Çin'de koronavirüs tedavisi olan kişiyi tekme tokat dövdüler

Çin'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs ülkede yaşamı olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Koronavirüs tedavisi gören ve iyileşerek evlerine dönen kişiler halk tarafından düşmanca karşılanıyor. Sosyal medyada yer alan bir görüntüde salgından kurtulan bir kişinin dövüldüğü öne sürüldü.

Çin'de koronavirüs tedavisi olan kişiyi tekme tokat dövdüler

Çin'in Vuhan kentinden yayılan ve dünya üzerinde tedirginlik yaratan Kovid-19 salgını nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan son açıklamalarda, biri Hong Kong'da olmak üzere toplamda 1381 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Henüz virüsün önüne geçebilecek yöntem net olarak bulunamazken, sosyal medyada yayılan bir görüntü ise gündem oldu. Salgından etkilenen ve tedavi sürecini başarılı şekilde atlatan bir şahsın toplum içinde nefretle karşılanması tartışmalara neden oldu. Çin'de çekildiği öne sürülen görüntülerde iyileştiği için evine dönen bir şahsın, hala koronavirüs taşıdığı gerekçesiyle dövüldüğü görülüyor. Sosyal medyada oldukça yüksek etkileşim alan bu görüntülerdeki olayın, koronavirüs nedeniyle gerçekleşip gerçekleşmediği henüz net olarak bilinmiyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡