Çavuşoğlu, Afrika'da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi: Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nda Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Afrika'da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi: Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika turunun ilk durağı olan Güney Afrika’da temaslarına başladı. Çavuşoğlu, başkent Cape Town’daki Türkiye Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen resepsiyonda Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Resepsiyonda, Osmanlı kökenli Efendi ailesi mensupları da yer aldı. Çavuşoğlu resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Başkonsolosumuza bu etkinliği düzenlediği için bizleri burada bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Sizlere de ayrıca davetimizi kabul edip geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim” dedi.

"BURADA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZA ÇOK DAHA GÜZEL HİZMET YAPACAĞIZ"

Yarın başkent Cape Town’da Türkiye Başkonsolosluğu’nun resmi açılışını yapacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Sultan Abdülaziz Han 160 yıl bugünlerde Ebubekir Efendi'yi buradaki Müslüman kardeşlerimize destek olmak için görevlendirmişti. Ecdadımızın izini takip ederek Cape Town’da başkonsolosluk açmamızın bizim için de özel bir anlamı var. Açacağımız başkonsolosluğumuzla birlikte Ebubekir Efendi'nin torunlarına ve burada yaşayan vatandaşlarımıza çok daha güzel hizmet yapacağız” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN