CHP'nin 'Kurultay yok' açıklamasına muhaliflerden ilk tepki

CHP'de kurultay olmacağına dair yapılan açıklamanın ardından, ilk tepki kurultay için imza veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan geldi. Özcan, 'Kimler imzasını hangi gerekçe ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş?' dedi.

CHP'nin 'Kurultay yok' açıklamasına muhaliflerden ilk tepki

 CHP'den yapılan "Kurultay yok" açıklamasının ardından, CHP muhalefetinden açıklama geldi.

''TEHDİT Mİ EDİLMİŞLER''

Kurultay için imza veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Habertürk TV'ye açıklamada bulundu. Özcan, "Şaşkınlıkla izliyorum süreci. O imzaların her birinin bir hikayesi var. Noter tasdikli belgeleri bile adi fotokopi gösterdiler. Partiden istifa etmiş diyorlar. Ama bu kişilerin üyeliği şu an bile devam ediyor. 31 kişi imza çekmiş demeye getiriyorlar. Tasdikli belgeleri neden kabul etmiyorsunuz? Kimler imzasını hangi gerekçe ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş? Biz bunları bilmek istiyoruz. Mahkeme ile ilgili de istişare edeceğiz. Her seçenek masada." dedi.

CHP PM Üyesi Gaye Usluer ise, "Bu hareketin içindeki kimse muhalif değil. Biz partiye yeni bir kan gelmesi ve yeni bir başarı öyküsü gelmesi için yola çıktık. Verilen kararlarda şunu görüyorum. 'Kadro hareketi istemiyoruz.' dediler. Bunu okuyorum. Genel Merkez bu imzaları çeşitli yollarla 569 imzaya indirse de kendi iradesi ile 630 kurultay isteyen vardır. Bizim kurultayımızın 1095'i seçilmiştir, gerisi Genel Başkan'ın anahtar listesi ile girmiştir. Biz CHP'li olmanın sorumluluğu ile hareket edeceğiz. Artık ortak bir irade oluştu. CHP'de bir değişimi umut edenlerden yargı yoluna gitmeme kararımız ile ilgili bir tepki aldık. 630 delegenin iradesinden bahsediyoruz. 630 delegenin iradesi bizim kontrolümüz altında değil. Delegelere baskın yapılmıştır. Bu beyana dayalı. Belge yok. Herkes yaşıyor bu ülkede. Burada yanlış olan onların imzasını çekmesindense, onların iradesine ipotek konulmasıdır. Varsa siyasi etik dışı, ahlak dışı yöntemler takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

''YETERLİ SAYI TOPLANAMADI KURULTAY YOK''

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, 569 imzanın toplandığı ve yeterli sayıya ulaşamadığı belirtildi. CHP yönetimi, "Salt çoğunluk sağlanamadı kurultay yok" diyerek son sözü söyledi.

CHP'de kurultay yapılabilmesi için 622 delegenin noter onaylı ıslak imzası gerekiyor. CHP'de 1242 delege bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun kendi insiyatifini kullanarak kurultayı toplamaya sıcak bakmadığını aktardı.

CHP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre muhaliflerin sunduğu Noter onaylı imza sayısı 618'di. Bu kişilerden 31'inin imzasını çekti, beşinin istifa etmiş olduğu, dördünün mükerrer nitelikte bulunduğu, dördünün fotokopi evrak olduğu saptadı. Beş imza ise gündem maddesi eklenmediği için yok hükmünde sayıldı. Toplam 569 imza sayıldı. Bu durumda kurultay yapılmayacağı bildirildi.

CHP'nin 'Kurultay yok' açıklamasına muhaliflerden ilk tepki

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡