Çipras: Türkiye Agrasif Bir Komşu

Yunanistan Başbakanı Çipras, İsviçre'de gerçekleşen Davos formunda Türkiye'ye sert ifadelerde bulundu. "Tükiye agrasif bir komşu" diyen Çiptas, Avrupalı ortaklarının agrasif komşuyla yaşama zorluğunu takdir etmediğini de dile getirdi.

Çipras: Türkiye Agrasif Bir Komşu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Akdeniz'in istikrarı ve göç krizine ilişkin bir tartışma toplantısında yaptı. Çipras konuşmasında Türkiye ile gerilimi arttıracak ifadeler kullandı.

AGRASİF BİR KOMŞU

Reuters'ın haberine göre Çipras, 2015 yılının başında iktidara geldiğinde Yunanistan'ın sadece en kötü ekonomik kriz ve mülteci kriziyle değil, aynı zamanda "Ege'de tahmin edilemeyen agresif askeri hamleler yapan agresif bir komşuyla" uğraşmak zorunda kaldığını söyledi.

Çipras: Türkiye Agrasif Bir Komşu

AVRUPALI ORTAKLARIMIZ HER ZAMAN TAKDİR ETMİYOR

“Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi ‘agresif’ komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor” ifadelerini kullanan Çipras, 2016 yılında Türkiye ve AB arasında yapılan göçmen anlaşmasını 'zor ama gerekli' olarak nitelendirdi.

ALEKSİS ÇİPRAS KİMDİR?

Aleksis Çipras 28 Temmuz 1974 tarihinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da doğdu. Aslen Kırklareli’ye bağlı Babaeski köyünden göç etmiş bir Rum ailenin torunudur. 1990 yılında Ampelokipoi Lisesi öğrencisi olarak, dönemin Yunanistan devlet bakanı Vasilis Kontoyannopulos'un tarafından konulan yasalara tepki göstererek öğrenci hareketinin bir temsilcisi oldu.

Çipras: Türkiye Agrasif Bir Komşu

2000 yılında Atina Ulusal Teknik Üniversitesi (NTUA) inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Farklı inşaat sektörlerinde, Atina şehri ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptı. 10 Şubat 2008 tarihinde düzenlenen beşinci parti kongresinde Sinaspismos Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. 2009 senesinde Yunan Parlamentosu üyesi seçildi ve Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) sekreteryası tarafından meclis grup başkanlığı görevine getirildi.

25 Ocak 2015 Yunanistan genel seçimlerinde ise SYRIZA partisi %36,29'luk oy oranı ile 1. parti oldu. Aleksis Çipras, 26 Ocak 2015 tarihinde Yunanistan Başbakanı oldu. Öte yandan Çipras, elektrik ve bilgisayar mühendisi Peristera Baziana ile evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca hiçbir dine de inanmamaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡