CHP Samsun Milletvekilleri 2018 – Samsun’da CHP kaç milletvekili çıkardı?

2018 CHP Samsun milletvekilleri belli oldu. 24 Haziran 2018 seçimleri geride kalırken vatandaşlar Samsun’da CHP kaç milletvekili çıkardı? Samsun cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları ne oldu? Diye merak ediyor.

CHP Samsun Milletvekilleri 2018 – Samsun’da CHP kaç milletvekili çıkardı?

CHP Samsun milletvekilleri 2018 bu sayfada. Türkiye 24 Haziran 2018 pazar günü saat 08.00'dan itibaren sandığa gitti.  Türkiye genelinde 180 bin 556 sandıkta 31 milyon 747 bin 885 oy kullanıldı. Kullanılan bu oylardan 31 milyon 199 bin 737’si geçerli sayıldı.  Kullanılan bu oylar ile  CHP Samsun Milletvekilleri belli oldu.

CHP Samsun Milletvekilleri 2018 tam listesi

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,5 oy alarak yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu.

Anadolu Ajansı'nın 25 Haziran 2018 saat 14:36’daki verilerine göre; CHP Türkiye genelinde yüzde 22,64 oy oranıyla toplam 146 milletvekili çıkardı.. Oylar Millet ittifakında yüzde 33,94’e ulaştı. Millet ittifakının toplam milletvekili sayısı ise 189 milletvekili oldu. Peki Samsun’de CHP kaç milletvekili çıkardı? Samsun milletvekili sonuçları ne oldu? İşte Detaylar.

Samsun’da CHP kaç milletvekili çıkardı?

1-KEMAL ZEYBEK

2-NESLİHAN HANCIOĞLU

 

CHP Samsun 24 Haziran seçim sonuçları

Samsun seçim canlı seçim sonuçları için, aşağıdaki linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

CHP Samsun SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİNE KATILIM ORANI

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin katılım oranı 87.37 seviyesinde oldu.
Milletvekili seçimlerindeyse 188 bin 80 sandıkta kullanılan 27 milyon 288 bin 801 oyun 26 milyon 854 bin 638 geçerli sayılırken, buna göre katılım oranı 87.46 seviyesinde oldu.

REFERANDUMDA KATILIM YÜZDE 77 OLMUŞTU

16 Nisan 2017’de yapılan referandumda katılım oranı yüzde 86.4 olurken, 1 Kasım 2015’teki genel seçimde yüzde 85.18, 7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde yüzde 83.92, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 73.72, 12 Eylül 2010 referandumu katılım oranı ise yüzde 77.43 olarak belirlenmişti.

Muharrem İnce'den seçim sonrası ilk açıklama

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan'ın kazandığını kabul ettiğini söyleyen İnce, "Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece mücadelemi sürdüreceğim." dedi.

4 Haziran seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kameraların karşısına geçti. CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İnce "Devam" mesajı verdi.

İnce'den TRT'ye sert tepki: Dışarı çıkardı

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

-Beni kimse tehdit etmedi, edecek adam da anasının karnından doğmadı.

-Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. bunlar birkaç şizofrenin demesi. Ben Saray'a gitmişim falan. Birincisi bu. İkincisi 15 milyon yurttaşımız bize oy verdi. Birinci hadefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım. Bunun bilinmesi lazım. Bugünden sonra Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmasın.

-Bizlerin ve gelecektekilerin hayatını etkileyek bir seçim yaşadık. her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan damlamıştı. hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu seçinde hayır blokunun 16 seçimden geride bir oy alması açıklanmaya muhtaçtur. Sandıklarda usulsüzlük yaşandığını gördük.

-Seçimde her sandıkta ıslak imzalı mühür bulunur. Bizim için geçerli olan bu sonuçlardır.

- seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

-En başta söyleyeceğim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduğudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini birlikte ödeyeceğiz.

-Tam anlamıyla tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğe yönelik kaygılarımız olmaya devam edecektir. bu seçim sürecinde her 3 vatandaşımızdan birinin oyunu almış biri olarak bu güveni sürdüreceğim.

-Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir.

-Sorunların nedenleri olanlardan çözüm olmalarını beklemek mümkün değildir.

-Beni aday yaptıran partime ve oy verenlere teşekkür ediyorum Eksiklikler yanlışlar bulunabilir. Bize düşen bunları düzeltmektir.

-Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının yüksek olduğunu biliyorum.

- Razaman ayında beni meydanlarda yalnız bırakmayanlara o esnada çocuğunu uyuturken çocuğunu uyandırdığımız annelere teşekkür ediyorum. Aynı kararlılıkla çalışacağımı belirtiyor herkese teşekkür ediyoruım. Mücadelenin çok çeşitli yolları vardır. Bunun yolları bulunacaktır. Teşekkür ederim. Yüzde 8 lik farkın nedeni? Ben tek başıma CHP'ye akıl verecek insan değilim. Ortak akıl önemlidir. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece mücadelemi sürdüreceğim.

İnce açıklamarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İnce'ye sorulan sorular ve cevapları özeltel şöyle:

Açıklama için niye bugüne kadar beklediniz?

Bir hatam oldu. İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça belirttim. Bunu haber yapacağını düşünmedim. İnsanların bu şekilde öğrenmesini istemezdim. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekirmiş düşünemedim.

Kameraların karşısına çıkacaktım. Hatta 5'e 10 kala YSK'nin önündeydim. FakatOy çalmışlar mıdır? Çalmışlardır. 10 Milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Bu palavradır.

Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?

Kılıçdaroğlu ile telefonda konuştuk. Yüzyüze gelmedik geleceğiz tabi."

Oy veren 15 milyon'la birlikte yürümeye devam edecek misiniz?

Onlar istedikçe devam edeceğim. Durumu görmek istedim. İhtimal dahilindeydi. 50'nin altına düşmesi. Bunu görmek istedim. Diğer partiler az oy aldı. CHP'nin 77'den 41 yıl sonra daha 30 barajının üstünde yüksek bir oy almışız. Türkiye'nin nasıl daraldığını nasıl kuşatıldığını her birlikte göreceğiz. Buradan çıkışın sonucu bütün kesimlerden oy almışız. Türkiye'deki siyasi yalpazede kim varsa bize yansımıştır. 30'un içinde bütün partiler var. Hepimizin cumhurbaşkanı sloganının doğru bir slogan olduğunu gördük.

Meral Akşener'le görüştünüz mü?

Hayır görüşmedim ama görüşeceğim.

"SOKAKLARA ÇIKALIM DEMEK DEMOKRASİYE SAYGISIZLIKTIR"

Eldeki tutanaklara göre yenilmişseniz yenilmişsinizdir. Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmeyeceksiniz de neyi kabul edeceksiniz galip gelmiştir yapılacak birşey yoktur. Bunu kabul etmek gerekir. Demokrasi bunu gerektirir. Yapacak bir şey yok. Galip gelmiştir. Galip geldiğini de kutlayamayacaksan yarışa girmeyeceksin. Yenilmişseniz, yenilmişsinizdir. Sokaklara çıkalım demek demokrasiye saygısızlıktır.

Siyasete devam edecek misiniz?

30 barajını geçen bir İnce siyasete devam etmez mi? Bunu kendine bir sor istersen. Erdoğan ile Abdullah Gül kavga etsin, bizim oyumuz artsın mantığında değilim. Bu mantıkta değilim. Hazırlık neyse onu yapacağız. 50 günlük kampanyada 30 barajını aştık.

"CHP'NİN DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK SÖYLEMİ OLMADI"

CHP'nin Demirtaş'a özgürlük söylemi olmadı, ben duymadım en azından...

İlk turda hedefim 35'di. 35'i aşarsak ikinci turda bu seçimi alırım diyordu. Ben HDP ve İYİ Parti'nin de 12'yi geçeceğini düşünüyordum. Ben seçimi alacağımıza inanıyordum. Diğer partiler çok az oy aldı, umduğum gibi olmadı.

Ben adaylığım sırasında Erdoğan'ı, Akşener'i ziyaret ettim. Siyasetin normalleşmesi lazım. Ziyaret edebilirim. Bundan özel bir siyasi anlam çıkmasın.

Yalova'da niçin Erdoğan sizden daha çok oy aldı?

Yalova küçük bir ildir. Rize gibi bir yer değildir. Anlıyorsunuz siz ne demek istediğimi.

"TÜRKİYE BÖLÜNMEZ"

Türkiye bölünmez. Dün görüşlerine hiç katılmadığım Erdoğan bile güzel bir şey söyledi. 'Biz de katılım yüzde 80'lerin üzerinde. Katılımın yüzde 40 olduğu ülkeler bile demokrasi var diyor' dedi. Doğru bir söylemdi. Kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz. Herkese teşekkürler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Erdoğan müjdeyi verdi: Emekliye ek zam kapıda
Erdoğan müjdeyi verdi: Emekliye ek zam kapıda
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”