyileştirmek için elimden gelen desteği kendisine vereceğim. Biz dostları olarak elimizden gelen çabayı sarf etmekle mükellefiz. Yanındayım demek ile olmaz bu işler icraat görmek gerekir .Maalesef şahsım adına söylüyorum ben bu konuda fazla bir duyarlılık göremedim ve bu da beni çok üzdü. Bu hastalık bir gün bana yarın sizlere de olabilir, bu dayanışmanın önemi sadece toplanmak değil, maddi manevi destek olmaktır. Bir can daha kurtarmış olursak ne mutlu bize.’’ diye üzüntüsünü ifade etti.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

SAĞLIK KONUSUNDAKİ GÖRDÜĞÜM DUYARSIZLIĞA ÜZÜLDÜM!

Mevlüt Yükselden sonra MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’  Biz toplum olarak bu tür hastalığa yakalanmış kardeşlerimize her kim olursa olsun desteklemek durumundayız. Ramazanın önemi birlik beraberlik değil midir? Ramazan’ın önemi paylaşmak değil midir? Ben bunu sivil toplum örgütü arkadaşlarımda, dostlarımda maalesef göremedim ve üzüldüm. Bu projede ben her zaman maddi manevi Mehmet Derviş Canbekli kardeşimin yanındayım, kendisi de çok iyi bilir. Çok düzgün ve çok dürüst bir gazeteci olduğunu da biliyorum. Hiçbir beklenti içinde olmadığını da fakat biz bunu hayata geçirmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Allah’ın izniyle bizlerin ve ailesinin desteği ile bu sıkıntılı dönemleri atlatacaktır. Kendisine Allah’tan şifa diliyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

GERÇEK DOSTLUK BU GÜNLERDE BELLİ OLUR

İftarlı dayanışma gecesine ev sahipliğini yapan 23. Dönem Akparti Milletvekili Cüneyt Yüksel ise ‘’Benim kapım her zaman Gazeteci Yazar Mehmet Derviş Canbekli ağabeyime açıktır. Tanıştığımız günden bugüne kendilerinin ne kadar dürüst, ne kadar efendi bir gazeteci olduğunu, gazetecilikten öte iyi bir dost olduğunu gördüm. Bu sebeple hep yanında olmaya gayret ettim. Dostalar zor günler için vardır. Böyle zamanda birlik olmayacaksak ne zaman olacağız? Bu sebeple bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor, herkesten ricamız budur. Benim kapım her zaman kendisine ve yakın arkadaşlarına açıktır. Bu zor dönemlerde elimizden gelen gayreti sarf etmek zorundayız. Yanında olan ve olmayan dostları da görmek zorundayız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bana da düşen görev bundan böyle ne varsa hazırım.’’ diyerek Başkan Mehmet Derviş Canbekli’ye şifa dileğinde bulundu.

Canbekli'nin tedavisi için "Nefesim Nefesine Can Olsun" dayanışma gecesi

‘NEFESİM NEFESİNE,SEVGİN SEVGİNE’ OLSUN

‘Nefesim Nefesine’ Can olsun iftar programında kürsüye en son konuşmacı olarak Türkiye Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran çıktı.Kuran konuşmasında şunları ifade etti : Bugün burada bir amaç, bir can için toplanmış bulunmaktayız. Kardeşim Mehmet Derviş Canbekli’nin uzun zamandır mücadele verdiği bu hastalık sebebiyle dostları olarak bizler elimizden gelen desteği vermek için bir aradayız. Ben şahsım adına kendisinin yanında olduğumu maddi ve manevi anlamda belirtmek isterim. Kendisi bizler için çok değerli bir gazeteci, çok düzgün bir arkadaş bir  dosttur. Böyle durumlarda bizler elinden ne geliyor ise gerçekleştirmek zorundayız. Bizler bugünler de destek olamayacaksak ne zaman olacağız? Canbekli kardeşimiz ve ailesinin her zaman yanında olacağım, gücümün yettiğince elimden ne geliyorsa yapacağım. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.’’ Diyerek konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Av. Mustafa Kuran, Gazeteci Canbekli için seferber olan gazetecilere ve katılım gösteren gönül dostlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fotoğraf çekimi ile süren gece şair Cevdet Bildiğin şiirleri ve sanatçı Mahmut Mardin’in ilahileri ile sona erdi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
İkinci el oto piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor: Galeri dükkanları, sinek avlıyor…
İkinci el oto piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor: Galeri dükkanları, sinek avlıyor…
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Çok Okunanlar
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…