Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne yaptığı konuşmada 20 bin öğretmen ataması yapacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız!

 ola olarak açıkladı. Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne katılarak eğitim ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, açılışını yaptığı tesisin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 326 öğretim tesisin Ankaralı vatandaşlara sunulduğunu belirterek depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 1126 derslikli 88 okul yerine 2593 derslikli yeni okullar inşa edildiğini söyledi. 7541 derslik ile Ankara'daki derslik sayısının 49 bin 700'e çıkarıldığını bildiren Erdoğan, tekli eğitim veren okul sayısını da 195 olarak açıkladı. 

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

"Milletimizin iradesi ile, Türkiye'yi yönetme vazifesini üstlendiğimizde ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Sadece bu 4 alanda değil, savunmadan ulaştırmaya, ticaretten dış politika ve enerjiye her alanda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımlardan en önemli payın eğitime ayrıldığını ve bu tutarın 211 milyarı aştığını belirterek "Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen atamasını daha yapacağız." sözleriyle atama müjdesi verdi. 

2 bin 750'Sİ DİJİTAL 29 BİN KÜTÜPHANE

Kendi döneminde eğitimin zorluğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o zamanlar kitap kuyruklarında beklediğini, ancak şimdi kuşe kağıtta kitapların sıraların üzerine koyulup öğrencilere teslim edildiğini, eskiden olduğu gibi saatlerce yürüyerek köy okullarına gidilmediğini, kapıların önlerinden öğrencilerin servisle alındığını ifade etti.

Büyükşehirlerden ilçelere kadar okullara kütüphane kazandırmak için çabalandığını belirten Erdoğan, 29 bin kütüphane ve 2 bin 750 dijital kütüphane ile; kara tahtalar yerine etkileşimli tahtalarda, 90 kişilik değil 30 kişilik sınıflarla hizmet sağlandığının altını çizerek Türkiye'nin eğitim altyapısını en hızlı geliştiren ve yenileyen ülkeler arasında olduğunu söyledi. 

Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütü'nün, 2022'nin başında koronavirüs salgınının biteceğine yönelik açıklamasını da ele alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buna hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.  Türkiye'yi, dünyada aşılamayı en iyi yürüten ülke olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, "Süreci kararlı, ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Gevşeme yok. Herhangi bir rehavet çökerse, altından kalkamayız." dedi. 

Salgın sürecinde uzaktan eğitimin de başarılı şekilde yürütüldüğünü, eğitim ve öğretimi bu süreçte kesintisiz şekilde yürüten sayısız ülkelerden biri olduğumuzu belirten Erdoğan, binin üzerinde öğretmenin katıldığı çekimlerle, 10 binden fazla televizyon içeriği oluşturulduğunu, canlı sınıf uygulaması ile günlük 3 milyon canlı ders kapasitesi yakalandığını belirterek vaka ve hasta sayısının azalması ile peyderpey yüz yüze eğitimin başlatılacağını söyledi. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡