Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul muhtarlarıyla iftar buluşmasında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul muhtarlarıyla iftar buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul muhtarlarıyla iftar buluşmasında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul muhtarlarıyla iftar buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bizim gözümüzde muhtar mahallesinde her şeyi en iyi bilmesi gereken kişidir. Bazı yerlerde bir kişinin tüm mahalleyi kucaklaması mümkün olmuyor. Esasen kırsal için ayrı büyükşehirler için ayrı olarak mahallelerin fizik büyüklüklerine göre gözden geçirilmesini fayda görüyorum.

Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar var. Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir.

Valilerimize muhtarlarımızla yakından ilgilenmeleri konusunda kesin talimatlarımız var. Mahallelerimize ve ülkemize çok daha büyük hizmetlere imza atacağız. YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesine karar vermesi hiç şüphesiz sizlerin de gündem maddesidir. Kafaların halen karışık olmadığını görüyoruz. Seçimlerin neden yenilendiğini paylaşmak istiyorum

Mart ayında yapılan değişikle sandık kurulu başkanın ve yahu kamu görevlisinin memur olması şartı getirilmiştir. Sözleşmeli veyahut herhangi bir işçi sandık kuruluna başkan olamaz. İkinci bir üyede olamaz memur olması şart.

31 Mart seçimlerinde gem sandık kurulunun atanması ve oy sayım ve döküm cetvelinde hatalı işlemlerin olduğunu YSK’ya bildirdik. İstanbul’da yaklaşık 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakını kanuna aykırı atanmıştır.

29 binden başlıyor iniyor iniyor 13 bine kadar geliyor. Burada bir şaibe yok mu? 16 bin oy çalındı. YSK haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir. Kurul kararını verirken hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükleri gözeterek her ikisinin çakıştığı sandıkları dikkate almıştır.

Aynı kurul Büyükçekmece ve Maltepe itirazlarımızı reddetmiştir.

123 sandıktaki 42 bin oyun akıbetinin tespiti mümkün değildir. Çünkü oylar çalındı. 26 ilçenin her birinde ilçe belediye başkanlığında sonucu değiştirmeyen oylar büyükşehirde toplandığında seçimin neticesini tersine çevirebiliyor.

Hukuka saygının gereği olarak, kararı gerekirse eleştiririz ama sonucuna da teslim oluruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını ülkemizi karalamak için bir fırsata dönüştürmeye çalışanlara cevabı hep birlikte gelin 23 Haziran'da beraber verelim. Muhtarlarımız sandığın ne anlama geldiğini çok iyi bilir.

Bugün de Türkiye için demokrasiden, hukuk devletinden, sosyal devletten, 82 milyonun tamamını kucaklayan ve Türkiye ortak paydası anlayışından başka bir çözüm yolu görmüyoruz, düşünmüyoruz

Bir CHP adayının mazbatasının alınıp AK Parti adayına verilmesini istemedik. Sizden bunları tane tane anlatmanızı istiyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını, ülkemizi karalamak, demokrasimizi lekelemek için bir fırsata dönüştürmeye çalışanlara, cevabı hep birlikte 23 Haziran'da, gelin beraber verelim.

Birileri sürekli ülkemizin başına kara bulutlar toplamaya dışarıya karşı olumsuz tablo çizmeye çalışıyor.

Türkiye’yi tehditlerle yola getireceklerini sananlar kendi tarihlerinden haberi olmayanlardır.

 

AYRINTILAR GELİYOR...

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡