Çavuşoğlu ve Lavrov'dan Erdoğan - Putin görüşmesi hakkında açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "İki lider Libya'da 12 Ocak'ta ateşkes çağrısı yaptı" dedi.

Çavuşoğlu ve Lavrov'dan Erdoğan - Putin görüşmesi hakkında açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu,"Bu görüşmede ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konularımızı da ele almışlardır."dedi.

İKİ LİDERDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Çavuşoğlu,"İki lider (Erdoğan-Putin) Libya'da, 12 Ocak gece yarısı 00.00'da ateşkes sağlanması için çağrıda bulunuyor." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Erdoğan-Putin görüşmesinde İdlip'te ateşkes, Suriye, ABD-İran gerilimi, Irak ve Libya ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Lavrov'un açıklamalarından satır başları;

Ortak açıklamadan çok önemli birkaç husussa değinmek istiyorum.

Devlet başkanlarımız her türlü işbirliğinin sürmesi gerektiğini beyan ettiler.

Uluslararası gündeme gelince Basra Körfezi’nde oluşmuş gerginlik, ki gerginliğin temel sebeplerinden ABD’nin uyguladığı orantısız ve haksız güç kullanımıyla İran vatandaşları öldürülmüştür.

Suriye’de çözümün bulunması tamamen ateşkesin sağlanması Astana sürecinde hususların hayata geçirilmesine devam edeceğiz.

BM Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda Libya için de bir yol haritası içine girmiş olduk.

Hem Erdoğan hem de Putin Libya’daki taraflara çağrıda bulunarak Pazar günü saat 00.00’da ateşkesin uygulanması için çağrı yapılmıştır.

ATEŞKES METNİ YAYIMLANDI

ABD ve İran arasındaki gerilimin artmasından ve Irak'taki olumsuz yansımalarından derin endişe duyuyoruz..

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡