CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

Mansur Yavaş: Kılıçdaroğlu ve Akşener'e teşekkür ederim. Bu güveni başarıyla taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

CHP Parti Meclisi'nin onayına sunulan Mansur Yavaş, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı olarak açıklandı.

Parti Meclisi'nde Mansur Yavaş için yapılan oylamada; 45 lehine, 12 aleyhine oy çıktı.

Mansur Yavaş resmi twitter hesabından şunları paylaştı;
Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun. Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur.  Yolumuz açık olsun.


CNN TÜRK muhabiri Ünal Kaya Parti Meclisi'nde yaşananlara dair bilgileri paylaştı.

İşte Kaya'nın açıklamalarından satırbaşları;

Mansur Yavaş'a yönelik uzun tartışmalar yaşandı. Parti içinden bir grup karşı çıkıyordu, MYK'da da tartışılmıştı haliyle bugün de Parti Meclisi'nin gündemine gelmişti. Bazı üyeler gizli oylama talep etti ancak açık oylama ile Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması kabul edildi. Tabi ki Mansur Yavaş sadece CHP'nin adayı olmayacak Ankara'da, İYİ Parti ile yapılan ittifak doğrultusunda İYİ Parti için de seçime girecek. Yavaş, 2014 seçimlerinde de CHP'nin adayı olmuştu ve Melih Gökçek'le yarışmıştı. Yavaş yaklaşık 1 puan farkla seçimi kaybetmişti. Seçimin ardından CHP üyeliğinden istifa eden Yavaş bugüne kadar da o şekilde devam etmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡