Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda, önemli açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna arasındaki diplomatik çabaların arttırılması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart'ta Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Beştepe'de ortak açıklama gerçekleştirdi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi gerektiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen diplomatik çabanın, trafikte kalmaması gerektiğine dikkat çekere, "Diplomatik çabalar hızlandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Canlı | Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda'dan önemli açıklamalar!

"SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR"

İki ülke arasında yaşanan krizin sona ermesi için tüm diplomasi çabaların devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüşmemizde Türkiye-Polonya ilişkilerini, ekonomik konuları ve bölgesel gelişmeleri ele aldık. Diplomatik çabalar hızlandırılmalı. Polonya bu süreçte örnek bir tavır sergiliyor. Savaşın sona ermesi konusunda diplomatik çabalarımız sürüyor. Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu yarın Ukrayna'ya gidecek.

24 Mart'ta Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılacağım, zirvede Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yapacağız." ifadelerine yer verdi.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda'nın konuşmasından öne çıkanlar;

"Geçen sene Türkiye'yle savunma alanında çok güzel bir iş birliği başlattık. Bu iş birliğini geliştirmeye devam edeceğiz.

Canlı | Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda'dan önemli açıklamalar!

 

115
1
114
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN