CHP’den iki sürpriz isim: İstanbul’dan kimler aday oluyor?

CHP kulislerinde iki süpriz isim konuşuluyor. Biri iş adamı Ali Koç diğeri ise eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner olarak konuşuluyor.

CHP’den iki sürpriz isim: İstanbul’dan kimler aday oluyor?

Anayasa değişikliği referandumunda “Hayır” oylarının önde çıktığı Ankara, İstanbul, Adana, Manisa ve Mersin’i yerel seçimde alma hesaplarının yapıldığı CHP, İstanbul için şimdiden sahaya inerken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için işadamı Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in isimleri dillendiriliyor.

Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’yla referandumun ardından çıkış yakalayan CHP’de, bir yandan 2018 olağan kurultayı, diğer yandan da yerel seçim hazırlıkları eşzamanlı olarak yürütülüyor. Bayramdan sonra olağan kurultay sürecinin resmen başlayacağı CHP’de, 2019 yerel seçimine ilişkin parti yönetiminin sürpriz bir karar almaya hazırlandığı öğrenildi. CHP yönetiminin, 2019 yerel seçiminde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği düşünenlerin kurultay sürecinde partinin il ve ilçe yönetimlerinde görev almamalarına ilişkin bir karar almayı planladığı belirtildi. Bu yönde karar çıkarsa, il ve ilçelerde görev alanlar 2019 yerel seçiminde aday olamayacak.
Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre CHP’de mevcut belediye başkanlarının durumlarını performansları belirleyecek. Performans ölçümü için önümüzdeki dönemde anketler yapılacak. CHP, kendisine ait belediyelerden çok belediyesinin bulunmadığı illere yönelik çalışmalara hız verdi. Referandumdaki “Hayır” oylarını yerel seçimde sandığa taşımak için çalışmalar şimdiden başladı. Özellikle Ankara, İstanbul, Adana, Manisa ve Mersin gibi illerde sadece CHP’den değil, “Hayır” blokundan oy alacak adaylarla seçime gidilmesi bekleniyor.
2014 yılındaki yerel seçimde Ankara’da Mansur Yavaş ile kıl payı kaybeden CHP, “Hayır” oylarının yüksek çıkmasının ardından yerel seçimde başkenti kazanmak için umutlandı. Seçimin ardından CHP’den istifa etse de 2019 yerel seçimi için Ankara’da Mansur Yavaş ismi büyükşehir adaylığı için öne çıkarken; eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da adı kulislerde konuşuluyor.
 

MEGAKENTE ADAY ÇOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için CHP’den ilk TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi kolları sıvadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday adaylığını resmen ilan eden Hamzaçebi şimdiden sahaya inerken; Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Kesici ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın isimleri de adaylık için kulislerde konuşuluyor.
 

KOÇ VE BOYNER SÜRPRİZİ
CHP’den parti dışından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise işadamı Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in isimleri dillendiriliyor. Bir önceki yerel seçimde büyükşehir adayı olan Mustafa Sarıgül’ün ise yeniden Şişli’ye talip olduğu kulislerde konuşuluyor.
 

KOCAOĞLU BELİRLEYİCİ
CHP’nin kalesi İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun aday olması durumunda tekrar aday gösterilmesi beklenirken; aday olmaması durumunda ise Kılıçdaroğlu’nun bir kadın adayı çıkarmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ayrıca eski il başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isimleri de konuşuluyor.
Eskişehir’de ise “Devam” kararı alması durumunda Yılmaz Büyükerşen yine rakipsiz görünüyor. Büyükerşen’in aday olmaması durumunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç büyükşehir için yarışacak.
Referandumda “Hayır” oylarının daha çok çıktığı Manisa için de özel bir çalışma yürüten CHP Lideri’nin, bu kentte sağ seçmenden oy alacak bir adayla seçime girilmesine sıcak baktığı ve bu konuda güçlü bir aday adayını partisine transfer ederek sürpriz yapmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

ALİ KOÇ KİMDİR?

Ali Koç kimdir, Ali Yıldırım Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Annesi Çiğdem (Simavi) ve babası Rahmi Koç‘un en küçük oğludur. Ömer Koç, Mustafa Koç adında abileri vardır.

Londra‘da 1980 yılında başladığı Harrow School’dan 1985 yılında mezun oldu. 1989 yılında ABD. Houston Teksas‘taki Rice Üniversitesi’nden lisans diplomasını aldı. 1995 – 1997 yılları arasında ABD. Boston, Massachusetts Harvard Üniversitesi‘nde yüksek lisans yaptı. ABD’de çeşitli kuruluşlarda çalıştı ve Koç Holding AŞ yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu.

1986 yılının yazında Otosan A.Ş. Ford Motor Company’nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalıştı. 1987 ve 1988 yazlarında Koç Holding, A.Ş. Otomotiv Grubu’na bağlı olarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. Bayii çalışmalarının tekrar yapılanması döneminde üst yönetim ile çalıştı. 1990 yazında J.P. Morgan, New York, NY Stajerlik yaptı.

1990-1991 tarihleri arasında American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı’na dahil olmuş, 1991-1992 yılları arasında Ramerica International Inc.’da Koordinatör, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak çalışmıştır.

1997 -2000 yılları arası Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı’na Bağlı Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak görev yaptı. 2000 yılından itibaren de Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Koç Holding A.Ş.Yeni İş Geliştirme Koordinatörüdür. 2006 yılından itibaren Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2008 Ocak ayından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, 2009 yılından bu yana Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Ali Y. Koç, 1992 yılında askerlik görevini yaptı.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde İki dönem yöneticilik yaptı.

Ali Koç, ABD. Houston Teksas’taki Rice Üniversitesi’nde ekonomi ve iş idaresi eğitimi almakta iken, yine aynı ülkede eğitim gören Nevbahar Demirağ ile tanışmıştı.

Ali Koç, 21 Ekim 2005 tarihinde Nevbahar Demirağ ile evlendi. Sadberk Leyla Koç (d.2006) ve Kerim Rahmi Koç (d.2008) adında bir kızı bir oğlu vardır.

cropped_content_isadami-ali-koc-g-20-liderler-zirvesinde-lakayt-fotografini-yayinlayan-hurriyete-tepki-gosterdi_7k3yqzni004891v.jpg

ÜMİT BOYNER KİMDİR?

(TÜSİAD) Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin eski başkanı

Ümit Boyner, 1963 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Ümit Nazlı Alpay’dır. Annesi Ayla Yörükoğlu, babasının adı Ömer Oktay Yörükoğlu’dur. Aslen Ayvalıklı. 1923’teki mübadeleyle oraya yerleştirilmiş bir aileye mensuptur. Şimdiki adı Beyoğlu Anadolu Lisesi olan İngiliz Kız Ortaokulu’nda sonra liseyi ve üniversiteyi ABD’de okudu. 1985 yılında New York’ta University of Rochester’dan mezun oldu.

1985 yılında Chemical Mitsui Bank’ta iş hayatına başladı. , iki yıl süren bankacılığın ardından altı yıl çeşitli şirketlerde Finansman Yöneticisi olarak çalıştı. Ümit Boyner, Türk Petrol Holding A.Ş. Chemical Mitsui Bank Kredi Pazarlama Müdürü, Finans Müdürü olarak çalıştı. Turcas Petrolcülük A.Ş. Finans ve Hazine Müdürü olarak görev yaptı.

1996 yılında Boyner Grubu’nun holdingleşme stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 2002 yılından bu yana, Boyner Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

 2005 yılında (TÜSİAD) Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinde Dış Tanıtım Komisyonu’ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi oldu. 2007 yılında başkan yardımcısı oldu. 21 Ocak 2010 tarihinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. 19 Ocak 2012 tarihinde TÜSİAD’ın 42. Genel Kurulu toplantısında (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden seçildi. 2013 yılında görevi bitti.

Ümit Boyner, ayrıca Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) kurucu üyesi ve dört yıl süreyle başkan yardımcılığı görevini yaptı. Aynı zamanda Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı’nda mütevelli heyeti üyesidir.

Ümit Boyner, ilk eşi işadamı Doğan Bolak ile olan ilk evliliğinden Sinan Bolak (d.1988) adında bir oğlu vardır. 1993 yılında boşandılar.

Ümit Boyner, 1994 yılında Kick box dersleri sırasında tanıdığı iş adamı Cem Boyner ile evlendi. Murat (d.14 Şubat 1996) adında bir oğlu var.

umitboyner_339545847.png

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Esenyurt’ta telefoncu dükkanındaki hırsız esnafdan tekme, tokat dayak yedi!
Esenyurt’ta telefoncu dükkanındaki hırsız esnafdan tekme, tokat dayak yedi!
Kanada’da feci yangın! Seyir halindeki tren alev topuna döndü!
Kanada’da feci yangın! Seyir halindeki tren alev topuna döndü!
PKK/KCK’nın yurtiçi yapılanmasına, darbe operasyon!
PKK/KCK’nın yurtiçi yapılanmasına, darbe operasyon!
Kamu memuruna rüşvet operasyonu! Vergi borcu ile tehdit edip rüşvet istediler!
Kamu memuruna rüşvet operasyonu! Vergi borcu ile tehdit edip rüşvet istediler!
Çok Okunanlar
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Kamu memuruna rüşvet operasyonu! Vergi borcu ile tehdit edip rüşvet istediler!
Kamu memuruna rüşvet operasyonu! Vergi borcu ile tehdit edip rüşvet istediler!
Adana'da korkunç gece! Evden kaçan pitbull cinsi köpek, onu yakalamak isteyen sahibine saldırıdı!
Adana'da korkunç gece! Evden kaçan pitbull cinsi köpek, onu yakalamak isteyen sahibine saldırıdı!
Yorumlananlar