Çin uçuşları durduruldu

British Airways, koronavirüs salgını sebebi ile Çin'e olan tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Çin uçuşları durduruldu

Britanya Dışişleri Bakanlığı, gün geçtikçe daha ölümcül bir hal almaya başlayan koronavirüs ile alakalı olarak Çin'e seyahat uyarısı yapmasının sonrasında ise, British Airways Çin'e olan bütün uçuşlarını durdurma kararına vardı.

Bu olay üzerine ise, British Airways'in resmi websitesi Ocak ve Şubat aylarında Çin'e hiç uçuş göstermiyor. Şirketten konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Talihsizlik için müşterimizden özür dileriz fakat yolcularımızın ve ekibimizin güvenliği bizim önceliğimiz" açıklamalarında bulundu. 

"ZORUNLUK ZİYARETLER HARİÇ GİDİLMEMELİ"

Şirketten yapılan açıklamada, kararın, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın vatandaşlara 'koronavirüs nedeniyle Çin ana karasına gerekli olmadıkça seyahat etmemeleri' uyarısının ardından alındığı bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından dün (28 Ocak) yapılan açıklamada, devam eden koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu seyahatler hariç Çin ana karasına gidilmemesi tavsiyesinde bulunulmuştu.

bolge gundm

Uyarının Hong Kong ve Makao için geçerli olmadığı kaydedilen açıklamada, halihazırda Çin'de bulunan İngiliz vatandaşlarından da seyahatlerin gelecek günlerde zorlaşabileceğini göz önünde bulundurarak kendi kişisel koşullarına göre karar vermeleri istenmişti.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡