Çinli kaptan İstanbul'da hayatını kaybetti

Bir Çin şirketine ait kuru yük gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçiş yapmak için demir bölgesinde beklerken, geminin kaptanı koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Gemi karantinaya alındı.

Çinli kaptan İstanbul'da hayatını kaybetti

Çin'in Vuhan kentinte ortaya çıktıktan sonra birçok ülkeye yayılarak binlerce ölüme neden olan koronavirüs, (Kovid-19) denizcilik sektörünü de vurmaya başladı. Çinli COSCO Shipping Bulker adlı firmanın işlettiği Hong Kong bayraklı Feng De Hai isimli gemi, önceki gün İstanbul demir bölgesinde ikmal yapmak için demirledi. Gemi kaptanının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı ile öldüğü öğrenildi.

Gemi kaptanının hayatını kaybetmesinin ardından durum Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bildirilerek, gemi karantinaya alındı. Kaptanın cenazesinin ise ailesine gönderilmek üzere bir cenaze nakil şirketine teslim edildiği öğrenildi.

Gemi kaptanının hayatını kaybetmesinin ardından durum Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bildirilerek, gemi karantinaya alındı.

Çinli kaptan İstanbul'da hayatını kaybetti

Öte yandan kuru yük gemisinin seyrine izin verildiği ve varış limanı olan Ukrayna’nın Dneprobugsky limanına doğru hareket ettiği bildirildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡